Hogyan értessük meg a lakótársunkkal, hogy takarítson maga után?
Kb. 2 hónapja költözött be hozzánk,mi 2en vagyunk,és ő a 3.Eleinte örültünk neki,mert legalább nem lesz olyan sok a számla.De már talán azt is jobban elviselném...
Ő egyébként külföldi,magyarul alig tud,mi ketten lakótársammal pedig nem vagyunk túl jók azon a nyelven,amin ő beszél,magyarul pár szót ért csak,szval itt jönnek az akadályok,hogy értessük meg vele pl. angolul,úgy,hogy ne legyen sértő,hogy takarítson maga után? A fürdőben áll az összes cucca (kicsi fürdő),szennyes,és tiszta is,a kád mocskos,tele minden hajszállal,a konyha undorító,morzsák mindenütt,mosogató tele a kajamaradékoktól,nem vagy alig mosogat,mikró retek,gáztűzhely szintén,hűtő tele.Ráadásul a cuccainkat is használja (bögrék,tálak),cukrot,kakaót,kávét is elhasználta,evett a müzlimből (eddig csak abból),és egyszerűen elegem van,hogy az összes cuccot a szobában kell tartsuk.Költözni nem akarunk már ebben a félévben,a lakás is tetszik,de ő képes volt 2 hónap alatt az egész albit szemétteleppé varázsolni,holott 2 év alatt nem volt nagyobb felfordulás,több ember után sem.A másik lakótársam úgy ahogy tűri,kipróbáltuk azt is,hogy ott hagytuk a mosatlanát,és olyan 1 hét! múlva elmosogatott,addig nem is fértünk el.Nem tudom,mit tehetnénk.Egyszerűen nem értem,hogy lehet valaki ilyen igénytelen! Ő nem akar kellemes környezetben élni? Vagy ezt látta otthon is?
Sajnos ha ot nem zavarja, vagy ezt szokta meg, hiaba szoltok neki. Egy darabig talan figyelni fog 1-2 dologra, de aztan megint ugyanugy otthagy majd maga utan minden retket.
Az en szobatarsam olasz, folyamatosan skypeon ordibal (egyltalan nem tulzok) a csaladjaval. Nem hasznal headsetet, webcam megy, ugy kell szolnom ha furdeni akarok menni...Mar megkertem, nem is egyszer, hogy hasznaljon fulest a skypehoz, egyik alkalommal pedig szoltam, hogy ha lehet halkabban...akkor kepes volt ra, azota minden a regi. Szinte elviselhetetlen.
Nem akarlak elkeseriteni, de szerintem egy megoldas van: uj lakotarsat keresni. Legalabb nektek kulon szobatok van...Sok sikert!
Hasonló cipőben jártam. Sajnos minden lakótársnak meg van a hátránya. Az elsővel az volt a baj, hogy rengeteg cucca volt, mindenütt ott voltak a cuccai, és kupis volt, és nem takarított, mosatlanhegyek, ételmaradék, 4 nap után is símán evett abból a kajából, ami főtt tojást is tartalmazott, és a konyhapulton volt végig. Lány volt, magyar. Szerencsére el akart költözni egy év után. Addig kénytelenk voltunk eltűrni, és helyette takarítani. Aztán jött egy másik magyar srác. Kevés cucc, de enm bírom a fejét, és nem takarít, igénytelen ő is. Vele is egy év. Most találtunk egy jobb lakást, közöltük vele, hogy itthagyjuk, jövő héten költözünk. Nem akartam összeveszni vele, így azt mondtam azért, mert most már lassan családot akarunk alapítani. Még nem tudja, de terhes vagyok. Nem akartam, hogy ő tudja meg először itt. Külföldön lakunk. Otthoniak már tudják, az itteniek még senki. Ismerünk pár magyart itt, de nem laknánk senkivel. Így meg aztán pláne. Most kicsit drágább lesz minden, de nekem elegem van abból, hogy kollégistaként éljek. A párom 33 én 26. Elég volt.
Sajnos szerintem nincs nagyon megoldás. Nem tudod megváltoztatni ő ilyen. Esetleg odafigyel egy darabig, de aztán újrakezdi. Az egy darabig alatt kábé 1-2 hetet értek.
Sajnálom.
beviheted a mosatlant a szobájába, hátha akkor feltűnik neki. zárd el a kajádat a saját szobádba, a hűtős cuccokra írd rá a neved, vagy tedd azokat is zárható fémkazettába :)
vagy ha már semmi nem használ: tegyétek ki a pitsába.
nekem is volt igénytelen lakótársam, 2 évig kellett tűrnöm különböző okokból, és rájöttem ez alatt a két év alatt, h az emberek nem változnak.
most, hogy elköltözött ugyanolyan igénytelen mint azelőtt...
Igen,én is attól tartok,hogy nem fog megváltozni.Néhány napig talán eszébe jut,hogy takarítani kellene,de aztán folytatja előlről...Én is gondoltam rá,hogy új lakótársat kellene keresni,de az se olyan könnyű.
Első válaszoló: ez a lány is folyton skype-ozik,nagyon hangosan beszél/telefonál,a saját gondolataimat se hallom tőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!