Vidékről bejárás fővárosba?
Ezt neked kell eldönteni. Mi is nézegetünk aglós házakat, de napi három óra bejárás heti 15 óra idő személyenként, ami idő alatt semmit sem tudunk csinálni. Ha pedig baleset van, akkor ennél is több lesz. Ennyit nekünk nem ér.
Ismerős család azt csinálja, hogy hét közben Budapesten laknak, pénteken pedig mennek az érdi házba, ahonnan csak hétfő reggel jönnek be Budapestre. Ők sem így tervezték mondjuk, hanem ki akartak költözni és eladni a panelt, csak már az első héten kiderült, hogy ennyi időt nem tudnak naponta utazásra szánni.
Az ő példájukat ismerve azt ajánlom, próbáld ki, milyen, ha napi három órát olyan dolgokat csinálsz csak, amit utazás közben is tudnál (pl. ha tömegközlekedsz, akkor olvasol ennyi ideig, ha vezetsz, akkor zenét hallgatsz). Pár napon belül kiderül, neked mennyire hiányozna ez az idő.
Nem kocsival kell bejárni, akkor nem napi 3 óra az utazás.
Mi 50 km-re lakunk, az állomásig megyünk autóval, ott letesszük és 40 perc alatt a centrumban vagyunk vonattal.
Ezalatt az idő alatt lehet zenét hallgatni, gépezni, olvasni, tanulni, szunyálni, nem improduktív az idő.
De ha nem 50 km-re költöztök, akkor 20-30 perc alatt ott vagy Pest vagy Buda szívében.
Hozzáteszem, én Pestről költöztem ki, úgy, hogy közben megvan a pesti lakásom is, de nincs az a pénz, hogy visszamenjek.
Én Budapest 5a km-es környékéről, vagy az agglomerációról írtam, ahol mindenütt van normális közlekedés. Ha nem vonat, akkor busz, vagy HÉV.
Nyilván nem a Tiszazugból javasoltam neki a Pestre járást.
Egyébként elmesélném neked, hogy budapesti lakosként a Belvárosból Budafokra jártam dolgozni, 3x-i átszállással, napi 2x 1,5órát, azaz pont 3 órát.Ugyanez autóval a csúcsidőben 2x2óra, azaz 4 óra volt.
Most háztól házig 1 órát utazom, pedig NINCS a településen vonat, csak 6 km-el arrébb, ahova busz viszi a falu apraját nagyját, mert mindenki Pestre jár tanulni, dolgozni. Ezt a 6km-t teszem én meg autóval, mert nekem ez így kényelmes, de mehetnék a helyi busszal is, időben ugyanannyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!