Olyan szülők válaszát várom akik vidékről költöztek fel a fővárosba 1,5 éves gyermekkel? A többit lent olvashatjátok.
Szia, én mint pesti, csak a kerületekkel kapcsolatban írnék Neked. Ez nagyban függ attól, hogy hol lesz a munkahely, mert ha órákat kell utazni, az nem túl jó. És attól is függ, hogy mit szeretnétek inkább, nyugodt környezetet, vagy azt, hogy mindent könnyen meg lehessen közelíteni (belváros).
Nyugodt, barátságos környezetnek tartom a 11. 22. és a 18. kerületeket (mindegyikben laktam már). A 11-ben nagyon jó a közlekedés is, pillanatok alatt be lehet érni a városba. Viszont egy picit drágábbak az albérletek ott, de biztosan lehet találni olcsóbbat is. Jó környék még szerintem a 12. 17. 19. is, errefelé nem laktam, csak jártam arra. Esetleg számba lehet venni a Pest környéki településeket, ott van például Szigetszentmiklós, ahonnan HÉV-vel be lehet jutni, vagy ugyanígy Szentendre, vagy Gödöllő és környéke. Szerintem ezek mind jó helyek.
Én a belvárost nem szeretem (vidéken voltam gyerek), ezért a belső kerületeket nem is tudom ajánlani (pedig most én is a 9-ben lakom). Bárhová eljutok hamar, de nagy a nyüzsgés, sok az autó, és sivárak az utcák. A 8. kerületről biztos hallottál már, szerintem oda ne menjetek, de a 9. és a 7. kerületnek is vannak gázos részei. Még egy tanács, ne költözzetek kórház közelébe, hacsak nem akartok állandóan szirénát hallani.
Szívesen! :)
Remélem, jól fogjátok érezni magatokat itt!
A játszótereken lehet anyukákkal haverkodni, nagy traccsparti szokott lenni, miközben a gyerkőcök játszanak!
Hát, amikor én gyerekként idekerültem, először eltévedtem a lakótelepen, ahol laktunk. Olyan egyformák voltak a házak. De aztán ahogy az ember tud mihez viszonyítani, pl. ott egy kisbolt, amott meg egy játszótér, akkor hamar belejön. Olyan részeken, ahol még nem jártam, ma is csak térképpel boldogulok, viszont a tömegközlekedés szerintem elég jól áttekinthető, ha az ember ismeri a fontosabb járatokat, akkor bárhová el tud jutni. A metró aluljárókban tud még érdekes lenni, ha az ember nem tudja, melyik "lyukon" menjen fel, de táblákon ott is ki van írva, hogy melyik utca van arra, és nagy térképeket is tesznek ki az ilyen helyeken.
Amúgy szerintem nem bunkók a pesti emberek, csak mivel sokan vannak, nagyobb az esélye, hogy az ember belefut egy bunkóba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!