Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért "resetel" a digitális...

Miért "resetel" a digitális villanyóra kijelzője mozgásra? Mit csinál ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nyilván rosszul írtam le a jelenséget, így reggel nem megy jobban :D Ha elmegyünk előtte, felvillan minden a kijelzőn, majd eltűnik és utána mér tovább. Nyilván mozgásérzékelős. Kérdésem, hogy mit ügyködik ilyenkor? Az a kellemetlen érzésem van, mintha fényképezné hogy ki mászkál előtte, annak meg nagyon nem örülnék. Albérletben élünk, nincs se dobozban se szekrényben, gyakorlatilag egész nap "bámul" és folyton villog. Agyamra megy.
2019. jún. 26. 06:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Kb. olyasmi lehet, mint a fotocellás ajtó érzékelője. Csak annyit lát, hogy megszakad az általa kibocsátott infravörös fénysugár.

Ha nagyon idegesít, próbáld meg eltakarni az érzékelőjét egy darab kartonnal.

2019. jún. 26. 07:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Nalam is digitalis van, de kinn a folyoson es dobozban.

A leolvasast konnyiti meg ha sotet helyen van az ora.

2019. jún. 26. 07:40
 3/5 anonim ***** válasza:

:D :D :D

Köze nincs ahhoz, hogy mozogsz előtte! :D Nyilván ha nem vagy előtte, akkor nem látod mit csinál. Bizonyos időközönként az összes szegmenst "kigyújtja", aktiválja, de maga a jelenségre írt hasonlat jó, hogy reset-el. Ugyebár, amikor egy szegmensekből álló kijelzővel szerelt bármilyen készüléket ha resetelsz, akkor egy pillanatra minden szegmens aktívvá válik, régebbi digitális óráknál is így volt (mármint karóráknál pl.). Ezt azért csinálja a villanyóra, hogy ne "égjen" be egyik szegmens sem, továbbá ekkor ellenőrizhető, az, hogy nincs-e szegmenshiba, azaz nehogy egy 0 valójában 8-as legyen, mert az kellemetlen. A led villogása pedig az impedanciát jelzi vissza, de ez oda is van írva mellé. :) Szóval nincs az órákban mozgásérzékelő, kamera meg még úgyse! :)

2019. jún. 29. 14:51
 4/5 anonim ***** válasza:

"A led villogása pedig az impedanciát jelzi vissza, de ez oda is van írva mellé. :) "

Az impedanciát aligha jelzi vissza, azonban az impulzust igen. Ezért van mellé írva, h "imp".

És az is rá van írva, hogy 1 kWh=xxxx imp (általában 1000)

Gyakorlatilag a régi mechanikus óra 1 tárcsa fordulatának felel meg egy villanása. Ugye a tárcsán is volt egy kis szakasz ami meg volt jelölve.

2019. aug. 25. 00:09
 5/5 anonim ***** válasza:
:D Azt hát... hülye vagyok. Nem tudom miért impedanciát írtam.
2019. aug. 25. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!