Falun élni tényleg jobb?
"Az nem kikapcsolodas hogy a kertben dolgozol, az munka.
A kikapcsolodas az ha elmesz kirandulni, muzeumba, moziba, szinhazba, koncertre, sportesemenyre, akarhova. A funyiras nem kikapcsolodas."
Nem vagyunk egyformák. Kinek a pap, kinek a papné. Vitázni sem érdemes erről, más az értékrendünk. Nekem kikapcsolódás, hobbi a faültetés, a fáim metszegetése, fűnyírás, barkácsolgatás, satöbbi. Nekem ez jelenti a kikapcsolódást, neked az, hogy különböző közösségi programokon veszel részt, engem meg azok nem érdekelnek. Szóval nincs ezzel semmi baj, kinek milyen a beállítottsága.
Kérdező, ebből már leszűrheted, hogy ez erősen függ attól, hogy milyen a beállítottságod, érdeklődési köröd. Falun nehezebb múzeumot látogatni, fesztiválokon részt venni, moziba vagy színházba menni, ezekhez többnyire mindhez utazni kell, sokszor messzebbre, ami nyűg. Városban ezek gyakorta ott vannak helyben, sokat akár gyalog is elérhetsz rövid idő alatt. Ellenben szalonnát nem akkor sütsz, amikor akarsz, hanem akkor, amikor épp nem foglalt a közösségi szalonnasütőhely (mondjuk többnyire nem szokott az lenni), nem gondozhatod kedvedre a saját fáidat, bokraidat, gyepedet (mivel nem is a tieid), megatöbbi. Szóval nincs olyan, hogy falun vagy városban jobb lakni, objektív értelemben. Nekem falun jobb, a #10-es válaszolónak pedig inkább városban, mert ő nyűgnek érzi azt, ami nekem a hobbim, engem viszont nem érdekelnek a múzeumok meg a színházak, amiket viszont ő preferál.
Szóval gondold át, hogy mi az érdeklődési köröd, mit csinálsz szívesen, és az alapján dönts, hogy számodra melyik a szimpatikusabb, megfelelőbb közeg.
" városban azért csak több a korlátozás is, mint falun (pl. tűzgyújtási korlátozások, faültetési korlátozások, csendháborítási korlátozások, satöbbi)."
Lehet, de városban jobb a közlekedés, több a lehetőség, iskola, munkahely, jobban lehet keresni, olcsóbban lehet hozzájutni a dolgokhoz, nagyobb a könyvtár...stb
Szóval ez örök vita lehet, millió pro és kontra érvvel. Ki-ki maga döntse el, neki melyik a legfontosabb, hol érzi magát a legjobban.
Itt az a kérdés, hogy melyiknek a hátrányait tudod elviselni hosszabb távon. :D
Én pl faluban nőttem fel, most panelban élek(gyerekkel) és a t.köm sem akar visszamenni falura. Van hátràny, de számomra elviselhetőbb, mint fordítva.
Városban tényleg jobb :)
Azért akar mindenki onnan, faluba kertes házba költözni.
Városban dög unalom az élet. Falun pillanatok alatt kijutsz a természetbe. Kirándúlni,kutyát sétáltatni,bringázni,fát lopni, stb...
Otthon lehet saját medencéd,kerted,kutyád,kecskéd,gyíkod,anyám tyúkja.
Tudsz éjfélkor porszívózni,mosogatáskor az edénnyekkel csörögni.
Tudsz tárolni, kajakot,csónakot, lehet veterán autó gyűjteményed, bármi.
17 te valamit félreértettél.
Nem a lakás kontra családi ház a kérdés...
Csak mert én 18ezres városban élek kertes házban, közel Bp-hez, és ezt mind meg tudom tenni, amit írtál. Mégis városban élek...
És nem horror drága kertes házban.
Aki lusta még egy falevelet is felseperni,mert falun a szél odaseperte az ajtója elé,az maradjon a penelban,hallgassa a szomszédok életét.punnyadjon kedvére .A mai világban a falukban olyan önkormányzatok vannak,mindent kiharcolnak amire a falú lakóninak szüksége van .
Bp,pest egyes részein még normális ut sincs,élmodnak csak az aszfaltról .De büszkén mondják.ÉN BP.EN LAKOM.Csak a város van 30 kmre .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!