Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A jehovásokat ki lehet valahog...

A jehovásokat ki lehet valahogy zavarni a házból?

Figyelt kérdés
Lehet rossz a kategória, de direkt nem akartam a vallásba rakni, mert rögtön jönnének a jehovák hisztizni. Zsinórban a harmadik vasárnap, hogy itt vannak. Mindig mások. Első alkalommal csak simán becsöngettek ahogy szoktak, ajtó arcbacsapása után el is tűntek, nincs ezzel semmi gond. De amit a múlt héten, meg aztán ma délelőtt is csináltak, az már kicsapta a biztosítékot nálam is meg néhány további lakónál is, akikkel beszéltem. Egész délelőtt a házban cirkáltak párban, gyakorlatilag vadásztak a szerencsétlen emberre aki éppen menne le, vagy vinné ki a kukát vagy tudomisén. Az egyik szomszéd mesélte, hogy még a szemétledobót is csekkolták, hátha van ott is valami lakás ahová be lehet csöngetni. Utánam például beszálltak a liftbe, ahol elkezdték nyomatni a sódert, pl rákérdeztek hogy egyedül élek-e, és amikor felelőtlenül azt mondtam h igen, elkezdtek rinyálni a család szentségéről meg ilyenek, és hogy olvassam a bibliájukat. Én vágom hogy ez a vallásuk része meg tiszteletben kell tartani meg minden, de szerintem nem normális, hogy vasárnap délelőtt a saját lakásomból nem tudok lemenni anélkül, hogy megpróbálnának megtéríteni a hetedik és a nyolcadik emelet között. Meg amúgy is minek jönnek minden héten, ha most vasárnap senki nem akart megtérni, akkor jövő héten majd biztos akar, nem? Tényleg nagyon zavar a dolog. Nem vagyok jogász, de ez nem meríti ki a zaklatás fogalmát? Hogy lehetne megszabadulni tőlük?

2018. dec. 9. 17:34
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Értem én ezt a területkártyát, ez működik is szerintem mert becsöngetni csak egyszer csöngettek be, a gond nem ezzel van, hanem azzal, hogy szerintem az már eléggé felháborító hogy direkte vadásznak az emberre a saját házában, és olyan helyzeteket keresnek ahonnét nem tudsz menekülni, mint például az említett liftes eset. Zárva van a kapu, de lévén lakik a házban kb 300 ember, nem nehéz nekik gondolom kivárni, hogy valaki beengedje őket, vagy csak hogy egyszerűen besurranjanak, mielőtt visszazár az automata zár. Most csináltunk egy felhívást, ami ki lett téve a földszinten, meg a ház face csoportjában is, hogy aki senki ne engedje be őket ha látja, hát nem tudom mennyi haszna lesz, mindenesetre reménykedem. Egyébként marhára egy erőszakos társaság, annyi szent.
2018. dec. 11. 09:02
 12/42 anonim ***** válasza:

jogi értelemben sajnos nem zaklatás. Engem is találtak már be az utcán, de ilyenkor előrántom a szűkszavú és a tajparaszt énemet, ha kérdez: "mi köze hozzá?" ha nekiáll süketelni: "na menjen és mást fárasszon a baromságaival, viszlát"

Válaszokkal szoktam rövidre zärni a dolgot. Hozzám kétszer csengettek be. Elsőre szóltam, hogy ide többet nem kell. Le se szarták, ugyanazok jöttek vissza pár hét múlva. Szépen kulturáltan felnyomtam az egyik szentfazekat a falra és megkértem, hogy az orra épsége érdekében, -amiért nagyon aggódom- kerülje el az utcát is.

Meghatotta a gondoskodás, mert azóta csend van.

2019. máj. 7. 08:27
 13/42 anonim ***** válasza:
előbb utóbb börtön lesz a vége magyarban is a jehova szekta betiltás után, akik majd utána családokat próbálnak életveszélyes tevékenységükkel a beszervezéseikkel próbálkoznak azok számára.
2019. máj. 7. 18:00
 14/42 anonim ***** válasza:

Baromi nagyot tévedsz, ha azt hiszed, hogy a lépcsőház magánterület. Olvasgass kicsit a vonatkozó törvények-rendeletek között, mielőtt máskor ekkora butaságot tervezel leírni.

Kérdező, nem kell kizavarni őket, békés emberek, Jézus Krisztus barátai, beszélgess el kicsit velük, ültesd be őket egy kávéra, teára, ők is emberek, jólesik nekik egy kis törődés. Neked sem árt, ha egy kis fény szűrődik sivár kis életedbe...

2019. dec. 27. 21:30
 15/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Kérdező, nem kell kizavarni őket, békés emberek,..."

Igen azok csak vannak közöttük olyanok akik nem értik meg hogy nem érdekli a házigazdát a mondanivalójuk!

"...Jézus Krisztus barátai, beszélgess el kicsit velük, ültesd be őket egy kávéra, teára, ők is emberek, jólesik nekik egy kis törődés."

Miért lennének Jézus Krisztus barátai?

"Neked sem árt, ha egy kis fény szűrődik sivár kis életedbe..."

És te úgy gondolod hogy az Őrtorony teológia lenne a fény az életedben?

2019. dec. 27. 22:12
 16/42 A kérdező kommentje:
Kedves 14-es, a nénikédnek sivár az élete, annak :) Mondjuk a tied marhára az lehet, ha ezek viszik bele a fényt. Sajnállak.
2019. dec. 27. 22:59
 17/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, te írtad le a kérdés alatt, hogy mennyire sivár az életed.

Tényleg megoldás lenne velük vasárnaponként kis közös kávézás, teázás, terefere, ilyesmi.

Javasolni fogom nekik, hogy keressenek fel újra!

2019. dec. 28. 00:27
 18/42 anonim ***** válasza:

csak 1 mód van, először

TISZTESSÉGES EMBERI MÓDON

elküldeni őket hogy mondják meg a többieknek,

hogy IDE soha többet senki ne jöjjön!

HA nagyon akadékoskodnak akkor meg

ÚGY MEGFENYEGETNI ŐKET ÉLETVESZÉLYESEN !!!

,hogy ÖRÖKRE emlékezzenek erre a helyre és meséljék el minden szektásnak hogy vigyázzanak mert ezen HELYEN VALÓBAN ÉLETVESZÉLYBE IS KERÜLHETNEK ÉS EZ NEM VICC.

terjedjen csak el reszkessenek, féljenek

MERT VAN MIÉRT NEKIK ÉS AZ NEM A VALLÁSUK

HANEM A CSALÁDOKRA ÁRTÓ CSELEKEDETEIK!

CSELEKEDETEK amivel KÁRT OKOZTAK-OKOZNAK, mert azt lehet valóságként megtörténés miatt 100%nak venni.

/nem szabad velük hosszas beszélgetésekbe folyni,

nem az a cél, időpocséklás/

2019. dec. 28. 07:16
 19/42 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"ÚGY MEGFENYEGETNI ŐKET ÉLETVESZÉLYESEN !!!

,hogy ÖRÖKRE emlékezzenek erre a helyre és meséljék el minden szektásnak hogy vigyázzanak mert ezen HELYEN VALÓBAN ÉLETVESZÉLYBE IS KERÜLHETNEK ÉS EZ NEM VICC."

Az ilyen eset akár büntetőjogi eljárást is eredményezhet! Nem ér annyit a dolog! És vannak más egyéb lehetőségek!

2019. dec. 28. 10:11
 20/42 anonim ***** válasza:

vidiripi-nek.

tudod Nekem megér annyit és mindig meg fogja érni!

soha nem voltak jogi problémáim. nem vesztettem pert soha életemben de az is igaz engem,céget,..soha sem perelt még be senki.

/szóbeli bármilyen fenyegetést saját család védelem miatt még egyetlen rendőrnél,ügyésznél sem lépte át az elitélő intézkedés határát./

A JEHOVÁK MEG AZ A SAJÁT TAPASZTALATOM hogy jobb ha FÉLNEK, mert a FÉLELEM AZ RETTENETES NAGY elsők között lévő visszatartó erő, sokszor még a szeretetnél is nagyságrendekkel nagyobb.

én nem kivánom hogy szeressenek a szekta tagjai vagy normális embernek tartsanak, inkább féljenek tőlem és a család legyen biztonságban tőlük.

mert ha " bárhol fogást találnak " a velük szembeni tisztességes emberi viselkedés miatt , akkor semmit sem ért a normális viselkedés velük.

nekünk ez vált be evtized... alatt és ezért merem tanácsolni.

2019. dec. 28. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!