Melyik lakást választanátok, ha majd a gyerekkel is kell számolni, családként?
1. lakás: 63nm, 1 nagyon nagy szoba, 1 átlagos méretű, meg 1 kicsit kisebb (de kb 2x nagyobb, mint az átlag panel-kisszoba). A konyha viszont elég kicsi, L alakú konyhabútorral, a konyhabútor és a fal közt kb. 1,5M van. Szembe van vele egy lebegő pult, de azon ugye csak enni lehet, rápakolni nem, mert kiszakad. Külön fürdő, wc, de picike, csak zuhanyzó van. A legkisebb kádat azért be lehetne tenni. Nagyon szépen fel van újítva, álmennyezet, spotlámpák, konyhabútor, szobabútor, ágy, minden berendezés marad. Van egy kb. 200m-re lévő garázs is. A lakás egy 10emeletes panel 6. emeletén van, liftes. Rezsije télen max 45e ft, távfűtéses, fűtésmérős, műanyag nyílászárós.
3,5M ft
2. Ezt nem írom le, inkább linkelek:
Itt kapásból van fürdő, nagyobb a konyha is kicsivel. Viszont a kisszoba egy luk, tényleg csak egy ágy fér be.
Rezsit nem tudom, de mivel 4. emeleti, gondolom jobban kell fűteni.
Ezt 3M-ért odaadják, viszont nincs hozzá garázs (bérelni 5e-ért lehet).
Jelenleg nincs még gyerek, de szeretnénk, én 1et, férjem 2-t. Családban mindenkinél ház van, így annyira nekünk nem fog hiányozni.
A 2. jobban tetszik, viszont az a bajom, hogy a 4. emeletre hogy cipelem fel a gyereket-gyerekeket, csomagokat, stb.
Meg ugye nem tudom, mennyi lenne a fűtés (most a legtöbb 22e volt)
Melyik lenne a jobb, ha ezt számításba vesszük?
az első lakásban a konyhát összenyitnánk a kisszobával, így az lenne az étkező, meg egy kisebb nappali. De csak 2 szoba maradna. VAGY a nappaliból csinálunk egy amerikai konyhás nappalit, és lesz egy nagy, egy középső, meg egy kicsi, mint az átlag panel-kisszoba.
Van erkély.
És ami fontos, de kimaradt: Jelenleg az első lakásban lakunk, albérletben. Szeretek ott lakni, csak kicsi a konyha, és nincs kád, de mindkettő megoldható.
Egyertelmu: az elsot.
Egy 4 eves kisfiu anyukaja :)
Kad es nagy konyha nelkul is lehet elni. Nekunk pl minikonyhank volt, kb mint egy fozofulke. Mellesleg a lebego pultot at lehet alakitani egy labbal etkezo pultnak, vagy levenni es egy asztalt tenni a helyere.
Fontosabb, hogy a szobak tagasak legyenek, minthogy nagy konyha es kad legyen
Az elsőt választanám, de mindenképpen raknék be kádat.
(Ha már a gyerekekre is gondolunk :))
A 4.-re cipekedés: isten őrizz, ha van más lehetőség.
Én is az elsőt választanám: mindenkinek szüksége van egyedüllétre, a kisgyerekeknek kevésbé, de ahogy nőnek, egyre inkább igénylik, hogy legyen hová elvonulniuk, és gondolom, jobb, ha mindenki bemegy a szobájába, mintha az utcán lóg.
Ráadásul ott a lift probléma is: ha hosszútávra tervezel, arra is gondolj, hogy egyszer idős leszel -- 80 évesen a 4.-re gyalog nem olyan vicces felmászni. Most meg, nem tudom, milyen erőben vagy, de én nem tudnék felvinni egy heti bevásárlást a 4.-re.
A konyha-problémára megoldás lehet, ha van egy mobil asztalotok, amit betesztek a nappaliba, a fürdőbe meg tehettek egy kis kádat.
A képek alapján a 2.-ra igen sokat kellene költeni: minimum festés-mázolás, már ha nem akarod megtartani a gyönyörűséges tapétákat...
hát, nekem tetszenek a tapéták :)
az 1. lakásban, ha a nappaliból csinálok amerikai konyhát (nappalival), akkor lesz 1 nappali, meg 3 szoba, én erre a megoldásra hajlok
a 2. annyira ízlésficamos, hogy látatlanban is az 1. a befutó :)
kád nélkül is lehet élni, nekünk épített zuhanykabinunk van, ketten beleférünk :) egyébként is pazarlás minden nap teli kád vízben fürdeni, amíg a baba kicsi, addig meg fel lehet tenni egy állványra a babakádat.
a konyhabútort ki tudjátok cserélni idővel ha lesz rá pénzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!