75 ezres gázszámlát kaptam, most akkor ez normális?
Huu ez eleg horror ar. Mindjart utana szamolok h nalam akkor mennyi lesz?!? Hasonlo a szitu csak konvektorral futok.
Az ablakcsere es fodem egyszeru szigetelese az nagyon sokat szamit!!!
Ha van padlasod, akkor leteszel parazaro foliat es arra csak siman lefektetsz kozet vagy uveggyapot tablakat es kesz is az egyszeru fodemszigeteles. Ablakok szigeteleset gumiprofillal lehet javitani.
Es! Meg kell szoknod h nem meleg hazban elsz, hanem " elviselhetoben". En laktam tartosan 15 fokosban, meg lehet szokni.
A vezetékes gáz fűtőértéke tényleg egyre inkább csökken, de elvileg az ár is követi a fűtőértéket. (Legalábbis azt állítják a szolgáltatók.)
Az biztos, hogy egyre lassabban forr fel a víz a fazékban, az utóbbi egy évben már félnapos program a vízforralás. :)
Van egy örökölt házunk, ahol palackos gáz van, a PB kb. negyedannyi idő alatt forralja fel ugyanazt a vízmennyiséget. 20 éve még alig volt rövidebb a forralási idő.
Állítsd, de egész biztos, hogy rakodógéppel kell majd a fát a kazánba pakolni, olyan sok fog fogyni.
Ha esetleg mégsem, akkor vagy a gázkazánnal, vagy a gázórával komoly probléma van.
De én inkább, a többséghez hasonlóan, inkább a házzal való gondra tippelek.
Átalányt fizetünk, havi 16-17 között.
120 nm-es családi ház, 22-24 fok között van a hőmérséklet, gázkazán és radiátorok vannak, műanyag nyílászárók.
Elszámolásnál 60-at kell kb. ráfizetni.
De pontosan nem tudom, nem nézegetjük a gázórát, úgyis annyi lesz, amennyi.
(plusz nálunk télen-nyáron bukóra van állítva az ablak éjszaka)
Fűthetnénk fával is, de tudod kinek van kedve azzal macerázni.
Nézesd meg a gázórát.Ha az oké, akkor a nyílászáró csere, és a szigetelés sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!