Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Lakástulajdonos vs albérlő?

Lakástulajdonos vs albérlő?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy ki mit engedhet meg magának? A tulajdonos például akkor állít be, amikor csak akar, mert az ő lakása, az albérlőnek engedélyt kell kérni, ha furni akar egy lyukat, vagy háziállatot akar tartani, vagy ha lelakott a lakás, akkor kinek a dolga fizetni a festést stb..., mert ugye a tulajnak nem érdeke, nem ő lakik ott, az albérlő meg miért költene más lakására?
2010. júl. 2. 13:03
1 2
 1/16 anonim válasza:
Igen, szerintem ez pont így van. Persze jogilag nem biztos. Téged ez zavar? Az ő lakása nem? Kitiltanád belőle?
2010. júl. 2. 13:08
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem albérletben lakom, csak érdekel. Az egyik ismerősöm panaszkodott, hogy a tulaj bejár a lakásba.
2010. júl. 2. 13:11
 3/16 anonim válasza:
47%
a tulaj akármikor bemehet a bérelt lakásba.
2010. júl. 2. 13:12
 4/16 anonim ***** válasza:
47%

nem kötelező ott laknia. ez van.

ha nem tűnik el semmi, akkor ne aggódjon.

nekem meg anyám jár be a lakásomba a tudtom nélkül. nem örülök neki, de mégsem mondhatom, hogy bocs, add vissza a kulcsot.

2010. júl. 2. 13:13
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Ha aláírod a bérleti szerződést akkor abban a lakásban te laksz .

SEMMI joga a tulajnak zaklatni pofátlankodni.

Amíg te FIZETSZ érte addig jogod van békében élni.

A felújítás pedig az ő érdeke is mert ha lerohad a lakás akkor az értéke is csökken.

Annak az árát pedig ált. a bérleti díjból szokták levonni. (Ha te állsz neki renoválni.)

2010. júl. 2. 13:15
 6/16 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem hivatalosan nem járhat be a tulaj. Nálunk nem is jön, szerencsére. De egyszer tenné meg költöznék is. Fizetek én eleget azért,h meglegyen a magábéletem.
2010. júl. 2. 13:16
 7/16 anonim ***** válasza:
A tulajnak nincs joga bármikor bemenni, legalábbis nálunk így van. Ha egyszer kiadta azt a lakást, akkor nincs joga kétnaponta oda menni. Másodsorban a felújítás akkor terheli a tulajt, ha létfontosságú dolgokról van szó: így például elromlott csap stb. Ha a bérlő rózsaszín falakat szeretne a legdrágább festék segítségével az már az ő baja.
2010. júl. 2. 13:16
 8/16 A kérdező kommentje:
Én is azt mondtam, neki, hogy az ő lakása, akkor megy, amikor akar, erre azt válaszolta, hogy meg ő fizet érte, és ez zavarja, nyugalmat akar.
2010. júl. 2. 13:17
 9/16 anonim ***** válasza:
Festésre annyit, hogyha a bérlő újonnan kifestett lakásba költözött akkor úgy kell vissza adni ha nem akkor meg festetlenül.
2010. júl. 2. 13:20
 10/16 anonim ***** válasza:

13.13-nak: zárcsere, anyukádnak megigéred, hogy majd másolsz kulcsot, aztán mindig elfelejted.

Kérdező: a tulaj nem mehet be, amig ott más lakik és fizet érte. A normál festés a tulaj dolga, ha extrát, mást akar, az meg a bérlőé. Ottlakás ideje alatt a bérlő fest (lehet az 10 év is), kiköltözés után kifestet a tulaj és úgy adja ki ismét. Tehát frissen festettbe mész be, lelakva hagyod ott, tehát minden bérlő után egyszer fest a tulaj. Közben, ha akar, akkor a bérlő fest.

2010. júl. 2. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!