Az normális, hogy panel lakásban a wc mögül minden nap nagyon erősen átjönnek a szomszédoktól a sütési szagok?
Voltam már panelben, de ennyire sehol sem éreztem. Most viszont ahogy belekezd a főzésbe a szomszéd (gondolom az, akivel közös a vizesblokk aknája), egyből terjeng a wc-ben és fürdőben. De olyan erős, hogy zárt ajtóknál a szobákba is bejut.
Olvastam, hogy ha valaki rákapcsol valami elektromos szellőzőt az aknába, az tilos, mert megöli a gravitáció alapú szellőzést. Ez lehet esetleg? Vagy valaki a szagelszívóját kötötte rá? Egyszerűen másra nem tudok gondolni.
Ha ezek közül bármelyikről van szó, akkor mit lehet tenni, kinek lehet szólni? Mert ezek elvileg tilosak.
Én úgy tudtam, hogy semmiféle "mesterséges" meghajtású szellőzőt nem lehet rákötni, mert a panelek esetében pontosan a "natúr" gravitáció biztosítja a jó szellőzést. Ha ezt megtörik, akkor szenvednek a lakók a szagoktól, mert nem szellőzik rendesen a rendszer.
De lehet, hogy rosszul tudom.
Viszont ez a helyzet tarthatatlan. 1 órája kezdtek bele valahol a főzésbe, és hiába csukom be a fürdő és wc ajtaját, még a nappaliban is érezni, mit főznek fentebb/vagy lentebb. :/
Ne haragudj
De még mindig jobb,hogy a sütési szagok jönnek át a wc mögül,mint más szagok...
A panelok szellőzése 1 közös csőre vannak bekötve .
A szenyvíz is egy közös csőbe megy ,csak a wc nél ,egyéb lefolyóknál van bűzelzáró,és ezért nem jön a szag vissza .
Egyedül a kémény használata nem közös senkivel,ha van .
Utánanéztem, és jól gondoltam, hogy abba az aknába, ahol a vízcsövek mennek, TILOS bekötni szagelszívót. Ettől függetlenül sok szaki megcsinálja, de tűzveszélyes, és TILOS. Nos, valószínűleg ez történhetett itt, mert mást nem tudok elképzelni. Egyszerűen ennyire masszívan, erősen nem érezhetném a konyha szagokat a wc-ben és a fürdőben a szellőzőből.
Már csak az a kérdés, hogy mit lehet tenni? Ha szólunk, akkor lehet, hogy büntetik az érintett lakót, de kb mi is utálat tárgya leszünk. Közben csak azt szeretnénk, hogy ne bűzölögjön 10-14 óra között az égett olaj, meg hús szaga a lakásunkban zárt ajtók ellenére is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!