Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nincs áram a fél lakásban?...

Nincs áram a fél lakásban? Kétségbe vagyok esve! 17/l

Figyelt kérdés

Tegnap megvolt eletem első villanykörte cseréje. Áramtalanítottam utána pedig, miután kész voltam visszakapcsoltam.

Működik a hűtő, mikró, fürdő, konyhaban minden és az előszobában is. Meg a konnektorok is. Viszont a nappaliban lévo nagyvillany, és a konyhán kivul eso dolgok nem. Se a wifi rutere vagy mije, se az apam es az én konektorom vagy barmely lámpa.

Tegnap cseréltem. Apám ma fog hazajönni este. Mit tegyek??? Kész ideg vagyok, hogy megol mert elrontottam valamit!!!

Egyetlen gombbal lehet le-fel kapcsolni az áramot, szóval még elrontani se tudtam.

2018. júl. 8. 06:05
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Talán két áramkör van a házban, és az egyiknél túlfeszültség keletkezett, ami lecsapta azt a biztosítékot Lehet, ezért nyiffant ki a lámpa is. Aligha te rontottad el a dolgokat. (Hacsak nem kapcsoltál be túl sok fogyasztót, amire érzékeny a hálózatotok.)
2018. júl. 8. 06:11
 2/12 A kérdező kommentje:
Gégem volt az egyetlen fogyasztó ami ment, az is azért mert elfelejtettem lekapcsolni. De amikor hirtelen aram szunet volt, aztan visszajott, minden jol mukodott, es apam is igy, ennyit csinált, szoval tulterhelni aligha tudtam. :/
2018. júl. 8. 06:19
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Lakáson belül van egy doboz(előszoba altalában), abban vannak a kismegszakító. Nézd meg őket, vagy a villany óránál szintén. Ez nem olyan dolog hogy "elrontottad".
2018. júl. 8. 07:08
 4/12 anonim ***** válasza:
86%
Nézd meg a villanyóránál lévő kismegszakítókat. Valószínűleg a hirtelen áramfelvétel miatt leoldott, és csak vissza kell kapcsolni.
2018. júl. 8. 08:33
 5/12 anonim ***** válasza:
53%
Villanykörte cseréhez nem kell áramtalanítani..
2018. júl. 8. 22:13
 6/12 bamboochatheone ***** válasza:
0%

Kedves utolsó!

De igen, kell. Sőt ha teljesen pontosak akarunk lenni akkor csak képesített szakember(villanyszerelő) cserélheti ki a fényforrást.

2018. júl. 9. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Te viccelsz? Ha otthon kiég egy izzó, hívjak villanyszerelőt? :D Lehet, hogy a villanyszerelőknek ezt tanítják, na de kérem....
2018. júl. 9. 20:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
:D igen, és a ruhád is csak mosógépszerelő moshatja ki! :D
2018. júl. 9. 20:34
 9/12 bamboochatheone ***** válasza:
25%
Igen, ezt tanítják. A feszültségmentesítés nélküli fényforráscsere, feszültség alatti munkavégzésnek minősül amihez FAM vizsga szükséges. :D Hülyeség de ez a szabály.
2018. júl. 9. 20:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Hát, bocs, valamit nagyon félreértettél. Pont az ellenkezőjét tanítják.

A fényforráscserét egyébként az MSZ 1585 szabályozza, a következőképpen:

I. csoportba tartoznak azok a személyek, akiknek az általuk végzendő tevékenységek szempontjából semmiféle

szakképzettségük nincs, és kioktatást sem kaptak (képzetlen személyek).

Az I. csoportba tartozó személy alkalmas kismegszakítók, áram-védőkapcsolók, valamint a legfeljebb 32 A

névleges áramerősségű kapcsolók be- és kikapcsolására; a legfeljebb 32 A névleges áramerősségű becsavarható

(D rendszerű) biztosítók pótlására, ha ezek szerszám nélkül hozzáférhetők; továbbá fényforrások

szerszám nélküli cseréjére (az E 40 foglalatúak kivételével); a védőfedelek eltávolítása nélkül

elvégezhető tisztítási, kenési és más karbantartási munkák elvégzésére, valamint mindazon – a villamos

szerkezet vagy villamos berendezés üzemeltetésével kapcsolatos – tevékenységre, amelyet a szerkezet

vagy berendezés használati útmutatója számukra ezen túlmenően kifejezetten megenged.

2018. júl. 9. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!