Másoknak is beleremeg a házuk, ha elmegy egy-egy nagyobb kamion?
Persze, azért adták el nektek, mert szimpatikusak voltatok :)))) És nem pénzért.
Aha.
Kérdező: a szmog és a remegés KÁROS az egészségre. Ha akármikor el tudnád adni, akkor miért nem vesztek egy olyat, ami nem főűt mellett van, nem remeg és nem kell szívni a kipufogógázt?
Ja, tudom. Mert van kert.
Ami Alsógöröngyösön ritka.
11
Nem, kérdező, nem elszigetelt helyen. Budán. Nem főút mellett, mert épeszű ember oda nem költözik. Megtetted. Ettőm még nem más hülye meg rosszindulatú.
Leírtam, hogy dolgoztam ilyen helyen, fél év után másik irpdát rendeztünk be, mert káros. A tüdőre és az idegrendszerre is. Akkor is, ha óránként egy kamion megy ott el és az remegteti szmogozza az udvarodat meg a házadat.
Egy kérdés: mi a garancia arra hogy annak a főútnak a végére, 20 km-re odébb, 4 vagy 11 év múlva nem építenek egy logisztikai központot, és nem fognak percenként elhúzni a teherautók?
Na, ezért nem költözünk főút mellé. Mert TUDOM miről beszélek.
Elnézést, hogy beleszólok, de akkor ezek szerint valahogy ki kellene vitelezni, hogy egy ember se lakjon főút mellett, sőt, akármilyen út mellett, mert forgalom van? Ez lehetetlenség.....
Másrészt nem az volt a kérdés, hogy ki költözne el ilyen helyzetben, hanem más hogy éli meg, aki ilyen környéken lakik. Én vagyok, aki a 6. emeleten lakott forgalmas út mellett, még a villamos is ott kanyarodott, és meg lehetett szokni, nem kell hanyatt-homlok elmenekülni, mert akkor akár el is néptelenedhetnének az ilyen utcák.
Igen, valóban, most nem forgalmas út mellett lakok. De.... 2 percenként húz el kb. pár száz méterrel a házunk felett egy utasszállító repülőgép. És ezt is meg lehet szokni.
Szerintem, Kérdező, idővel majd te is megszokod.
Szerencsére a vonat miatt már nincs probléma, lecserélték az öreg dízeleket Flirt-ekre és a dudálás táblát is levették, mert fénysorompós lett a közeli vasúti átjáró.
Annál nagyobb probléma, hogy ráengedték az útra a 40 tonnás nyerges sóderszállítókat és teljesen tönkretették. Az én házam kb 30 méterre van az úttól, de még így is rezeg sok minden amikor elmegy egy busz vagy teherautó, a szomszédomnak viszont csak 10 méterre van a háza, neki még a poharak is csörögnek a polcon vagy a konyhaszekrényben ilyenkor. Szóval, igen, itt van rezgés remegés bőven.
14
Nem.
De ne állítsuk már úgy be, hogy ezket az elvtelen komromisszumokat MUSZÁJ lenne elviselni és megszokni, és nem is hátrány.
De, hátrány a zaj, hátrány az épület remegése és hátrány a kupufogógáz is. Amivel annak kell együtt élnie, akinek nincs más válsztása. Akinek van, annak nem kell.
És nem mindegy, hogy kamionok és főút vagy célforgalmas kis utca. Nem mindegy, hogy hallgatod a repülőket vagy sem.
Mások zaját, kaminos kipufogógázát nem kell elviselni, nem véletlenülnevezik azt hátránynak és nem előnynek.
És nem, nem tudja mindneki megszokni, de hála istennek, nem is kell. Mondom, mi menekültünk, pedig csak munkahely volt.
17
Nem, valóban nem.
örülök, hogy "szinte észre sem veszed" a madárcsicsergéstől a házad lambériáját is remegtető (!) kaminonforgalmat (!), és még kérdést sme írtál ki róla.
Örülök, hogy a te udvarodon lelövik a növények a kipufogógázt, és a házadat remegtető kamionok levegőt eregetnek, nem mérgező gázokat.
Örülök, hogy kifogtad az ország egyetlen nem régi házát.
Örülök, hogy ilyen tökéletes körülmények között élsz, így mások kevésbé tökéletes, remegésmentes, zajmentes és kipufogógázmentes, nem főút melletti, nem kamionforgalommal terhelt házakat tudnak venni maguknak, mert az ellenekzőjét te már megvetted.
Örülök, hogy kérdést sem írál ki róla.
De hát "nem vagyunk egyformák szerencsére".
Ja, és persze: szmájli, szmájli, szmájli.
Csak legközelebb ne KÉRDEZZ, ha a tényeket hisztizve elhárítod. De attól még ottmaradnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!