Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A szomszéd méhészkedik, nem...

A szomszéd méhészkedik, nem lehet meglenni az udvaron, mit tehetnénk?

Figyelt kérdés
Sziasztok,kertes házban élünk a családommal,én,édesanyám,bátyám és édesapám. A probléma az hogy mellettünk lévő szomszéd kb,30-40 méterre méhészkedik...És tavasztól-őszig annyi méh van,hogy a medencéhez ki se tudunk menni mert körülbelül 100-200 méh lepi el egész nap. Édesanyám allergiás rá...ha kimegyek locsolni ma is például 3 csípett meg 10perc alatt...mit tehetnénk ezellen? a szomszéd nem hajlandó elvinni,pedig már többen is panaszkodtak az utcánkból.

2015. júl. 22. 15:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
19%

Cukrosvíz egy 2lityós flakonban. A nyakát megvágod és behajlítod. Bemenni be tud,de kijönni nem.

Tedd a kerítésre,hogy a szomszéd lássa,de ne érje el.

2015. júl. 22. 17:11
 12/23 anonim ***** válasza:
26%

A szomszéd meg jól feljelentheti, hiszen ez szándékos károkozás, neki ebből anyagi kára lesz!

Ráadásul van fogalmad róla, hogy a méhek kihalófélben vannak, és hamarosan kb. nem lesz mit ennünk, mert alig van már méh?

Nem csak a mézhez kellenek, hanem MINDEN növényhez! Ha a méhek kihalnak, rá 5 évre kihal az emberiség!

Mindezektől függetlenül én sem hagynám, hogy a szomszédomban legyenek. Szükség van rájuk, de nem lakott területen, családi házas környezetben. Ez nem is normális, és nem megszokott. Ki szokták őket vinni a határba, az erdőbe, szántókra, stb, de nem a kertbe!

Nekem egy nagyon jó barátnőm családja méhészkedik. Egyszer kérdezte, hogy nem lehetnének-e nálunk a méhek, ne mindig ugyanott legyenek, nálam meg nagy a kert. Mondtam, hogy ne haragudjon, de szó sem lehet róla, 900 négyzetméterem van, de minden nap sétálgatok benne, hátramegyek a veteményhez, meg itt van a 2 kutya, isten ments, hogy itt haljanak meg a szemem előtt. Nem utolsósorban pedig a szomszédok haragját sem akartam kivívni. Nem ide valók, és kész. Aki ilyenre adja a fejét, az gondoskodjon a helyről is, és ne egy városban, lakóházas környezetben tartsa őket.

Nehogy már ezért e kérdezőnek kelljen új kerítést vayg sövényt csinálnia. A kerítés több százezer, a sövény is sok tízezer ft, és nem is nő meg 1-2 év alatt sem magasra és sűrűre. A méhek meg nem hülyék, ha a szomszédban ott a medence, át fognak repülni bármilyen sövényen.

2015. júl. 22. 19:03
 13/23 anonim ***** válasza:
Esetleg még egy gyors segítség lehet, amíg a jegyző intézkedik, hogy szüntessétek meg a medencét, minden vizet, minden virágot a kertben, hátha akkor nem lesz vonzó a méheknek. (bár akkor már nektek sem érdemes kimenni.) :(
2015. júl. 22. 20:58
 14/23 acelsziv ***** válasza:

12: Honnan veszed, hogy a kérdező csináljon kerítést? Ez a méhész kötelessége és igaz, hogy átrepülik de módosíthat valamelyest a repülési szokásaikon. Ezért nem mindegy az sem, hogy merre röptetik őket. Sajnos ha a méhész nem gondoskodik itatóról akkor bizony menni fognak a medencére.

Megoldás lehet tényleg, hogy úgy takarjátok be a medencét, hogy a ponyván se legyen víz.

2015. júl. 22. 21:19
 15/23 anonim ***** válasza:

12. írta:

"Ráadásul van fogalmad róla, hogy a méhek kihalófélben vannak, és hamarosan kb. nem lesz mit ennünk, mert alig van már méh?

Nem csak a mézhez kellenek, hanem MINDEN növényhez! Ha a méhek kihalnak, rá 5 évre kihal az emberiség! "

Ezt a cikket én is olvastam már, jó nagy baromság, és csak tudatlanok hiszik el.

A méhek nem minden növényhez kellenek. Pl. a búzát és egyéb gabonát a szél porozza, nem rovarok.

A gyümölcsöknek kb. a negyedét porozzák háziméhek, de lakott településtől távoli kertekben csak tizedét vagy kevesebbet. A többit egyéb rovarok, poszméhek és mások porozzák.

Amerikában van ez a nagy méhpusztulás, aminek nem tudják az okát, csak tippelgetnek. Ott már a méhek negyede vagy még több elpusztult. De ez a pusztulás főleg a nagy méhészeti kombinátokat érinti, ahol nem 30 család van, mint egy átlagos magyar méhésznél, hanem több ezer. Ennél fogva, kevés méhészetet érint, csak éppen a nagyokat, ahol nem lehet izolálni a betegségeket.

Magyarországon a méhek száma soha nem látott szintet ért el, egy évtized alatt megduplázódott. (Főleg a munkanélküliség és az egyre romló életkörülmények miatt fejlesztik sokan a méhészetüket.)

Ez csak úgy mellékesen, a lényeget már mások leírták a teendőkkel kapcsolatban.

2015. júl. 22. 21:35
 16/23 anonim ***** válasza:
0%

tudatlanok... az inkább te vagy.

kérdezz meg egy méhészt.

biztos poénból kampányol a green peace, meg az egész világ. ert az olyan jó móka, meg mit számít, hogy a megmentésükre milliárdokat fordítanak, ugye?

legalább ne írj baromságokat, ha nem értesz hozzá.

2015. júl. 23. 08:10
 17/23 szabóméhészet ***** válasza:

1,engedély nem kell a méhészethez

2,30-40 méterre vannak a kaptárak a kérdező telkétől.

ez a törvényben előirt védőtávolság 10x-se.

ugyanis,2003 évi törvény:

-szomszéd telkétől 4méter,ellentétes irányú kijáróval.ha ezt biztositani nem lehet,akkor 2méteres tömör kerités,sövény telepitése szükséges

-közút vizvezető árkának a külső szélétől számitott 10méter

"vigyék ki a határba"

persze,15-20 méhcsalád az közel 2millió forint.egy gépkocsi ára.a méhészeteket lopják,kifosztják,sokszor előfordul hogy vadbarmok felburogatják a kaptárakat.

ezért a méheseinket gsm riasztóval,mozgásérzékelős-fénykép küldős vadkamerákkal kell védeni.egy ilyen védelmi beruházás alaphangon 0,5millió forint.

azt szoktam mondani,ha valaki nyilvános parkolóban fogja tárolni a kocsiját éjjel-nappal letekert ablakokkal,benn a kulccsal,akkor majd én is kiviszem a határba a méhesemet.

2015. júl. 23. 09:28
 18/23 szabóméhészet ***** válasza:

az ominózus "5v..." teljesen nem igaz,de komoly az esélye annak hogy 3 generáció múlva az emberiség nem fog méheket látni.

a környezetszennyezés,a klimaváltozás,a méheket pusztitó virusok,atkabetegség hozza a hatását.

Amerikában a méhállomány felére csökkent,idén télen Ausztriában a méhállomány 60%-a,Magyarországon 30%-a pusztult el.

egyik nap a futár csak pislogott mikor kifizettem a 47 családra való atkaelleni készitmény árát,közel 50ezer forintot.ez egy kezelés.évente kell 3 ilyen kezelés!

a futár csak pislogott és annyit mondott: "kezdem érteni miért olyan drága a méz..."

2015. júl. 23. 09:34
 19/23 anonim ***** válasza:

11 vagyok.

Biztos nagyon nagyon bunkó voltam,deeee!!! Oda van írva,hogy az Édesanyja allergiás a csípésre.

Ebben az esetben ha nem megy szép szóval csúnyán kell beszélni. A szomszédnak gondolom jelezték.

Marad az érthető kifejező mód.

És másokkal ellentétben én Édesanyám egészségéért az utolsó orrszarvút is szemrebbenés nélkül ölném meg.

De nem vagyunk egyformák!

2015. júl. 23. 16:59
 20/23 A kérdező kommentje:
leengedni a medencét? 200ezer forint a medence,a víz amivel felengedjük nem kútból folyik,hanem rendes csap víz,alsó hangon 20ezer forint. a vegyszerek amik benne vannak szintén legalább 15-20ezer forint,tehát nem fogunk az ablakon kihajítani 40 ezer forintot,mert mi sem szarjukl a pénzt,épp ugyan úgy megdolgozunk érte mnit minden normális,tisztességes ember MO.-n. A szomszédot mindenki utálja szinte,mert nem lehet kimenni az udvarra hogy kiélvezzük a nyarat,mert nem természetes hogy reggel 10-től este 7-8ig a medencénél 100-200 méh repked. nem tudjuk leszedni még a takaró fóliát sem róla,mert megcsípnek...igen az édesanyám allergiás,ha őt megcsípné egyszerre 2-3 méh,sürgésigire kellene vinni,ha 1db csípi meg akkor azonnal vakcinán keresztűl kell adni neki kálciumot.(injekció..) Kiváncsi lennék,ha más tartana akkor ők mit szolnának,hogy nem tudnak kimozdulni ebből a kib..ott (elnézést a kifejezésért) házból. Édesanyámék nyaralni vannak,ha hazajöttek a jegyzőhöz fogunk fordulni. Tavaly példáúl édesapám amikor felkapálta a kertet (3-4 órás folyamat) körülbelül 12 méh csípte meg...(gondolom az izzadság miatt) ez nem normális ami itt van,ráadásul,a város végén lakunk,lefelé 2km hosszu sáv van,nem tudom miért nem tudja lejjebb vinni a méheket. mögöttünk senki sem lakik. az itatásáról gondolom nem gondoskodnak mert akkor nem itt töltenék a méhek a napi 24ből 12órát...
2015. júl. 24. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!