Mit tudok tenni az ilyen szomszéddal?
Figyelt kérdés
A párommal januárban költöztünk be az új lakásunkba. Sajnos az ingatlan vásárlásánál senki nem világosított fel minket az alsó és felső szomszédokról. A lenti a nagyobb probléma. Egy öreg néni 2kutyával és 2 macskával. A gond ott kezdődik, hogy sajnos olyan orrfacsaró bűz jön fel tőle, hogy konkrétan az ablakokat sem tudjuk kinyitni. Az erkélyen nem tudok teregetni sem, mert kimegyek és egyszerűen hányingert keltő a levegő. Sajnos szerintem hiába kérném meg, hogy legyen egy kicsit nagyobb igénnyel-tekintettel a környezetére. Volt már rá eset, hogy valamiért le kellett mennünk hozzá, és ajtót sem nyitott nekünk, pedig tudjuk, hogy otthon volt. Kinek érdemes szólni ilyen esetben? Közös képviselőnek? Vagy van valami szerv, ahol ilyen esetekben lehet bejelentést tenni?2016. júl. 6. 08:13
1/8 acelsziv válasza:
ANTSZ -nél érdemes bejelentést tenni, illetve birtokvédelmet kérni jegyzőnél hivatkozva az élhetetlen bűzre
2/8 A kérdező kommentje:
Az a gond sajnos, hogy úgy tudom, hogy ilyen szerveknél mint pl. az ANTSZ nem lehet csak úgy bejelentést tenni. Illetve úgy, hogy kijönnek vizsgálódni, de nekem azt kő keményen meg kell fizetni..
2016. júl. 6. 09:03
3/8 anonim válasza:
"Sajnos az ingatlan vásárlásánál senki nem világosított fel minket az alsó és felső szomszédokról"
Ha nem kérdeztél konkrétan rá, az eladó sunyizott, mert lehet éppen emiatt adta el ő is.
El kell adni a lakást, és most már a szomszédokat is alaposan felderítve, jóval nagyobb körültekintéssel kell venni a következőt.
4/8 anonim válasza:
Ha rendesen akartok élni ne sajnáld rá a pénzt!!
5/8 A kérdező kommentje:
Nyilván nem fogjuk eladni a lakást, most vettük. Azért kérdeztem, hogy mit lehet tenni.
2016. júl. 6. 09:28
6/8 anonim válasza:
Acélszív leírta. Mivel személyesen tojik rátok, azzal kezdeném, hogy bedobnék neki egy levelet, ha nem történik semmi, utána feladnám tértisen is. Ha nem reagál, nem változtat semmit, akkor pedig irány a jegyző. Így nem tudja letagadni, hogy próbáltatok megoldást találni.
7/8 A kérdező kommentje:
A birtokvédelemnek utána olvastam, ez pont megoldás lehet számunkra, csak félek a harcoskodástól.. :/ De köszönöm a válaszokat, mindenképp utánajárok!
2016. júl. 6. 09:56
8/8 anonim válasza:
Első körben a nénit keressétek meg mindenképp,ha nem megy,a közös képviselőt.
Az ÁNTSZ-nél egyáltalán nem kell fizetni,ha panaszbejelentést teszel. Úgy tudom,a birtokvédelmi eljárásnak van illetéke (ez a jegyzőnél kezdeményezhető), ez egy éve 3000Ft volt,most nem tudom mennyi pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!