Megvan a 180 nap bedolgozott munkaviszonyom, és úgy tudom, még az a feltétele, hogy munkaviszonyban legyek szülés alatt. Ha most bejelent a párom, akkor jogosult leszek gyedre?
Figyelt kérdés
Már csak ez az egy feltétel hiányzik. Októberben szülök, és augusztusban gondoltuk, hogy bejelent.2008. júl. 8. 13:55
1/3 anonim válasza:
Ha eddig nem voltál bejelentve akkor nem jár gyed.
Az, hogy más munkahelyen volt 180 napod, legfeljebb a nyugdíjba számit bele.
Gyedre az jogosult, aki a szülést megelőző két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt.
2/3 anonim válasza:
Az előző válaszadó szerintem nem is értette mit ír.
Mert az tényleg igaz, hogy a szülés előtti két évben kell a 180 bejelentett nap, de ez pont azt jelenti, hogy a szüléskor nem kell, hogy munkahelyed legyen, csak az előtte lévő két éveben legyen olyan 180 nap, mikor volt.
3/3 anonim válasza:
Első válaszoló vagyok, értem, hogy mit irok. Ez a feltétele a gyednek, amugy mindenkinek járna. És ezért van, hogy csak aki a szülést megelőzően volt biztosítva, annak jár. De meg kell kérdezni a MáK-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!