A szomszéd méhészkedik, nem lehet meglenni az udvaron, mit tehetnénk?
Nem tudtok tenni semmit. Kérjétek meg, hogy gondoskodjon a méhek itatásáról, és hogy ne felétek röptesse őket, és nem utolsósorban édesanyád allergiájáról is értesítsed a méhészt.
Továbbá ne hadonássz, ne kapkodj, és szürkületben locsolj, akkor nem járnak a méhek.
Használsz valami illatszert? Arra nagyon beindulnak.
Az egyik telkemnél a második szomszédban van nyáron vagy 30 család, tavasszal még kétszáz, de még soha nem csípett meg egy sem, senkit.
Egy régebbi telkemnél is a második szomszédban volt méhészet, ott egyszer csípték meg apámat: húsvétkor, mikor pacsuliszaga volt.
De akinek eladtam a telket, azok férfi és nő is erősen illatosították magukat, őket egyszer végigüldözte egy raj a határon.
Amúgy jól írják, a jegyzővel kell beszélni.
nem használok semmilyen illatszert.
le van fedve a medence,de a fólián szokott lenni néha víz és nagyon sok megy rá...nem tudom hogy van-e engedélye,de a mellettük lévő szomszédba is kisgyerekek vannak és szoktam hallani ahogy ordibálnak szégenyek,hogy 'apa dongó'..
Engedélye nem tudom,hogy van-e de körülbelül 15-20 kaptárjuk van...és nem tudom de ez milyen módszer,hogy a szünetben(nyáron) nem tudunk medencézni,meg élvezni a nyarat,napozni (naptej illatanyagot tartalmaz) anélkül hogy a méhek támadnának...
Nagyapám méhészkedett és a szomszédja neki is lármázott - 40 év békés együttélés után amikor megtudta, hogy a mézből pénz van. De ez mindegy. Szóval a jegyző szerint a telekhatárra 4 méter magas sövényt, vagy más terelőt kellett tenni. A méhek itatásáról gondoskodni kellett. És nem volt mindegy a kaptárak tájolása sem. x méteren belül csak a kerítéssel ellentétesen, vagy párhuzamosan szabad röptetni őket. Mondjuk ez az Öregnél mind alap volt. Az a baj, hogy ebben a kánikulában nincs hordás és elkezdenek rajzani. Ezen részben lehet segíteni szaporítással, részben együtt lehet élni vele.
Ti mindenesetre forduljatok jegyzőhöz, aki megállapítja, hogy minden szabályszerű e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!