Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Falun élni tényleg jobb?

Falun élni tényleg jobb?

Figyelt kérdés
Sziasztok.A férjemmel egy 2300 fős kis faluban élünk.A faluban minden megtalálható úgymond Pl:gyógyszertár,általános iskola,óvóda,posta stb.Van egy 2 éves kislányunk is.Itt dolgozik helyben a faluban és a fizetése sem rossz 130 ezer nettó,és mihelyst eltudok menni dolgozni a gyerek mellett én is fogok.Nekem a problémám az hogy ha el kell mennem vásárolni teszem fel a gyereknek ruhát vagy éppen egy nagy bevásárlást akarok csinálni egy fél napot utaznom kell (autó nincs),nem tudom máshol is így van e vagy csak falun de itt állandóan a pletyka megy.Így elgondolkoztam rajta mi lenne egy panelban élni mi lenne nagyvárosban élni?Ott jobb lenne? ,vagy a férjem szerint még rosszabb egy város mert ott csak rohanás van,panelben meg semmit nem lehet csak egész nap ülsz.Kinek mi a véleménye?Jobb egy faluban szerintetek egy kertes házban,vagy egy városban jobb?Bocsi ha hosszú lett.
2017. márc. 24. 13:07
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
64%
nem
2017. márc. 24. 13:16
 2/25 anonim ***** válasza:
74%
a falun élésnek, és a városban lakásnak is vannak pozitívumai és negatívumai. én személy szerint egy kisebb várost jobban szeretek, mint egy falut vagy épp egy nagyvárost.
2017. márc. 24. 13:23
 3/25 anonim ***** válasza:
48%

Mindennek van elonye es hatranya. Ez nagyon a szemelyes izlestol fugg.

En laktam falun is, most meg egy masfel millios nagyvarosban. Szerintem pont falun nem lehet mit csinalni csak otthon ulni, varosban mindig van hova menni, vannak programok, jatszoterek, latnivalok, parkok, ezer dolog.

2017. márc. 24. 13:33
 4/25 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem városban kicsit izgalmasabb és kevésbé unalmas élni.

Városban van kertes ház is, nézzetek körül. Nem csak panelok vannak.

2017. márc. 24. 13:40
 5/25 anonim ***** válasza:
78%
Azt nagy valoszinuseggel nem fogjak tudni megfizetni...
2017. márc. 24. 13:42
 6/25 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem a kettőt keverve a legjobb,kisvárosban családi házban,v. valamelyik nagyváros agglomerációjában max.a várostól 10-20 km...de persze úgy,hogy van egy kocsi.A kevert dolonak az előnye a kert és ,hogy kényelmesen lehet vásárolni,szórakozni,mert közel van viszonylag minden....Én panelben nőttem fel,minden további nélkül visszaköltöznék,ha úgy adódna,annak ellenére,hogy családi házban lakom 10 éve és megszerettem...Nem költöznék falura,számomra unalmas.
2017. márc. 24. 13:48
 7/25 anonim ***** válasza:
78%

Kezdjük ott, hogy te fogalomzavarban élsz.

"egy 2300 fős kis faluban élünk"..

Nem, te községben élsz. Én gyerekként egy 300 lelkes faluban éltem. Na, az kis falu volt.

Általános iskolába 5 faluval arrébb buszoztam. Ahova 7 településről jártunk, és így is 13-15 fő volt az osztálylétszám...

Orvos het 2x. Gyógyszertár, ruhaüzlet stb 2 településsel arrébb, napi kb 3 busz ment....stb

Szóval a falu és község között van különbség.

Én utáltam falun élni. Semmi lehetőség, dög unalom. Egy ideig Pesten éltünk, de a férjem utálta a lakást. Neki fontos a kert. Most Bp agglomerációjában élünk, egy 18ezres város, de tiszta kis "falusias" hangulat. Viszont sok a lehetőség, van bölcsi, több ovi, sok program, és Pesten rengeteg munkalehetőség.

Amúgy nagyon jó lakóparkok vannak manapság, ahol lakásban élsz, mégis olyan, mintha lenne kerted. A város nem egyenlő a panellel!!!

2017. márc. 24. 13:57
 8/25 anonim ***** válasza:
71%

"Szerintem pont falun nem lehet mit csinalni csak otthon ulni, "

Már bocs, de ez a hét vicce :D

Aki otthon akar ülni, annak tökmindegy hol lakik, úgyis csak otthon fog ülni. Aki meg szeret és tud kinti elfoglaltságot találni magának, az is mindkét helyen megtalálja azt.

A kettő között egyetlen különbség van: a kert. Kertesben van egy saját, privát kerted is, ahová azt és akkor ültetsz, vágsz ki, építesz vagy bontasz, amikor csak kedved szottyan rá. Vagy ha éppen szalonnát sütni vagy bográcsolni akarsz, azt is megteheted. Panelnál ez nem megoldható, nem túrhatod fel a közösségi parkot, játszóteret, nem rakhatsz tüzet a parkolóban vagy a homokozó közepébe.

2017. márc. 24. 14:04
 9/25 anonim ***** válasza:
69%

"Vagy ha éppen szalonnát sütni vagy bográcsolni akarsz, azt is megteheted. Panelnál ez nem megoldható, nem túrhatod fel a közösségi parkot, játszóteret, nem rakhatsz tüzet a parkolóban vagy a homokozó közepébe."

De egy lakóparkban igen. Ott nemcsak játszótér van, hanem bográcsozási lehetőség is.

2017. márc. 24. 14:07
 10/25 anonim ***** válasza:
70%

Nekem ne magyarazd el, en varosi kertes hazban nottem fel, laktam is felnottkent 5 evig falun nagy kerttel.

Az nem kikapcsolodas hogy a kertben dolgozol, az munka.

A kikapcsolodas az ha elmesz kirandulni, muzeumba, moziba, szinhazba, koncertre, sportesemenyre, akarhova. A funyiras nem kikapcsolodas.

2017. márc. 24. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!