Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Milyen tanyán élni? Milyen...

Milyen tanyán élni? Milyen lenne nekem tanyán élni?

Figyelt kérdés

ha tanyán élhetnék akkor lehetne lovam (már két éve lovagolok) több kutyám több állatom stb...

mivel nagyon szeretem az állatokat azért lenne ez jó.

csak mivel idén töltöm a 14-et félek h pár év után már nem akarok kint élni am a városban vagyunk úgy kb 30-45 perc alatt a suli is meg minden kméten van és félek h most jónak hangzik az h kin télhetünk mindent magunknak termelünk meg kb csak félek h pár év múlva már nem lesz olyan "bulis" ez az egész szerintetek milyen lenne nekem kint

ui:minden álmam most egy tanyán élni ...

Milyen tanyán élni? Ki él közületek tanyán?

2010. ápr. 24. 13:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem jó lehet! Legalábbis ha mindened megvan.Meg az is számít hogy hol van a tanya! Ja és az Anyóst ne vidd magaddal!!!:)
2010. ápr. 24. 14:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Kecskemét környékén sok tanya van. És ha 15-20 km-nél közelebb van, akkor nem nagy ügy bejárni, csak télen, mert a földutakról valószínűleg nem takarítják el a havat.

Viszont ott nincs hétvége és ünnepnap, az állatokat mindig etetni kell, a földet gondozni kell. Szóval van munka bőven.

Viszont van egy hatalmas birtok, ami csak a tied (vagy a családodé), tied a szabadság érzése.

Egyik ismerősünknek is van arrafelé tanyája, de ők idegenforgalmi célokra használják.

2010. ápr. 24. 14:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én félnék egy tanyán, főleg este. :(

De a Dallas-béli Jockey-Ranch-on eléldegélnék szívesen! :)))

2010. ápr. 24. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Ma az internet világában szerintem nem veszélyes, plusz egy órán belül benn vagy a városban.

Ami problémás: sok a munka, amit nem lehet későbbre tenni (etetés, stb.), ez megnehezíti pl. az utazást. Ha netán baj van, ezer év, mire kiérnek a mentők/rendőrök/tűzoltók.

Mindent összevetve én se bánnám, ha lenne egy ilyen nagy tanyánk, de mellette tuti szeretnék egy városi házat is, ahová be lehet jönni pl. télre. Régen a nemesek is ezt csinálták :D

2010. ápr. 24. 14:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Terepjárót vegyél, mert a esős és havas évszakban nehéz bejárni, a lovat meg mégsem kötheted ki a Teszkó elé. :)
2010. ápr. 24. 14:37
 6/11 anonim válasza:
100%
Jó tanán élni csak legyen kinek megcsinálni a munkát ami nem vészes pl hah heti egyszer csinálsz egy htalmas bevásárlást a városban éaabból éltek a héten. a Mobilnet minden problémát megold cask lassú :( . Az utat nehéz megjárni kivéve ha le aszfaltozzátok . A tanyasi életnek annyi előnye van hogy ha te termelsz tod hogy mi van a kajában és nem kell fizetned azért hogy felvigyék a kajádwat pestre és visszahozzáka boltba. Na meg azért arra állítok is járnk pl róka néha farkas de az nagyon ritka. NYáron nagyon sz@r a nap. :S
2010. ápr. 24. 16:02
 7/11 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=Zsy_qacM_LA

Disztraktor - Élet a tanyán

(zene: Vas Tüdő; szöveg: Hideg Vér)

Pista bácsi minden reggel 6-kor kel fel

Hogy megfejje a nagycsöcsű tehenet

Aztán a tyúkok elé magvakat dobál

És jól megdugja, amelyik nem tojt tojást

Jeah! Élet a tanyán!

Jeah! Hú, de király!

szóló: Vas Tüdő

Ezután a disznóhoz megy, és moslékot ad neki

Ha pedig nem eszi meg, jól megveri

REFRÉN

Mire mindennel végez, már este lesz és sötét

Zabál egyet, baszik kettőt, végül jó éjt

REFRÉN

2010. ápr. 24. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én tanyán éltem, most városban (átmenetileg), de nagyon vágyom vissza. Lovaim vannak, kutyáim, stb. :-) Szerintem nincs jobb, mint tanyán élni, de az igaz, hogy a saját ló bizony nem bértartott, ahhoz minden reggel föl kell kelni - én is úgy jártam suliba, hogy előtte reggelente elláttam őket - naponta almozni kell az istállót, etetni-itatni, legelőre kirakni, este behozni, ápolni... Szóval nem egyszerű. Nekünk ráadásul még villany is csak áramfejlesztővel volt sokáig, de nem bántam. Ahogy azt a 4 km-t sem, amennyire a műút volt, pedig ha nagyon havas tél volt, csak gyalog tudtam kimenni az útig, vagy apu kivitt traktorral. De szerettem! Fősulira is onnan jártam, ha sikerül, hamarosan a párommal tanyán fogunk építkezni, a terület már megvan. :-)
2010. ápr. 24. 16:44
 9/11 anonim ***** válasza:
78%
Én is vágyon vissza tanyára, de nagyon sok munkával, gondal is tud járni!Nekem egyedül a szomszédok hiányoznának, mert igaz most is kis faluban lakom, sok az állat, stb, de az más ha nincs a közeledben szomszéd!Egy jó kávé melletti beszélgetésre is fél órát kell menni, az macera!És ott kiszolgáltatottabb az ember!Inkább költözz faluba, ott is meglehetnek ezel az élet elképzeléseid!Vagy falu szélébe!De mivel csak 14 leszek, így ez majd válzoni fog , mert lesz idő mikor nem a lovak, állatok lesznek az elsők az életedbe!!!
2010. ápr. 24. 18:08
 10/11 anonim ***** válasza:

A tanyákon általában csak villany van,de nincs gáz és vízvezeték sem. A vízvezeték kiépítése nagyon sokba kerül. A lovadnak kellene istálló,kifutó,és naponta kellene elltánod.

Fűteni csak hagyomámyos módon lehet,fával vagy szénnel.

Szépen hangzik,hogy mindent megtermelhetsz magadnak.De ehhez érteni kell,kellenek mezőgazdasági gépek stb.

Télen pedig elég nehéz a közlekedés.

Meglehet oldani,ha az egész családod hajlandó erre az életvitelre, és értenek is földhöz.

Anélkül csak hétvégi háznak érdemes tanyán lakni.

2010. ápr. 24. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!