Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A jehovásokat ki lehet valahog...

A jehovásokat ki lehet valahogy zavarni a házból?

Figyelt kérdés
Lehet rossz a kategória, de direkt nem akartam a vallásba rakni, mert rögtön jönnének a jehovák hisztizni. Zsinórban a harmadik vasárnap, hogy itt vannak. Mindig mások. Első alkalommal csak simán becsöngettek ahogy szoktak, ajtó arcbacsapása után el is tűntek, nincs ezzel semmi gond. De amit a múlt héten, meg aztán ma délelőtt is csináltak, az már kicsapta a biztosítékot nálam is meg néhány további lakónál is, akikkel beszéltem. Egész délelőtt a házban cirkáltak párban, gyakorlatilag vadásztak a szerencsétlen emberre aki éppen menne le, vagy vinné ki a kukát vagy tudomisén. Az egyik szomszéd mesélte, hogy még a szemétledobót is csekkolták, hátha van ott is valami lakás ahová be lehet csöngetni. Utánam például beszálltak a liftbe, ahol elkezdték nyomatni a sódert, pl rákérdeztek hogy egyedül élek-e, és amikor felelőtlenül azt mondtam h igen, elkezdtek rinyálni a család szentségéről meg ilyenek, és hogy olvassam a bibliájukat. Én vágom hogy ez a vallásuk része meg tiszteletben kell tartani meg minden, de szerintem nem normális, hogy vasárnap délelőtt a saját lakásomból nem tudok lemenni anélkül, hogy megpróbálnának megtéríteni a hetedik és a nyolcadik emelet között. Meg amúgy is minek jönnek minden héten, ha most vasárnap senki nem akart megtérni, akkor jövő héten majd biztos akar, nem? Tényleg nagyon zavar a dolog. Nem vagyok jogász, de ez nem meríti ki a zaklatás fogalmát? Hogy lehetne megszabadulni tőlük?

2018. dec. 9. 17:34
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
Ja, az meg a másik, hogy ez amúgy Budapest egyik nagylakótelepe, van itt még vagy 100 toronyház, csak a mienket kell mindenáron megtéríteni, vagy hogy működik ez?
2018. dec. 9. 17:41
 2/42 anonim ***** válasza:
38%

Vidiripi

Igen természetesen lehet, de nem kell őket kizavarni!

Hanem tájékozódni kell úgyhogy a lehető legjobban tetted hogy kiírtad ezt a kérdést!

Jehova tanúi úgynevezett területkártyákat használnak. Amelyekre a címek mellé megjegyzések kerülnek!

Mond el nekik hogy tudsz róla hogy van ilyen területkártyájuk és kérd meg őket hogy írják be hogy téged ne látogasson meg senki. Persze ez nem jelenti azt hogy a liftben vagy a lépcsőházban nem fognak megszólítani.

S hogy miért mennek újra? Azért mert úgy gondolják hogy talán még is csak változott valaki véleménye vagy esetleg valakivel még nem beszéltek.

És nem, ez nem meríti ki a zaklatás fogalmát!

És nem csak a ti lakásotokba csengetnek be, sorra kerülnek a többiek is!

2018. dec. 9. 18:01
 3/42 anonim ***** válasza:
33%
úgy tudom meghatározott időkvótájuk is van, szal a napi kötelező óraszámba úgy látszik nekik befértek:))))
2018. dec. 9. 18:27
 4/42 anonim ***** válasza:
95%
Én alpári módon káromkodtam.Azt nagyon nem szeretik :)
2018. dec. 9. 18:34
 5/42 anonim ***** válasza:
72%
Én közömbösen szoktam bámulni egy szó nélkül. 1-2 alkalom után rájönnek, hogy nincs értelme nekem beszélni és nem jönnek többé.
2018. dec. 9. 19:36
 6/42 anonim ***** válasza:
100%
A társasház lépcsőháza magánterület, ha nincs lakcímkártyájuk, azonnal rendőrt kell hívni. Semmi keresnivalójuk ott.
2018. dec. 9. 19:55
 7/42 anonim ***** válasza:
47%

Én ezt annak idején lerendeztem velük, azóta messziről elkerülnek minket. :)

Röviden: Éppen a vadászpilóta képzés NFTC elején tartottam, már csak a pszichológiai volt hátra, és megjelentek a kapunkban. Akkor nem tudtam mit akarnak, vagy kik lehetnek. Osztották az igén, mutogatták a könyvüket és éppen mig 29 képe volt az oldalon. Gyorsan el is dicsekedtem, pilóta leszek :)). Az egyiknek leeset valami és rákérdezett: akkor én embereket fogok ölni?

Válasz: ha parancsot kapok természetesen, ez ezzel jár :)

Na ennek már 12 éve

/átmentem minden teszten, csak sajnos a edzés közben összeszedtem egy térdsérülést és véget ért a karrierem/

2018. dec. 9. 20:06
 8/42 anonim ***** válasza:
41%

Baál nem szereti hogy itt vagytok. Baál mérges. Baál azt mondja ő is bemegy a ti házatokba.

Videót ne felejtsd el!

2018. dec. 9. 20:43
 9/42 anonim ***** válasza:
94%

A 2-es le lett pontozva, pedig jól írja, ezeknek van egy kártyájuk, ahová felírják, hogy hová nem érdemes menni. Aztán ha oda felírnak, 1 vagy max. 2-3 alkalommal, akkor már a többiek se fognak a lakásodba becsengetni. Vagy 10 éve hozzánk is becsengettek párszor, én nem káromkodtam meg ilyesmi, csak az első mondat után megmondtam, hogy köszönöm, ennyi elég volt, és becsuktam az ajtót. És azóta nem jöttek többet.

Utcán, pályaudvaron is próbálkoztak már, de elég megmondani, hogy legyen szíves, hagyja ezt abba, mert nem érdekel. A többségük úgy alapvetően teljesen normális, a vallást kivéve, és ennyi elég nekik, nem fognak zaklatni, ha látják, hogy nem vagy vevő. Csak határozottan kell mutatni, hogy téged aztán nem fognak megtéríteni. Mert ha nem vagy határozott, akkor azt hiszik, hogy mégis érdekel talán egy kicsit.

De hogyhogy nincs zárva a lépcsőház? Manapság már mindenhol zárva van. Nem miattuk, hanem azok miatt, akik nem olyankor jönnek, amikor otthon vagy.

2018. dec. 10. 16:07
 10/42 anonim ***** válasza:
0%

a 6 osnak igaza van! hogy

" A társasház lépcsőháza magánterület, ha nincs lakcímkártyájuk, azonnal rendőrt kell hívni. Semmi keresnivalójuk ott. "

azonnal fel kell őket világosítani, hogy

a jehovák veszélyes bűnözők!

és ne próbálkozzanak más emberek veszélyeztetésével!

nézzenek utána a google keresőbe a JEHOVA-T beütve az első 50 nemzetközi weboldalon!

KI KELL ÍRNI A LÉPCSŐHÁZBAN EZEKET EGY NAGY PAPÍRRA !

SAJNOS KEMÉNYEN el kell őket zavarni

hogy örökre emlékezzenek a saját érdekükben ezekre!

mert SAJNOS emberi kedves szavak semmmit de semmit sem segítenek! nem marad meg a tanítás!

mert ott folytatják pár óra múlva ahol abbahagyták a CSALÁDOK VESZÉLYEZTETÉSÉT.

ha nem mennek maguktól és azonnal visszajönnek,

akkor minden eszközt muszály a védelem miatt használni

akár még ha nyomorékokká is válnak.

inkább ők mint az ember családja a tevékenységük miatt.

mert :

NINCS VÉDELEM ELLENÜK! senki és semmi sincs aki megvédje az ember családját ahova egyszer beteszik a lábukat a látszatra kedves szavakkal!

2018. dec. 11. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!