Ti melyiket választanátok? Családi ház vs panel?
A párommal szert tettünk egy családi házra. (azért írom hogy szert tettünk, mert nem vettük, nem örököltük, így sikerült kimászni egy nagy anyagi problémából...)
Ő szeretné eladni, vagy elcserélni egy városi panel lakásra. Én szeretném megtartani, jó, hogy nagy a konyha, a nappali, van szép udvar, vannak gyümölcsfák, stb...
Szerinte jobb a városi panel, mert közel az óvoda, a bevásárlóközpontok, nincs annyi csekk, nem kell fát hasogatni télen, stb...
Ti melyiket választanátok? Egyébként a családi ház 12 km-re van a várostól, tehát nem egy egetrengető távolság.
Laktam panelban, de nem mennék még egyszer vissza! A költségek ott sem kevesebbek, és állandó volt a vita a többi lakó között. Minden áthallatszott a szomszédoktól, a kutyák ugattak, stb., a fiatalok hangosan bömböltették a zenét. Csoda volt, ha egy nap vagy este csönd volt.
A gyerekeket le kellett vinni a játszótérre, és otthon is csak csendben játszhattak, Ami nem mindig sikerült.
Egyértelmű számomra: családi!
Feltéve, ha van a fenntartáshoz pénzetek.
a ház remek állapotban van, nem akar összedőlni, nem repedt a fal, nem ázik be, nem vizesedik, nem penészes, semmi baja...egyszerűen relatíve messze van a várostól, nincs óvoda, kb ennyi...
Mivel a gyerekvállalás még messze, így utóbbi szerintem annyira még nem lényeges.
Hiába próbálom meggyőzni a páromat, hogy senkinek nem füttyszóra meg csettintésre lesz egy kész, szép háza, hanem hosszú évek folyamatában, meg hogy télre fát más is vág, nem lenne vele egyedül. Két fizetésből élünk, most vettünk egy kis fogyasztású autót, sokan élnek úgy gondolom messze a munkahelyüktől. Ez 12 km letudható...
Kedves utolsó válaszoló, ez kimerítő volt :)
Igyekszem reagálni: A ház a nevünkön van. Mindketten a városban dolgozunk, nevezzük nevén - Egerben. Nem zsákfalu, előtte, utána is vannak falvak. A lakosság 1000 környékén van, bolt, pizzázó, orvosi rendelő megvan, buszközlekedés teljesen jó, félóránként minimum.
Egyébként a falu teljesen kisebbség mentes, ezt minden túlzás nélkül írom, egy család sincs ilyen.
Az utazás megoldott, én ingyen utazom busszal, a párom pedig a kisköbcentis autóval, amibe egy héten ha betankolunk 5ezret, végig kitart.
A házon mivel kölcsön van, így fix áron + forint alapú kölcsön kifizetéssel áruljuk, ami így 11 millióra jön ki. Azt gondolom, hogy egy 5 szobás házért ez nem sok...
Érvelésből állnak már-már a napjaink. Én szeretnék a családi házban élni nagy kerttel, nyársaló hellyel, ezzel a sok szobával, a konyhával, amiben elférek, ha le kell hajolnom valamiért, ellenben egy panel konyhával. Igaz, hogy több a rezsi, mint egy lakásban, de valamit valamiért.
A párom mindig azzal jön, hogy ha majd lesz gyerek, buszozhatok be a városba vele, ott meg már alapból közelebb az orvos, stb...Szóval sok érve nincs, egyszerűen közelebb a munkahelye, kényelmesebb és 0 házkörüli munka.
Leginkább azért írtam ide, hátha találok mások véleményéből olyat, ami nekem is tetszik és eddig még nem jutott eszembe, hogy elmondjam neki, hátha meggyőzöm, mert sajnos hajthatatlan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!