Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » 75 ezres gázszámlát kaptam,...

75 ezres gázszámlát kaptam, most akkor ez normális?

Figyelt kérdés
Szinteltolásos, 80-as évek elején épült 150 nm-es házamban, ahol egyébként régi, a maiaknál legalább 3x vastagabb vascsöves öntöttvas radiátorokkal, régi gázkazánnal, a házban kb. 20 fok szokott lenni, most mégis itt ez 75656 forintos gázszámla, amitől bár "melegem lett" egyből, mégis dühít, bár lehet reális. Gondolkodom, hogy beüzemeljem a fáskazánt, mert van még valamennyi fa, csak nem tudom megéri-e. Nem mondom, hogy egy hiperkorszerű ház, mert nincs számottevő szigetelés rajta.
2016. dec. 2. 20:34
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
73%

Előző ház ahol 1 telet töltöttünk szintén '81-ben épült, szuterén garàzs+tároló a ház alatt fűtetlen, 84 nm fűtött, lakott rész régi ablakok, 0 szigetelés, öntöttvas radiátorok, padlástér 0 szigetelés. 65ezer volt a gáz a leghidegebb hónapban. És a melegvíz áramról ment.

Költöztünk, itt 86 nm-re ha nagyon-nagyon hideg van 15ezer a gáz (fűtés+melegvìz+főzés).

2016. dec. 2. 21:43
 12/32 A kérdező kommentje:
Hú durva, amiket itt olvasok, azt hittem nálam a legrosszabb, bár lehet nagy hidegben 100 ezres számlákat is fogok kapni, egy kicsit durva, hogy az ember a fizetése több, mint felét fűtésre költi, s nincs meleg. Köszönöm a válaszokat.
2016. dec. 2. 22:01
 13/32 anonim ***** válasza:
79%

Csak azt nem értem, hogy miért a "csodálkozás" a számlán, amikor naponta le lehet olvasni, majd be lehet szorozni.

(1 m3 gáz jelenleg szolgáltatótól függően kb 130-150 ft között mozog)

2016. dec. 2. 22:23
 14/32 anonim ***** válasza:
79%
Nagyszüleim is 70-80 K körüli gázszámlákat kapnak 90 m2-es cs. házra. A helyzet hasonló mint nálad, szintén 80-as években épült ház. B30 tégla, semmi szigetelés, fos ablakok, zs energiaosztályos őskori gázkazán és nincs melegük sem. Ha van lehetőséged, szigetelj, mert különben rámegy a gatyád. Mi 80 m2-es, szigetelt lakásban max. 15 ezret fizetünk, pedig mégcsak nem is kondenzációs a kazán.
2016. dec. 2. 23:09
 15/32 A kérdező kommentje:
Persze, hogy csodálkozik az ember, bár a házzal sincs minden rendben szigetelés terén, bár nem egy huzatos ház azért, de a gázzal még úgy inkább, s látom nem csak nálam. Viszont egyik ismerősöm 75 nm-es házban lakik, hőtárolós kályhákkal fűt éjszakai árammal, s 35 ezer forintot fizet a villanyért mindennel együtt, s 21-22 fok van nálam, s melegebbnek is érződik, pedig semmi extra szigetelés. Engem ez aggaszt, hogy lehet villannyal se lenne drágább fűteni.
2016. dec. 2. 23:40
 16/32 anonim ***** válasza:
68%

Biztos, hogy ez simán csak egyhavi számla? Nem volt esetleg a bediktálásnál valami olyan, hogy másfél havi lett bediktálva, vagy bármi gubanc? Nem volt még hideg a múlt hónapban, ez akkor lenne reális, ha -15 fok lenne kint végig.

Nálam 110 m2-en van 21 fok, 70 m2-en 14 körül, és így az éves gáz volt 156 E, plusz max. 40 E értékű saját vágású fa ment el, csak a nagyobb hidegekben begyújtva.

A gáz úgy értendő, hogy napi 2-3 fogás van főzve télen-nyáron.

Tehát van gázcirkó és fatüzelés is. Két télen rámentem a fatüzelésre, és akkor (mikor még olcsóbb volt a fa és drágább a gáz), akkor kb. egy árban volt a kettő. (Hasonló telek jöttek egymás után, tehát össze lehetett hasonlítani őket. Rendszeresen figyelem az időjárást, napi több alkalommal kielemezve.)

Na szóval, most, hogy változtak az árak, hasítva vett fával garantáltan rosszabbul jönnék ki. Akkor érné meg, ha rendszeresen tudnék annyi fát vágni, amennyit eltüzelek, de ez nincs így.

2016. dec. 3. 17:19
 17/32 A kérdező kommentje:
Nem, ez havi diktálásos, tehát ez a novemberi hónap.
2016. dec. 3. 17:51
 18/32 anonim ***** válasza:
53%

1. nem fogy a gáz fűtőértéke, ez baromság

2. szigetelni kell a falakat/tetőt, és akkor kevesebb hő veszik el (akár 50-70%-kal kevesebb is lehet.)

3. Gázkazánt évente érdemes megnézetni szakemberrel, ha kell utána-állítatni.

2016. dec. 3. 22:22
 19/32 A kérdező kommentje:
Természetesen minden szeptemberben át van nézetve a kazán.
2016. dec. 3. 23:24
 20/32 A kérdező kommentje:
Pedig én azt hittem, hogy a szigeteléstől bent marad a meleg...
2016. dec. 4. 04:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!