A szomszéd méhészkedik, nem lehet meglenni az udvaron, mit tehetnénk?
Cukrosvíz egy 2lityós flakonban. A nyakát megvágod és behajlítod. Bemenni be tud,de kijönni nem.
Tedd a kerítésre,hogy a szomszéd lássa,de ne érje el.
A szomszéd meg jól feljelentheti, hiszen ez szándékos károkozás, neki ebből anyagi kára lesz!
Ráadásul van fogalmad róla, hogy a méhek kihalófélben vannak, és hamarosan kb. nem lesz mit ennünk, mert alig van már méh?
Nem csak a mézhez kellenek, hanem MINDEN növényhez! Ha a méhek kihalnak, rá 5 évre kihal az emberiség!
Mindezektől függetlenül én sem hagynám, hogy a szomszédomban legyenek. Szükség van rájuk, de nem lakott területen, családi házas környezetben. Ez nem is normális, és nem megszokott. Ki szokták őket vinni a határba, az erdőbe, szántókra, stb, de nem a kertbe!
Nekem egy nagyon jó barátnőm családja méhészkedik. Egyszer kérdezte, hogy nem lehetnének-e nálunk a méhek, ne mindig ugyanott legyenek, nálam meg nagy a kert. Mondtam, hogy ne haragudjon, de szó sem lehet róla, 900 négyzetméterem van, de minden nap sétálgatok benne, hátramegyek a veteményhez, meg itt van a 2 kutya, isten ments, hogy itt haljanak meg a szemem előtt. Nem utolsósorban pedig a szomszédok haragját sem akartam kivívni. Nem ide valók, és kész. Aki ilyenre adja a fejét, az gondoskodjon a helyről is, és ne egy városban, lakóházas környezetben tartsa őket.
Nehogy már ezért e kérdezőnek kelljen új kerítést vayg sövényt csinálnia. A kerítés több százezer, a sövény is sok tízezer ft, és nem is nő meg 1-2 év alatt sem magasra és sűrűre. A méhek meg nem hülyék, ha a szomszédban ott a medence, át fognak repülni bármilyen sövényen.
12: Honnan veszed, hogy a kérdező csináljon kerítést? Ez a méhész kötelessége és igaz, hogy átrepülik de módosíthat valamelyest a repülési szokásaikon. Ezért nem mindegy az sem, hogy merre röptetik őket. Sajnos ha a méhész nem gondoskodik itatóról akkor bizony menni fognak a medencére.
Megoldás lehet tényleg, hogy úgy takarjátok be a medencét, hogy a ponyván se legyen víz.
12. írta:
"Ráadásul van fogalmad róla, hogy a méhek kihalófélben vannak, és hamarosan kb. nem lesz mit ennünk, mert alig van már méh?
Nem csak a mézhez kellenek, hanem MINDEN növényhez! Ha a méhek kihalnak, rá 5 évre kihal az emberiség! "
Ezt a cikket én is olvastam már, jó nagy baromság, és csak tudatlanok hiszik el.
A méhek nem minden növényhez kellenek. Pl. a búzát és egyéb gabonát a szél porozza, nem rovarok.
A gyümölcsöknek kb. a negyedét porozzák háziméhek, de lakott településtől távoli kertekben csak tizedét vagy kevesebbet. A többit egyéb rovarok, poszméhek és mások porozzák.
Amerikában van ez a nagy méhpusztulás, aminek nem tudják az okát, csak tippelgetnek. Ott már a méhek negyede vagy még több elpusztult. De ez a pusztulás főleg a nagy méhészeti kombinátokat érinti, ahol nem 30 család van, mint egy átlagos magyar méhésznél, hanem több ezer. Ennél fogva, kevés méhészetet érint, csak éppen a nagyokat, ahol nem lehet izolálni a betegségeket.
Magyarországon a méhek száma soha nem látott szintet ért el, egy évtized alatt megduplázódott. (Főleg a munkanélküliség és az egyre romló életkörülmények miatt fejlesztik sokan a méhészetüket.)
Ez csak úgy mellékesen, a lényeget már mások leírták a teendőkkel kapcsolatban.
tudatlanok... az inkább te vagy.
kérdezz meg egy méhészt.
biztos poénból kampányol a green peace, meg az egész világ. ert az olyan jó móka, meg mit számít, hogy a megmentésükre milliárdokat fordítanak, ugye?
legalább ne írj baromságokat, ha nem értesz hozzá.
1,engedély nem kell a méhészethez
2,30-40 méterre vannak a kaptárak a kérdező telkétől.
ez a törvényben előirt védőtávolság 10x-se.
ugyanis,2003 évi törvény:
-szomszéd telkétől 4méter,ellentétes irányú kijáróval.ha ezt biztositani nem lehet,akkor 2méteres tömör kerités,sövény telepitése szükséges
-közút vizvezető árkának a külső szélétől számitott 10méter
"vigyék ki a határba"
persze,15-20 méhcsalád az közel 2millió forint.egy gépkocsi ára.a méhészeteket lopják,kifosztják,sokszor előfordul hogy vadbarmok felburogatják a kaptárakat.
ezért a méheseinket gsm riasztóval,mozgásérzékelős-fénykép küldős vadkamerákkal kell védeni.egy ilyen védelmi beruházás alaphangon 0,5millió forint.
azt szoktam mondani,ha valaki nyilvános parkolóban fogja tárolni a kocsiját éjjel-nappal letekert ablakokkal,benn a kulccsal,akkor majd én is kiviszem a határba a méhesemet.
az ominózus "5v..." teljesen nem igaz,de komoly az esélye annak hogy 3 generáció múlva az emberiség nem fog méheket látni.
a környezetszennyezés,a klimaváltozás,a méheket pusztitó virusok,atkabetegség hozza a hatását.
Amerikában a méhállomány felére csökkent,idén télen Ausztriában a méhállomány 60%-a,Magyarországon 30%-a pusztult el.
egyik nap a futár csak pislogott mikor kifizettem a 47 családra való atkaelleni készitmény árát,közel 50ezer forintot.ez egy kezelés.évente kell 3 ilyen kezelés!
a futár csak pislogott és annyit mondott: "kezdem érteni miért olyan drága a méz..."
11 vagyok.
Biztos nagyon nagyon bunkó voltam,deeee!!! Oda van írva,hogy az Édesanyja allergiás a csípésre.
Ebben az esetben ha nem megy szép szóval csúnyán kell beszélni. A szomszédnak gondolom jelezték.
Marad az érthető kifejező mód.
És másokkal ellentétben én Édesanyám egészségéért az utolsó orrszarvút is szemrebbenés nélkül ölném meg.
De nem vagyunk egyformák!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!