3 éve lett újra vezetékelve a ház. Ami történt ezzel kapcsolatban azóta: új töltő konnektorba dugva levágta biztosítékot, órákig vissza se tudtuk kapcsolni majd jó lett (magától)... Hangosan zúgott villanyóra dobozban valami (nem értek hozzá, elnézést a nem szakszavakhoz) Eon kijött megcsinálta. Kiégtek égők, hiába cseréltük , (többel próbálkoztunk, nem világított, pár nappal ugyanazokkal, hirtelen már megjavult.) Most Karácsony... égősor hol világított hol nem, pedig be volt dugva, sokszor amikor kihúztam akkor villant be. És ami ma történt,.. villanytűzhely kapcsolót akartam tekerni...nagy sárga-piros fény a tekerőnél és megint biztosíték le, se kép -se hang órákig. Nagyon megijedtem, de nem éreztem semmit, elkaptam a kezem, attól érhetett áram? azóta zsibbadást érzek szívemnél, de lehet beképzelem, hajlamos vagyok rá. szerelő kijött, visszakapcsolta áramot, mindent rendben talált, de szerintem akkor is van valami gond a házban...Vélemény?
Amit, ahogyan elöadtál szellemjárásra utal. Ha mégsem ezt tartod valoszinünek kérj meg egy kicsit is hozzáértöt vagy bizz meg egy szerelöt és mutasd meg neki pontosan azokat amiket leirtál. Téged nem ért áramütés, nyugodj meg!
2018. febr. 20. 18:26
2/7 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy szellemek.... :D
Nem ám, csak vicc.
amit leírtam az tényleg úgy van, jó oké, lehet nem a legjobb megfogalmazás, mert én kicsit se értek ezekhez a dolgokhoz, de mindig van valami gond, szerintem nem normális, hogy gomb mögül kicsap nagy fény és utána nem is működik, biztosítékot levágja...
2018. febr. 20. 18:38
3/7 anonim válasza:
Hány fázis van a házban? Szerintem túl nagy a terhelés, azért vág le folyton a villanyóra. Ezt mérték már? Nem vagyok szaki, csak villanyszerelő felesége 😃
Az áram biztos nem rázott meg, azt érezted volna.
2018. febr. 20. 19:07
4/7 anonim válasza:
Hát akit meg..sz az áram egyszer, azt az élményt nehéz elfelejteni. Ez nem az az eset. Hasonló volt nálunk, a bekötő dobozban lazán volt a vezeték összesodorva(60 éve épült ház, kontár bekötés), hol jól érintkezett, hol nem. A világítás vibrált, hol úgy égett mintha 110 volt lenne, hol meg semmi. Kismegszakító nem tudom milyen, alaposan, pontról-pontra végig kell vizsgálni mindent.
2018. febr. 20. 19:23
5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, kicsit megnyugodtam. én is egy nő vagyok, abból is csak az "otthoni tevékenységekhez" semmit nem értő féle (természetesen , főzni, takarítani szoktam, de ezzel meg is állt a tudomány :D Szerintem nem hagyom ennyiben a dolgot és keresek egy szerelőt aki alaposabban átnézi...
Ám azt tudja valaki, hogy esetleg, ha legközelebb a bojler bolondul így meg, akkor kell félnem a fürdőkádban? olvastam ,már mindenfélét itt a neten erről . Az kimaradt, de mikró is csinált már sajnos hasonlót, csak az nem volt ennyire ijesztő.
2018. febr. 20. 20:04
6/7 anonim válasza:
Amiket leírtál, a sok villogás és hasonlók, azok vezeték kötéshibára utalnak.Mint a zizegés az óránál. A villanytűzhely kapcsán valószínűleg 3 fázis van bevezetve, de ott sincs minden rendben. Gond az van bőven. Távolról nem sokat lehet mondani, de lehetne mit ellenőrizni.
2018. febr. 20. 20:33
7/7 anonim válasza:
Ha megrázott volna, azt észreveszed. Azonnal görcsbe rántja a kezedet. Tud ám fájni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!