Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy újabb albérleti kérdés,...

Egy újabb albérleti kérdés, de most amásik oldalról. (albérlő)?

Figyelt kérdés

Mostanában olvasom itt, hogy panaszkodnak az albérlőkre, mert nem fizetnek, tönkre teszik a cuccokat, stb...

Én az albérlő vagyok,gomdom van a főbérlővel.

Tudom a legegyszerűbb megoldás elköltözni, de ez nem ilyen egyszerű.Kis település, stb...ide 2 hónapja költöztem.Vagyis dec. elsején.

Közben eloppták a kukát(január elején szeméttel együtt.)Úgyhogy tőlem az idén még szemetet nem szállítottak el.Kuka azóta sincs, de már írt sms-t a tulaj, hogy idéntől havi 2000 forint lesz a szemét szállítás.De én azt mire fizessem ki?Meg most arra vár hogy én vegyem meg a kukát?!Nah de akkor viszem is magammal, ha elmegyek..

A számlák nem ide jönnek, hanem hozzá.Ez még talán oké..de soha nem hozza időben, pedig minden nap jár arra.

Mióta ott lakok egyetlen számlát sem tudtam időben befizetni.Mindig azt mondja, hogy elfelejtette...

Pl:gázszámla, érkezett jan.31-én, elhozta 7-én, de jan.4 volt a fiz.határidő.

Már a t.ököm tele van vele.Írkálja az sms-t, hogy jött a szla...de el meg nem hozza.

Ez alatt a két hónap alatt már megcsináltattam a kazánt, a radiátort, a redőnyt.(még nem fizette ki)De van/lenne még mit javítani.A fürdőben a kádnál a csap nem jó, csak tusra lehet használni.Mikor mondtam neki, azt mondta hogy mikor ők voltak ott, és használták, még jó volt...

Szóval, van ilyen, másik oldal is...

Ha ő mint tulaj megköveteli (joggal)hogy fizessek rendesen, és vigyázzak a cuccaira, ami nálam alap, akkor én is elvárhatnám ezt cserébe nem?

Hát, rá álltam a keresésre, ami egyenlő a nullával...Elköltözni erről a településről egyenlőre sok minden miatt nincs lehetőségem..

Bocs, hogy hosszú lett...csak jó volt kiírni magamból.

2011. febr. 9. 11:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
nekem pont ilyen alberlore lenne szuksegem, aki rendbentartja a lakast.Budapesten van
2011. febr. 9. 11:41
 2/13 A kérdező kommentje:
:) Igaz Pesten dolgozok, de a gyerekek iskolái miatt nem tudok onnan mozdulni egyenlőre.
2011. febr. 9. 11:44
 3/13 anonim ***** válasza:
Fogsz egy papirt,pontokban összeirod a problémákat,többek közt a nem várt kiadásaidat.Felhivod telefonon,hogy személyesen szeretnél vele beszélni.Majd pontrol pontra elmondod,amit sérelmezel.Elsősorban te albérletbe vetted ki a lakást,amiért ellenértéket fizetsz,igy joggal elvárod,hogy a lakásban minden működjön.Ha elromlik valami,amiről nem te tehetsz,azt igenis neki kell kifizetni.Mivel az az övé,ugyanúgy mint az ingatlan.Ilyenkor leszokták vonni a bérleti dijjból,normál esetben.Szerződést nem irtatok?
2011. febr. 9. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:

Kukát kötelessége biztosítani, amíg nem teszi, addig ne fizesd a szemét szállítás díját, mire tennéd. A számlákkal gondolom az a bajod, hogy késedelmi kamat van, amíg nem érkezik be a szolgáltatóhoz a pénz. Összegyűjtöd a számlákat, összeírod, hogy mennyi volt mondjuk az előző 6 hónapban a késedelmi kamat és annyival kevesebb bérleti díjat fizetsz neki.

Ebből rá kell jönnie, hogy neki is normálisabban kell a dolgokhoz állnia. A csappal nem nagyon tudsz mit kezdeni, ezek szerint nem próbáltátok ki, amikor átvettétek a lakást és nincs róla jegyzőkönyv, hogy nem működött rendesen. Ezt azt hiszem ilyen esetben csak benyelni lehet, ha kiderült már akkor, hogy nem jó, akkor meg megint csak a tulajnak kell intéznie a javíttatást.

Én is kiadom a lakásom, nem elszállva mondom ezeket a dolgokat, azt hiszem, az a legegyszerűbb, ha mind a két fél korrekt.

2011. febr. 9. 12:00
 5/13 A kérdező kommentje:

Nem...de egy havit fizettem neki ki előre, most igy azt sem tudom mire is....!?!?

Most is hívtam, hogy akkor mi van már a kukával?Válasz:Mi lenne semmi...erre mondtam neki, hogy eszemben sincs kifizetni a havi 2 ezer forintot.Én már mindent elmondtam neki...személyesen is, telefonban is...Mindig ez a válasz.:Elfelejtettem elvinni, vagy jó volt, vagy és én akkor mit csináljak?...stb....

Eljött hogy a rendszert(k.fütés) feltöltse vizzel.Vagyis hívtam, mert nekem nincs slagom.Eddig nem volt rá szükség.Erre eljött, minden nélkül...mert hogy állítólag volt ott a hátsó épületben...de akkor az most hol van?

Meg írja az sms-t, hogy ennyi meg ennyi a szla...én meg úgy érzem magam, mit aki valami rosszat tett, hogy úristem, pl elhasználtam annyi villanyt, hogy a szla 7000 ft.(amit itt jegyzek meg csendben nem is sok, úgy hogy villany bojler van)

Szóval, így áll a dolgokhoz.

Most annyival kevesebbet adok neki amennyibe a kazán, és a radiátor került.

2011. febr. 9. 12:02
 6/13 A kérdező kommentje:
Persze, igazad van..ezért írtam úgy, ahogy.Joggal követeli meg, hogy fizessek időben, meg vigyázzak a cuccaira.De neki is mint "szolgáltató"van, lenne kötelezettsége.
2011. febr. 9. 12:05
 7/13 anonim ***** válasza:
Írtatok bármiféle szerződést mielőtt kivetted?
2011. febr. 9. 18:28
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem...egy ismerősöm ajánlotta, együtt dolgoznak.Csak jókat mondott róla..

Még egy valami eszembe jutott, bár nem sok köze van az albérlethez, mégis kiverte a biztosítékot..

Van itt egy kis kutyus.Állítólag az egyik volt lakó hagyta itt.Amíg nem lakott itt senki a tulaj járt ide etetni.

Tőlem meg sem kérdezte, vállalom e kell e a kutyus.Nem vele van bajom, mert első perctől ragaszkodik hozzánk, de mégis...nem kellett volna megkérdeznie hogy vállalom e?Nyilván etetem, meg törődök vele, mert nem az a szegény jószág tehet róla, hogy ilyen emberek vannak..

Nem kell(ene) nekem kutya, már csak azért is mert inkább macskásak vagyunk, ha már házi állatról van/lenne szó.

2011. febr. 9. 18:48
 9/13 anonim ***** válasza:
Én azért elgondolkodnék z albérlet váltásról,főleg,hogy a munka helyed itt van Pesten.Rossz tulajt fogtál ki,aki nem foglalkozik semmivel a pénzen kivül.Jogai vannak,kötelességei nincsenek,ezek szerint.
2011. febr. 9. 19:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Sajnos nem megy...Szolnok megyei vagyok, mindkét gyerek itt jár gimibe, szakközépbe.
2011. febr. 9. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!