Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 75 ezres gázszámlát kaptam,...

75 ezres gázszámlát kaptam, most akkor ez normális?

Figyelt kérdés
Szinteltolásos, 80-as évek elején épült 150 nm-es házamban, ahol egyébként régi, a maiaknál legalább 3x vastagabb vascsöves öntöttvas radiátorokkal, régi gázkazánnal, a házban kb. 20 fok szokott lenni, most mégis itt ez 75656 forintos gázszámla, amitől bár "melegem lett" egyből, mégis dühít, bár lehet reális. Gondolkodom, hogy beüzemeljem a fáskazánt, mert van még valamennyi fa, csak nem tudom megéri-e. Nem mondom, hogy egy hiperkorszerű ház, mert nincs számottevő szigetelés rajta.
2016. dec. 2. 20:34
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Huu ez eleg horror ar. Mindjart utana szamolok h nalam akkor mennyi lesz?!? Hasonlo a szitu csak konvektorral futok.

Az ablakcsere es fodem egyszeru szigetelese az nagyon sokat szamit!!!

2016. dec. 5. 09:58
 22/32 A kérdező kommentje:
A mennyezet az tényleg nincs szigetelve, ablakokat nem tudom kicserélni, viszont ablakpárnák vannak, de a fal a gyengéje a háznak szerintem.
2016. dec. 5. 11:32
 23/32 anonim ***** válasza:

Ha van padlasod, akkor leteszel parazaro foliat es arra csak siman lefektetsz kozet vagy uveggyapot tablakat es kesz is az egyszeru fodemszigeteles. Ablakok szigeteleset gumiprofillal lehet javitani.

Es! Meg kell szoknod h nem meleg hazban elsz, hanem " elviselhetoben". En laktam tartosan 15 fokosban, meg lehet szokni.

2016. dec. 5. 11:41
 24/32 anonim ***** válasza:
Ja es probald csak a legszuksegesebb helysegeket futeni, a tobbit zardd le!!!!
2016. dec. 5. 11:42
 25/32 anonim ***** válasza:

A vezetékes gáz fűtőértéke tényleg egyre inkább csökken, de elvileg az ár is követi a fűtőértéket. (Legalábbis azt állítják a szolgáltatók.)

Az biztos, hogy egyre lassabban forr fel a víz a fazékban, az utóbbi egy évben már félnapos program a vízforralás. :)

Van egy örökölt házunk, ahol palackos gáz van, a PB kb. negyedannyi idő alatt forralja fel ugyanazt a vízmennyiséget. 20 éve még alig volt rövidebb a forralási idő.

2016. dec. 5. 14:30
 26/32 A kérdező kommentje:
Hűha a mai fogyasztás 19 köbméternyi gáz. Itt a baj már nem kicsi. Szerintem a faskazánt is munkába állítom.
2016. dec. 5. 21:56
 27/32 anonim ***** válasza:
73%

Állítsd, de egész biztos, hogy rakodógéppel kell majd a fát a kazánba pakolni, olyan sok fog fogyni.

Ha esetleg mégsem, akkor vagy a gázkazánnal, vagy a gázórával komoly probléma van.

De én inkább, a többséghez hasonlóan, inkább a házzal való gondra tippelek.

2016. dec. 6. 08:10
 28/32 A kérdező kommentje:
Ma éjszaka beindítottam a fáskazánt kb 5-6 kilónyi fát raktam rá, s nagyon hamar jó meleg lett a házban, 23-24 fok, s most is 21-22 van, éppen most rakok rá újból 4-5 kilót. Most izzadok olyan meleg van. :)
2016. dec. 6. 15:25
 29/32 anonim ***** válasza:

Átalányt fizetünk, havi 16-17 között.

120 nm-es családi ház, 22-24 fok között van a hőmérséklet, gázkazán és radiátorok vannak, műanyag nyílászárók.

Elszámolásnál 60-at kell kb. ráfizetni.

De pontosan nem tudom, nem nézegetjük a gázórát, úgyis annyi lesz, amennyi.

(plusz nálunk télen-nyáron bukóra van állítva az ablak éjszaka)

Fűthetnénk fával is, de tudod kinek van kedve azzal macerázni.

Nézesd meg a gázórát.Ha az oké, akkor a nyílászáró csere, és a szigetelés sokat segít.

2016. dec. 8. 17:49
 30/32 anonim ***** válasza:
Igaz, nem nagy a ház, de tetőteres, szigetelt. De az össz villanyszámla (minden árammal megy) havonta 25 ezer. Ha átszámolom 150 m2-re, akkor se lenne több 40-45 ezernél. Ez nagyon sok! Biztos, hogy nincs benne az éves elszámolás? Vagy a hírhedt rendszerhasználati díj? A részletes számlát nézd át, aztán mond le az átalányt és havonta te olvasd le, ez nálunk bevált. Be lehet diktálni telefonon, vagy beírni online. Gáznál is biztosan van ilyen.
2016. dec. 16. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!