Szerintetek milyen tanyán lakni?
Ha van pl. autód, akkor szerintem nem gond. Az biztos, hogy nyugalmas és csendes. Ha azonban fontos neked, hogy mindig legyen körülötted valamekkora nyüzsgés, akkor nem neked való.
Nekem pl. már túl nyugis lenne, ezért jó a mi utcánk, mert viszonylag csendes, de azért a szomszédok mindig mókolásznak valamit.
Sziasztok!
Én pár év múlva mindenféle képpen ki akarok költözni egy tanyára, de szerintem annak, aki onnan akarna bejárni dolgozni, és nem hajlandó lemondani a tv, internet, napilap, stb. igényeiről, nem fog menni. Szerintem az egyetlen járható út, ha az ember tanyáan gondolkodik, hogy egy önellátó gazdaságot hoz létre, ahol a fölösleges terményt el tudja adni, és csak annyi pénzt termel, amennyi elég a legalapvetőbb dolgok megvételére (pl. benzin). Én magam, és egy velem egykorú 7 fős társaság megelégelte ezt a gennyes fogyasztói társadalmat, és új életet kezdenénk a civilizációnak háttal, önellátóan.
Szerkesztünk egy blogot is: [link]
Tanyán lakok évek óta.Falu nem tudom hány kilométer,a város 7-8.
Buszmegálló 5-8 perc gyalog.
Itt több mindenem van,mint a város szélén lévő házamban volt.Ott nem volt pénzem internetre,itt van.Ott nem volt gázfűtés,itt az is van és még sorolhatnám.
Veszélyek? Az szerintem nincs.Nekem itt is van riasztóm és az előző házamban is volt.
Elszigetelődni nem tudok,mert minden nap járok dolgozni,emberekkel foglalkozom,így elképzelhetetlen.
Ha magányra vágynék,ettől "kihaltabb" helyre kellett volna menni;itt vannak szomszédaim,csak mivel a telkek nagyobbak,így messzebb valamivel,mint az előző lakóhelyemen.
Szeretek itt,bár sokan,ha meghallják,hogy tanyán lakik valaki egyből arra gondol,hogy petróleummal világítunk,nincs fürdőszoba és ránk szakad a ház.Ha ismernék a valóságot,meglepődnének.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!