Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak az új éjszakai...

Mit csináljak az új éjszakai "lakótársunkkal"?

Figyelt kérdés

Családi házban lakunk, cicánk macskaajtón közlekedik. Eddig minden teljesen idilli volt, ám nemrég feltűnt, hogy nagyon megcsappan reggelre a száraz táp ami kint van előtte.

Nem kellett sokat várni a rejtély okára, mert mint kiderült, a szomszéd macskája éjszakánként bejár hozzánk falatozni.

Ezen még úgy ahogy túltenném magam, max nem hagyok kint kaját éjszakára, viszont tegnap hajnalban arra is fény derült, hogy a cicus nem csak enni jár be, hanem aludni is.

Ezt már annyira nem tudom tolerálni, viszont nem tudom mit csináljak a kis mocsokkal. A macskaajtót éjszakára nem akarnám bezárni, ugyanis a mi macskánk is közlekedik éjszaka, a dolgát is kint végzi.

Felvetődött bennem, hogy éjjelre beengedem a kutyákat, de akkor meg attól félnék, hogy a macskának annyi.

Úgyhogy mielőtt beruháznék egy mikrochipes macskaajtóra, előtte megkérdezem, hogy nincs-e valami ötletetek, hogy kilakoltassam őkelmét.

2011. ápr. 5. 20:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Kezdhetnéd azzal hogy szólsz a gazdájának, ez azért felháborító hogy más állata bemegy a másik lakásába, az se valami elfogadható hogy más macskája bemegy a szomszéd udvarába hisz az is már magán terület nemhogy a lakás!
2011. ápr. 5. 20:30
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ezen jót röhögtem, de felháborító. Egy idő után a hűtőt is kinyitja majd, mivel ügyes állatok. A cicádnak nincsen alomtálcája?? Éjszakára elég lenne az is. Vagy nem maradhat kint őkelme?? Ha más nem segit, egy légpuska a megoldás. Na jó nem, de a macska elég szemtelen állat. amugy ha a kutya megfogná, akkor csak annyit kell mondani, hogy nem lehet előre tudni, mikor találkoznak össze.
2011. ápr. 5. 21:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem beszéld meg ezt a macskáddal, lehet, hogy nincs ellenére a látogató?

Ha beleegyezik a másik macska távoltartásába, akkor szerezz valahonnan egy "macskapásztort", és zárd el a macskádat, és szereld fel éjszakára a macskapásztort a macskaajtóra. 150kV-os áramütést mér a macskára. Mivel rövid idejű, nem lesz baja, de visszajönni nem lesz kedve, az biztos.

2011. ápr. 5. 23:16
 4/6 anonim ***** válasza:

ezeknél sokkal egyszerübb (ha már a te macskádis kinti macska) akk éjjelre bezárni a cicaajtót, amikor a te macsekod is kint van. nappal pedig nyugodtan lehetnyitva, és mászkálhat ki be a cicusod.

hidd el nem lesz semmi baja ha nem jön be éjszakára. ha nagyon aggodsz érte tegyél az ajto elé egy kis dobozt ruhákkal, abba bele fog feküdni éjjel ha akar. de megtanithatod arra is h átaludja veletek az éjszakát (nekem minden macskám átaludta) vagy h nyávogással kikéretőzzön ha kell neki..

2011. ápr. 12. 11:20
 5/6 anonim ***** válasza:
De azért éjszaka 3szor elkezd nyávogni, az egy kicsit zavaró, és idegesitő
2011. ápr. 12. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Tömcsi: mármint befele vagy kifele? :D az enyém sose hisztizett éjjel pedig semmiféle módszerrel nem lett szoktatva... nekem valahogy simán átalusszák az éjszakát, nappal pedig kint vannak a kertben. amugy sztem szoktatni talán ugy lehetne, hogy nappal kintvan, esetleg most hogy jó idő van az ajtó nyitva h mászkálhasson, délután kiengedni hosszabb időre, és este sötétedéskor behivni. aztán lemegy az éjszaka, ha hisztizik h kimenne akk kiengedni de vissza nem. sztem előbb utóbb vagy kiszokik, vagy megszokja h éjjel nincs mászkera :D
2011. ápr. 28. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!