Lehetek 1 hónapig még munkaviszonyban a szülés napjától?
Természetesen kivenném a 20 nap szabadságom, ami pont azt fedezné, és ha jól tudom a fizetett szabadság még munkaviszonynak minősül.
Köszönöm
Azért Svédországot nem kellene Magyarországhoz hasonlítani, mint ahogy Kína is teljesen más világ.
Ok, ne lehessen otthon az ember évekig, de hol vannak azok a munkahelyek, esetleg félállások, mint külföldön, ahova tárt karokkal várják a kisgyerekes anyukákat?
Dec13 a szules idopontja es jan 11en lenne meg az egy ev
Szerintetek meltanyossagi alapon megkapnam...?
Már az előző kérdésednél le lett írva, nem tudom mi em volt érthető, hogy a SZÜLÉST megelőző jogviszonyt nézik, és nem az igénylést. És szülésig nem lesz meg az 1 éved. A sulid se fog már bele számítani. És 1 hónapnyi különbségre szerintem nem kapod meg méltányosságból, azt max napokra adják meg, vagy ha annyira alacsony az 1 főre eső jövedelem.
De a jó hír, hogy csak fél évet kell kihúznod a gyessel, mert fél éves korától az apuka meg tudja igényelni a gyedet munka mellett. Te akkor lemondod a gyest, a TB-t, ami jelenleg 7000 Ft körül van havonta, fizetned kell magad után.
olyan szépen leírták, nem értem mit nem értesz. a szülés előtti munkaviszonyt nézik, neked biztosan nem lesz meg.
a tanulmányaidat se tudod beleszámítani, mert szülés előtti 2 évben nem tanultál nappalin, így gyedre biztosan nem leszel jogosult!
méltányossági csedre lehetnél talán, de necces az egy hónap, főleg ha előbb születik a pici 1-2 héttel, akkor már tuti meg se érdemes próbálni. na de az vele a baj, hogy a méltányossági csednél nem csak azt nézik, hogy mennyit dolgoztál, hanem hogy mennyi a család bevétele. a te párod jóval a minimálbér dupláját keresi, így biztosan elutasítanának, hisz csak a kisjövedelműeknek jár (tehát ahol apuka minimálbért keres és anyukának pár nap hiányzik az egy évhez).
a szabid meg beleszámít, szülés előtti is, szóval inkább akkor vedd ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!