Lehetek 1 hónapig még munkaviszonyban a szülés napjától?
Természetesen kivenném a 20 nap szabadságom, ami pont azt fedezné, és ha jól tudom a fizetett szabadság még munkaviszonynak minősül.
Köszönöm
Szerintem itt teljesen korrekt válaszokat kaptál már:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-g..
Attól nem leszel jogosult csed-re, ha szülés után még dolgozol (vagy szabin vagy), mert a szülést megelőző jogviszony számít. 1997. évi LXXXIII. tv.-ben tudsz utánanézni.
Inkább annak járj utána, hogy a nappali tagozatos tanulmányaidból nincs-e beszámítható időd.
A fő kérdésre: igen, én pl. nem mentem CSED-re, mert a munkám itthonról végezhető. a férjemé is, így nem akartam kevesebb pénzt kapni, amikor ugyanúgy tudom folytatni (kutató vagyok).
A részletekben meg, ha a te kérdésed, amit az első válaszoló írt, akkor igaza van.:)
Mivel 2016. decemberében szülsz, ezért 2014. decemberétől kell nézni a jogosultsági időt, így a 2014. novembere előtti nappali tagozatos tanulmány nem fog beleszámítani.
Egyébként természetesen maradhatsz munkaviszonyban. A szabadsághoz pedig annyit, hogy jófej főnöknél működik, hogy így kivedd a 20 napot, kevésbé rugalmas helyen viszont szó szerint veszik az Mt-t, mely szerin te 7 napról vagy jogosult rendelkezni, és azt is 15 nappal előre be kell jelentened, hogy a 7 napodat mikor akarod kivenni. A többi napról a munkáltató szabadon dönt.
De mondom, a csed szempontjából semmi jelentősége nincs.
(1. voltam)
rövidre zárva: ha a munkáltatómmal sikerül megegyezni, akkor szülés napjáig dolgozom, majd kiveszem a szabadságom január 11 ig(amikor pont megvan az 1 évem)
és január 12.én igénylem a GYed-et...? Amit a fizetésemből számítanak ki. ez igy mukodoképes?
7-es, de irigy vagy es pofátlan. Ráadásul gyereket sem akarsz, úgyhogy közöd nincs a kérdéshez, de mas, rosszindulatú megközelítésben meg mondjuk te nem vagy hasznos a társadalomnaka.
Ami jár, az jár, es a kérdező ezt tudakolta, hogy hogyan. Másrészt meg ha netán valamiert az életben nem tudnal dolgozni vagy magadat ellátni, lehet, hogy akkor pont a kérdező adója (vagy a gyerekee) fog rajtad segíteni. Pszichológuson gondolkoztal mar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!