Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Pesten jobb élni vagy vidéken?

Pesten jobb élni vagy vidéken?

Figyelt kérdés
2015. jún. 24. 15:37
 1/7 piriiiii ***** válasza:

Hát, ezt nehéz lenne megmondani.

Én vidéken élek, egy 60 ezer fős városban, egy nagyvároshoz közel. Jó helyen lakom, a város szélén, nyugodtság és béke van, természet, néha egészen idillikus. Ez az egész iszonyúan hiányozna Pesten (valószínűleg egyébként hamarosan ott is fogok élni), a természet és a nyugalom.

Viszont itt nincs semmi, a városom szép hely, ezentúl nincs munka, szórakozásra sem sok lehetőség van. A közeli nagyvárost nem szeretem, ha ott vagyok, úgy érzem, körülleng valami elképesztő felszínes légkör, mintha az egész csak mátrix lenne.

Pest ezzel szemben számomra teljesen más, hiába sok ott az ember meg a bűz meg a kosz, meg a tömeg meg a stb.stb.stb, szeretek ott lenni (a természet hiányát leszámítva).

Meg lehet oldani a dolgot szerintem, és meg is fogom majd, mikor ott élek: túrázni fogok rengeteget, pláne, mert van kutyám.

Szóval, szerintem Pesten jobb élni. (egyébként mielőtt jönne valaki, hogy de ezt te honnan tudod, ha nem is élsz ott, a testvérem ott él, és nyaranta sokat vagyok nála)

2015. jún. 24. 16:05
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól függ mik az igényeid.

Részemről ott a jobb lakni ahol van munkád.

2015. jún. 24. 16:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Embere válogatja s persze az se mindegy, hogy van-e egy szép házad a budai zöldövezetben vagy egy moszkva tér környéki sötét lakásban kell leledzened...

Nekem nem való Budapest. Kedveltem a zöldövezetet, remek kilátásom volt, sokat sétáltam szép helyeken munkába menet-jövet, de... nem.

Most 2 apró falu között lakom, mindkettő kb. 4 km-re van innen, ez megfelel (előtte mindig nagyobb helyeken laktam). Kilátás itt is van, a hegyek apróbbak, de több a fa, a vadállat és kevesebb az ember :) A levegő jó és csend van... Sokan nem élnének itt, nekem viszont pont ez a majdnem ideális (az ideális tengerpart lenne, közeli nagy hegyekkel, ahol sosincs túl meleg és túl hideg).

Vidéken is vannak rendezvények, szórakozási lehetőségek, azok nekem elegek, ha pedig valami speckó dolog kell, ami tényleg csak Budapesten van, felmegyek. Nem lakom azért olyan messze tőle, 80 km, elég kellemes elmotorozni arrafelé :)

2015. jún. 24. 16:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Semmi pénzért nem laknék ott. Koszos, büdös, az emberek többsége bunkó, nincs tekintettel még a szomszédjára sem. De akinek fontos a bulizás, az ott érzi jól magát.
2015. jún. 24. 17:09
 5/7 anonim válasza:

Még pár hónapig vidéken élek, nyugis meg minden, de unalmas, a közlekedés katasztrófa, rég vége van mindennek mire jön az első busz reggel, ha az ember el megy valahova pl. szórakozni. Meg nem szeretem, hogy kimegyek a házból és mindenki ismer. Na meg nincsenek új arcok akiket megismerhetsz.

Éltem már Bp.-en is, és nemsokára újra ott fogok, jobban szerettem.

A közlekedés egy álom vidékhez képest, jó mindig új embereket látni, szeretem ha sok ember van körülöttem, szeretem, hogy akármi eszembe jut csak elindulok mert helyben van minden, szeretem hogy nem ismer senki, nem kell köszönni minden szembejövőnek, stb stb....

Mondjuk jó helyen laktam ott is, Budán zöld övezetben, azért az is sokat számít.

2015. jún. 24. 20:05
 6/7 anonim válasza:
És Pesten sincs több bunkó, ez csak egy vidéki sztereotípia. Max. ha kocsival közlekedik az ember, ha kicsit bizonytalan vagy mert pl. nem vagy ismerős a környéken 99%, hogy van ott legalább egy köcsög aki egyből dudál.
2015. jún. 24. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Biztos mindig úgy gondoljuk, hogy ott jobb, ahol éppen nem élünk.
2015. júl. 4. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!