Budapesten jobb a fizetés, mint vidéken?
A fizetés valamivel több főleg kis és középvállalkozásoknál.
Az ingatlanok ára jóval drágább.
Az egyéb termékek (étel/ital, benzin, ruházat stb.) megint csak olcsóbbak. (Legalábbis úgy mondanám meg vannak a helyek ahol jóval áron alul tudod beszerezni ami kell)
Bárhányszor járok vidéken (általában az egyetemen szerzett vidéki bnőimhez megyek le, nem rosszra gondolni én is lány vagyok! :-) ), mindig feltűnik, hogy jóegypár tétel olcsóbb, mint itt. Elsősorban a szórakozás, élvezeti cikkek, kevesebbe kerül a sör, a bor, a pizza, a hambi, a gyros, olcsóbb a cukrászda, a belépőhely szórakozóhelyekre, moziba, az egész érezhetően olcsóbb.
Lakhatást még nem tudom, egyelőre a szüleimmel élek :-)
Aztán persze vannak az olyan dolgok, amik az egész országban ugyanannyiba kerülnek, cigi, bevásárlóközpontok árai (Tesco, Lidl, Spar, Auchan, stb.), műszaki áruházak, ruhaboltok (Media Markt, Deichmann, H&M, stb.).
De egyébként az sem mindegy hogy az I. az V. vagy a XX. XXI. kerületben vásárolsz. De itt meg visszaérünk oda, hogy egy VII. kerületi szórakozóhelyen jobb a társaság, nyugodtabb szívvel eszek gyros-t Dunaparton, mint az Orczy téren :-D
Fizetés? Az oké, hogy átlagban itt nagyobb, de vedd bele, hogy mennyi gazdag, politikus, vezérigazgató, külföldi él itt a sznob-kerületekben (I., II., V., XII.), az azért meghúzza felfelé az átlagot. De pl. anyukám óvodai dajka, apukám esztergályos és a IV. kerületben (Újpest) lakunk a kilencedik emeleten, van egy húsz éves corvinusos (volnék én) és egy 16 éves középsulis (volna a húgom) lányuk. Nem hiszem, hogy sokkal rosszabbul élnék, hogyha ugyanezeket a sorokat egy szegedi vagy győri panel kilencedik emeletéről írnám, ugyanilyen családi háttérrel :-)
Ja és hogy a vidék olcsóbb. Igaz, de azért mit értünk "vidék" alatt? Elég sokfelé jártam az országban, vidék és vidék között is lehet hatalmas különbség. Miskolc és a környéke pl. borzasztóan olcsó, Sopron és az osztrák határ vidéke néha még az újpesti pénztárcámnak is sok volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!