Budapesttől milyen távoli az a határ, ahonnan naponta járnak be az emberek a fővárosba dolgozni?
Szerintem 30, de van olyan munkatársam, aki 50 km-ről jár be.
Sőt, az egyik ismerősöm egy ideig 110 km-ről járt.
Meg kell nézni a MÁV elővárosi vonatjáratainak rendszerét, ugyanis az a valós utazási szokásokra épül.
Segítek: Székesfehérvár, Cegléd, Hatvan, Esztergom, Kunszentmiklós, Dunaújváros... De ha az 1-es számú vasútvonalat nézzük, Tatabányáról és Győrből (!) is járnak be napi szinten emberek dolgozni. Tehát az a 40 km eléggé alá lett becsülve.
40? Sokkal több, 60-70 is van.
De nem éri meg, 2 x2 óra utazás, hullafáradtan hazaesel mondjuk fél 9-kor, és nincs időd a családodra, a párodra, a hobbidra, semmire.
Amúgy meg én 20+10 km-ről jártam dolgozni, de 1,5 óra volt az út, haza meg a hülye csatlakozások miatt sokszor 2,5.
Most 30 km-re eljutok durván félóra alatt, de nem 2. Én is anno hazaértem 8-ra, és kaja fürdés, alvás, másnap meg keltem fél 6-kor.
Nulla életem volt mellette, soha többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!