Ti mit választanátok?
Kis várost, ahol szerettek élni, de csak lakásban tudtok lakni...
VAGY
Falut, ahol nem szeretnétek élni, viszont kertes házban élhetnétek.
Családalapítás előtt vagyunk, jelenleg kislakásban élünk, a jövőben mindenképp kelleni fog egy nagyobb, de vagy veszünk egy nagyobb lakást majd, vagy a lakásunk árából veszünk a közeli faluban egy kertes házat. Itt nagyon szeretünk lakni, faluban pedig nagyon nem szeretnénk. Viszont ugyanígy lakásban nem szeretnénk leélni az életünket, hanem kertes házba szeretnénk költözni.
Azért reménykedem, hogy lesz lehetőségünk megvalósítani a városban a kertest, de a jelenlegi helyzetünk ezt a 2 választási lehetőséget tárja elénk, így ha esetleg nem lenne más lehetőség... ti mit választanátok?
Én a külvárosban, kisebb kertes házat választanám.
A falu szóba se jöhet, de a városokban sem csak 10 emeletes panelek vannak. Én Szolnokon laktam panelben, és mostanában költözök. Ez egy iparváros + közlekedési csomópont, de itt is rengeteg kertes ház van. Külváros, kertváros, üdülő övezet, stb, 10-20 percre a belvárostól. A pénzemért vagy egy nagy panel lakást kapok, vagy egy hatalmas házat egy tanyán, vagy egy kisebbet a külvárosban. Az utóbbit választom.
Hát olyan helyen biztos nem élnék, ahol nem szeretek.
A helyetekben megvenném most a nagyobb lakást, aztán nézelődnék, hogy 5-10 év múlva lehetséges lenne-e egy városi házikóra cserélni, persze ráfizetéssel.
Ezt neked kell eldöntened, nekem nem fog menni. Én 2 kis falu között lakom egy földút végén, a kertes ház vágya (s a pénzhiány, plusz a kilátás) mindent vitt :D Viszont nem költöztem volna olyan faluba, amit nem szeretek. A mi falunk szuper. Csak odébb van.
A külterületet nem tudtuk megfizetni a megyeszékhelyen, de 25 km-re vagyunk tőle, szóval nem nagy gond. De ha konkrétan lakni a várost szeretném, kevésbé lennék boldog itt, mint amilyen vagyok...
A helyedben keresgélnék hosszabban, a kertes ház környezete azért sokat számít, közben elgondolkodnék, hogy baj-e, ha a városba be kell utazni autóval, de alapvetően igen közel van... Hátha adódik egy városi lehetőség.
Ha falun nem szeretnétek élni, akkor ne is gondolkozz rajta, mert nem fogjátok jól érezni magatokat.
Esetleg ha ez segít még lebeszélni róla:
-mindenért be kell majd utazni ( nagy bevásárlás, orvos, iskola, odavolna stb.)
- utazás sok idő elmegy főleg ha nincs saját autó, ezen kívül + kiadás (bérlet, több üzemanyag fogyasztás)
- "C" típusú állampolgárok nagyobb szeretettel járják a falvakat
- baj esetén tovább tart odaérni a mentőnek, tűzoltónak és a rendőrnek
Ezen kívül még sok mindent fel lehetne sorolni.
Városban a kertes ház vásárlása nem lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!