Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Másoknak is beleremeg a...

Bridzs87 kérdése:

Másoknak is beleremeg a házuk, ha elmegy egy-egy nagyobb kamion?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem rég vettünk egy szép kertes házat. Rögtön beleszerettünk a házba és a kertbe. Annyi a "hibája", hogy egy forgalmas úttól van kb.30 méterre. Az úttól kerítés és rengeteg növény választja el. A forgalmat megszoktuk, azzal már nem lenne gond, viszont a kamionok okozta rezgést nem tudom megszokni. A tetőtérben rezeg a lambéria, ha elmegy egy nagyobb kamion. Olyanokkal szeretnék beszélgetni, akik hasonló helyen élnek és tudják miről beszélek. Köszönöm.

2018. aug. 9. 09:26
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
30%
#16. Javaslom neked a hangszigetelt, csendes bunkert. Zajos világban élünk, vagy elmész egy lakatlan szigetre, vagy megszokod.
2018. aug. 9. 13:32
 22/42 anonim ***** válasza:
61%

21

Persze. A te házad remeg és másnak rossz.

2018. aug. 9. 13:52
 23/42 anonim ***** válasza:
44%

22

Vagy olyan helyen élsz, ahol nincsen ilyesmi. Ajánlom neked is Buda II. és XII. kerületében a régi Rózsadomb mellékutcáit, a Szemlőhegy vagy a Kissvábhegy, esetleg Zugliget és a Széchenyi-hegy mellékutcáit.

Egy felüdülés, egyszer próbáld ki! Se szmog, se kaminok, se átmenőforgalom, se Ferihegy.

2018. aug. 9. 13:55
 24/42 A kérdező kommentje:
Közben beszéltem a férjemmel és mondta, hogy felhívott már egy céget, ugyanis van lehetőség valamiféle vibrációcsökkentő anyag leásására a ház elé, ami segíthet. Azt mondta, hogy ne aggódjak, találunk megoldást, ha már ennyire parázok. Nyugodtabb lettem. Köszönöm, hogy megírtátok a tapasztalataitokat.
2018. aug. 9. 14:01
 25/42 anonim ***** válasza:
40%
#24. Kösz, én inkább a 30 perc munkába járást választom a másfél óra helyett.
2018. aug. 9. 14:06
 26/42 anonim ***** válasza:
44%

26

Home office-szal minden áthidalható.

2018. aug. 9. 14:08
 27/42 anonim ***** válasza:
68%

Ismerősöm körülbelül 5 méterre lakik a 81-es úttól. (Nem túlzás). Ő zsalukőből épített kerítést, és a nyílászárókat is cserélte, de úgy, hogy régieket is bent hagyta, így sok réteg üveg már jól szigeteli a hangot.

Tehát javaslom, hogy cseréljétek ki a nyílászárókat 3 rétegűre, s lehetne építeni egy komoly kerítést is.

Amúgy azt írod, hogy fiatal a ház. Lambéria a 80-as években volt divat, nem is értem, miért rakták fel.

Javaslom, hogy szedjétek le a lambériát.

Amúgy szerintem amit a férjednek javasoltak, az csak minimálisan csökkenti a problémát. Mindenképpen konzultálnék előtte egy statikussal, hogy ér-e valamit a dolog, ha már ráköltötök több milliót.

Amúgy én sem értem, hogy miért kellett megvenni ezt a házat? Nem tűnt fel ez a probléma korábban? Ez már bőven elég arra, hogy ne vegye meg valaki. Miért adták el amúgy? Ők is menekültek talán?

2018. aug. 9. 19:01
 28/42 anonim ***** válasza:
93%
Amúgy szerintem nem használom többet az amúgy szót.
2018. aug. 9. 19:02
 29/42 anonim ***** válasza:
68%
Igen, dolgozzon az emberiség home-office-ban, és még a forgalom se lesz zavaró, mert a kamionosok is majd home-office-ban nyomják. XD
2018. aug. 9. 19:38
 30/42 anonim ***** válasza:
Én vasút mellett lakom, kb. 500 méterre (szerencsére nem az állomásnál). Az egész ház remeg, ha jön a vonat. Maga a zaj nem zavar, az már fel sem tűnik, de a remegést lehetetlen nem észrevenni.
2018. aug. 10. 00:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!