Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Minden macska éjszakai "bagoly"?

Minden macska éjszakai "bagoly"?

Figyelt kérdés

A cicám nem nosmális, egész nap alszik hajnalban meg kaját követel és ugrál meg nyávog és mindent csinál csak hogy én se aludjak. Tudom hogy éjszakai lények de valahogy le tudnám erről szoktatni?A szobámból nem rakhatom ki.

Van valami "gyógymód" erre? Egy éves és még csak egy pár hete csinálja.

2010. jún. 21. 14:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem mindegyik ilyen. Én régi macskám pl szinte végigaludta az éjszakát ^^ Nappal úgy adj neki kaját, hogy mindig ugyanakkor, akkor talán hozzászokik h nem éjszaka eszik.
2010. jún. 21. 14:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem, a legtöbbjük macska.
2010. jún. 21. 14:22
 3/6 anonim ***** válasza:
bár, valóban vannak köztük baglyok.. de az enyém is macska
2010. jún. 21. 14:23
 4/6 anonim ***** válasza:
ne hagyd nappal aludni, akkor játssz vele, fáraszd ki, akkor az éjszaka nagy részét végigaludja. amúgy a macskák "úgy vannak kitalálva", hogy éjszaka legyenek aktívak. az enyém éjjelente kint van, nem akar a házban maradni.
2010. jún. 21. 16:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha cicát akarsz nevelni, fontos tudni hogy ők tapasztalatokból tanulnak,

Valóban fontos hogy sokat játsz vele napközben, hogy estére kifáraszd.

Ha éjszaka ébreszt, egyátalán ne reagálj rá. Ne szólj hozzá, ne simogasd meg, ne játsz vele, még csak ne is szidd le. Csak ne reagálj.

És hajnalban ha felkelt, semmiképp ne adj neki enni. Mert akkor összeköti a felkeltésedet az evéssel, és jogosan fogja elvárni a kaját.

Ha ezeket a dolgokat valóban következetesen betartod, kb egy hónap és nyugodtan fogsz tudni aludni. :)

2010. jún. 21. 20:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem minden cica ilyen, az enyém velem egyidőben fekszik és kel. Nyáron ha korán világosodik, csendben kimegy körülnézni az ablakból, de utána általában visszabújik mellém, és addig alszik amíg én, akár délig is. Soha nem ébresztett még fel az első két-három napot kivéve. De őt 4 hetes kora óta én neveltem, gondolom így tanulta meg.
2010. jún. 21. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!