Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Falun élni tényleg jobb?

Falun élni tényleg jobb?

Figyelt kérdés
Sziasztok.A férjemmel egy 2300 fős kis faluban élünk.A faluban minden megtalálható úgymond Pl:gyógyszertár,általános iskola,óvóda,posta stb.Van egy 2 éves kislányunk is.Itt dolgozik helyben a faluban és a fizetése sem rossz 130 ezer nettó,és mihelyst eltudok menni dolgozni a gyerek mellett én is fogok.Nekem a problémám az hogy ha el kell mennem vásárolni teszem fel a gyereknek ruhát vagy éppen egy nagy bevásárlást akarok csinálni egy fél napot utaznom kell (autó nincs),nem tudom máshol is így van e vagy csak falun de itt állandóan a pletyka megy.Így elgondolkoztam rajta mi lenne egy panelban élni mi lenne nagyvárosban élni?Ott jobb lenne? ,vagy a férjem szerint még rosszabb egy város mert ott csak rohanás van,panelben meg semmit nem lehet csak egész nap ülsz.Kinek mi a véleménye?Jobb egy faluban szerintetek egy kertes házban,vagy egy városban jobb?Bocsi ha hosszú lett.
2017. márc. 24. 13:07
1 2 3
 11/25 MKzoltan válasza:
64%
Városban sokkal jobb én falun lakom és nincs semmi erre csak a nagy unalom
2017. márc. 24. 14:16
 12/25 anonim válasza:
21%
Tedd fel máshogy a kérdést és írd ki a Gyermekvállalás/nevelés kategóriába! Fogalmazd bele a gyereket, h azért kérdezed, ott nagyon sokat válaszolnak majd.
2017. márc. 24. 14:30
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

"Az nem kikapcsolodas hogy a kertben dolgozol, az munka.

A kikapcsolodas az ha elmesz kirandulni, muzeumba, moziba, szinhazba, koncertre, sportesemenyre, akarhova. A funyiras nem kikapcsolodas."

Nem vagyunk egyformák. Kinek a pap, kinek a papné. Vitázni sem érdemes erről, más az értékrendünk. Nekem kikapcsolódás, hobbi a faültetés, a fáim metszegetése, fűnyírás, barkácsolgatás, satöbbi. Nekem ez jelenti a kikapcsolódást, neked az, hogy különböző közösségi programokon veszel részt, engem meg azok nem érdekelnek. Szóval nincs ezzel semmi baj, kinek milyen a beállítottsága.

Kérdező, ebből már leszűrheted, hogy ez erősen függ attól, hogy milyen a beállítottságod, érdeklődési köröd. Falun nehezebb múzeumot látogatni, fesztiválokon részt venni, moziba vagy színházba menni, ezekhez többnyire mindhez utazni kell, sokszor messzebbre, ami nyűg. Városban ezek gyakorta ott vannak helyben, sokat akár gyalog is elérhetsz rövid idő alatt. Ellenben szalonnát nem akkor sütsz, amikor akarsz, hanem akkor, amikor épp nem foglalt a közösségi szalonnasütőhely (mondjuk többnyire nem szokott az lenni), nem gondozhatod kedvedre a saját fáidat, bokraidat, gyepedet (mivel nem is a tieid), megatöbbi. Szóval nincs olyan, hogy falun vagy városban jobb lakni, objektív értelemben. Nekem falun jobb, a #10-es válaszolónak pedig inkább városban, mert ő nyűgnek érzi azt, ami nekem a hobbim, engem viszont nem érdekelnek a múzeumok meg a színházak, amiket viszont ő preferál.

Szóval gondold át, hogy mi az érdeklődési köröd, mit csinálsz szívesen, és az alapján dönts, hogy számodra melyik a szimpatikusabb, megfelelőbb közeg.

2017. márc. 24. 14:32
 14/25 anonim ***** válasza:
89%
Persze, lehet vegyíteni is a kettőt, a már említett városi kertes házzal. Ilyenkor elérhető közelségben vannak a kulturális események és a kert is, viszont ennek ára van, hiszen városban lényegesen drágább ugyanaz az ingatlan, mint falun. Ezt jóval több ember nem engedheti meg magának, mint amennyi igen. Mellette városban azért csak több a korlátozás is, mint falun (pl. tűzgyújtási korlátozások, faültetési korlátozások, csendháborítási korlátozások, satöbbi). Falun ilyen szempontból azért mégis csak "szabadabb" vagy.
2017. márc. 24. 14:36
 15/25 anonim ***** válasza:
69%

" városban azért csak több a korlátozás is, mint falun (pl. tűzgyújtási korlátozások, faültetési korlátozások, csendháborítási korlátozások, satöbbi)."

Lehet, de városban jobb a közlekedés, több a lehetőség, iskola, munkahely, jobban lehet keresni, olcsóbban lehet hozzájutni a dolgokhoz, nagyobb a könyvtár...stb

Szóval ez örök vita lehet, millió pro és kontra érvvel. Ki-ki maga döntse el, neki melyik a legfontosabb, hol érzi magát a legjobban.

2017. márc. 24. 15:39
 16/25 anonim ***** válasza:
49%

Itt az a kérdés, hogy melyiknek a hátrányait tudod elviselni hosszabb távon. :D

Én pl faluban nőttem fel, most panelban élek(gyerekkel) és a t.köm sem akar visszamenni falura. Van hátràny, de számomra elviselhetőbb, mint fordítva.

2017. márc. 24. 15:51
 17/25 anonim válasza:
71%

Városban tényleg jobb :)

Azért akar mindenki onnan, faluba kertes házba költözni.

Városban dög unalom az élet. Falun pillanatok alatt kijutsz a természetbe. Kirándúlni,kutyát sétáltatni,bringázni,fát lopni, stb...

Otthon lehet saját medencéd,kerted,kutyád,kecskéd,gyíkod,anyám tyúkja.

Tudsz éjfélkor porszívózni,mosogatáskor az edénnyekkel csörögni.

Tudsz tárolni, kajakot,csónakot, lehet veterán autó gyűjteményed, bármi.

2017. márc. 24. 15:54
 18/25 anonim ***** válasza:
76%

17 te valamit félreértettél.

Nem a lakás kontra családi ház a kérdés...

Csak mert én 18ezres városban élek kertes házban, közel Bp-hez, és ezt mind meg tudom tenni, amit írtál. Mégis városban élek...

És nem horror drága kertes házban.

2017. márc. 24. 16:04
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
"Szerintem pont falun nem lehet mit csinálni csak otthon ülni, " Hát ez szerintem is a hét vicce. Aki munkának fogja fel a kerti és az udvari tevékenységet annak tényleg jobb egy panelban senyvedni. Az ilyeneknek van két méteres gaz a kertjükben. Én pl szeretek horgászni de holnap lesz az első alkalom hogy kijutok mert eddig lekötött a kert a metszések fatároló építés stb stb. De nem bánom szeretem ezeket csinálni .
2017. márc. 24. 17:46
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

Aki lusta még egy falevelet is felseperni,mert falun a szél odaseperte az ajtója elé,az maradjon a penelban,hallgassa a szomszédok életét.punnyadjon kedvére .A mai világban a falukban olyan önkormányzatok vannak,mindent kiharcolnak amire a falú lakóninak szüksége van .

Bp,pest egyes részein még normális ut sincs,élmodnak csak az aszfaltról .De büszkén mondják.ÉN BP.EN LAKOM.Csak a város van 30 kmre .

2017. márc. 24. 19:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!