Meg lehet élni? Németországban dolgozunk a párommal, fél éves munkaviszonyunk van. Úton van a baba.
Ezeket miért nem kérdezed meg az ott élő németektől?
Nem tudom melyik német városban éltek de a facen vannak csoportok ahol minden kérdésedre megadják a választ olyanok akik kint élnek, és gyerek van
PL: berlini magyarok
hamburgi magyarok
München magyarok stb...
Több dolgot sem értek a kérdésben:
"Nem tudom még pontosan milyen és mennyi támogatás/ok fognak járni?"
Pontosan mire? A gyerek után? A fizetésed 67%-a: 670 euró (amennyiben a NETTÓ fizetésed 1000 euró), valamint 190 euró Kindergeld 12 hónapig, 2 hónapot pedig az apa is eltölthet Elternzeittal. Akár veled egyidőben is.
"Táppénz mellett?"
Milyen táppénzről beszélsz? Terhes vagy, nem beteg.
"A bérünk nincs 1000€ mert vonják a szállást 240/fő,adó stb!?Mennyi az átlag rezsi kint?"
Ha van hol laknotok, akkor hogy-hogy nem tudod, mennyi az átlag rezsi? Egyébként mekkora lakásra, házra? Milyen fűtés? Nekünk átlagban 350€ megy el a rezsire, 90m2 ház,olajfűtés.
"Megéri kint maradni vagy nem?"
Honnan a bánatból tudjam? Ezt nektek kell kiszámolni?
"(még attól is félek hogy ha megszülöm a picit utána a cég kirak!És nem kapok semmit!Mert pont akkor jár le a szerződésünk!)"
Bejelentetted már a terhességed? Orvosi igazolással? Onnéttól védett vagy, a szülés utáni 4. hónapig. Egyébként azt nem értem, miért vállalsz egy olyan országban gyermeket, ilyen rövid munkaidőre, úgy, hogy nem ismered ki magad a törvényekkel. Itt egyébként az áttekintés:
"Kell keresnünk albérletet mert nem maradhatunk a szállón,az sem lesz egyszerű! Nem tudjuk érdemes-e bele vágni ebbe a procedúrába!?"
Hát mi lenne, ha kiszámolnátok és végiggondolnátok??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!