Fűtés-kérdés. Hogy a gazdaságosabb a kazánt üzemeltetni?
60...vagy 75 fokra állítani a vízhőfokot.
Baxi kombikazán,2soros,80 centi magas radiátorok vannak.
Nem kondenzációs kazánunk van.
Csak segíteni szeretnék a szüleimnek egy kicsit spórolni,ezért kérdeztem.
Ha a beállított vízhőfokkal már nem tudja kifűteni a kazán a házat, mert mondjuk időközben hidegebb lett odakint, akkor lehet kicsit feljebb tekerni. Aztán ha enyhül az idő, visszavenni.
Lényegében ugyan ezt csinálja egy kazánra kapcsolt külső hőérzékelő elektronikája is.
Köszönöm a válaszokat!
Kísérletbe kezdtem. Naponta 3x írom a gázóra állást.
Konkrétan: Beáttítottam a termosztátot egész nap 19 fokra. Kíváncsi vagyok a két említett vízhőfokkal hogy a spórolósabb.
----Ha alacsonyabb a vízhőfok,az igaz,hogy tovább tart elérni a megadott hőmérsékletet,de azért a modern,lángmodulációs vezérlésű égőfej a kazánban.
"Csak segíteni szeretnék a szüleimnek egy kicsit spórolni,ezért kérdeztem."
LEGJOBBAN SPÓROLNI, EGY PULÓVERREL TUDSZ!!
(Ez nem vicc.)
Szerintem egy nap alatt nem fogsz jelentős fogyasztáskülönbséget mérni. Mivel az eltérés havi szinten is pár százalékos. Annyit pedig a az időjárás is változhat egyik napról a másikra.
Két közel azonos időjárású hónapot tudnál összehasonlítani.
Ott is inkább a leghidegebb hónapokban lesz nagyobb eltérés, mivel akkor intenzívebben van használva a kazán.
Ja, és általában a modern lángmodulációs gázégővel rendelkező kazánokhoz lehet általában külső hőérzékelőt csatlakoztatni. Nyilván nem véletlenül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!