Nincs áram a fél lakásban? Kétségbe vagyok esve! 17/l
Tegnap megvolt eletem első villanykörte cseréje. Áramtalanítottam utána pedig, miután kész voltam visszakapcsoltam.
Működik a hűtő, mikró, fürdő, konyhaban minden és az előszobában is. Meg a konnektorok is. Viszont a nappaliban lévo nagyvillany, és a konyhán kivul eso dolgok nem. Se a wifi rutere vagy mije, se az apam es az én konektorom vagy barmely lámpa.
Tegnap cseréltem. Apám ma fog hazajönni este. Mit tegyek??? Kész ideg vagyok, hogy megol mert elrontottam valamit!!!
Egyetlen gombbal lehet le-fel kapcsolni az áramot, szóval még elrontani se tudtam.
Kedves utolsó!
De igen, kell. Sőt ha teljesen pontosak akarunk lenni akkor csak képesített szakember(villanyszerelő) cserélheti ki a fényforrást.
Hát, bocs, valamit nagyon félreértettél. Pont az ellenkezőjét tanítják.
A fényforráscserét egyébként az MSZ 1585 szabályozza, a következőképpen:
I. csoportba tartoznak azok a személyek, akiknek az általuk végzendő tevékenységek szempontjából semmiféle
szakképzettségük nincs, és kioktatást sem kaptak (képzetlen személyek).
Az I. csoportba tartozó személy alkalmas kismegszakítók, áram-védőkapcsolók, valamint a legfeljebb 32 A
névleges áramerősségű kapcsolók be- és kikapcsolására; a legfeljebb 32 A névleges áramerősségű becsavarható
(D rendszerű) biztosítók pótlására, ha ezek szerszám nélkül hozzáférhetők; továbbá fényforrások
szerszám nélküli cseréjére (az E 40 foglalatúak kivételével); a védőfedelek eltávolítása nélkül
elvégezhető tisztítási, kenési és más karbantartási munkák elvégzésére, valamint mindazon – a villamos
szerkezet vagy villamos berendezés üzemeltetésével kapcsolatos – tevékenységre, amelyet a szerkezet
vagy berendezés használati útmutatója számukra ezen túlmenően kifejezetten megenged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!