Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Házszentelőre valami ötlet?

Házszentelőre valami ötlet?

Figyelt kérdés
December 10-én saját lakásba költözünk. Van valami népi hagyomány vagy ötlet arra,hogy hogyan szenteljük fel a lakást vagy mit kell csinálni amikor új lakásba költözöl? Tudom,hogy bután hangzik,de szeretném ha a lakás elfogadna minket és mi is őt. Ez lesz az első saját lakásunk :)
2009. dec. 3. 12:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi szentelt gyertyával jártuk körbe az új otthon minden helyiségét, hogy "megtisztítsuk" az előző lakók "jelenlététől". Utána hagytuk leégni teljesen a gyertyát. Anyósomnak volt fontos ez a szertartás, tőle volt a gyertya is, a kedvéért megtettük. Érdekes kis szertartás volt, kicsit ünnepélyes, jó élmény volt. :)
2009. dec. 3. 13:03
 2/3 A kérdező kommentje:

Pontosan ilyenre gonodltam.

Szentelt gyertya ez nagyon jó. Lehet hülye kérdés, de hol lehet olyat venni? Templomba árulnak szentelt gyertyát vagy ott minden gyertya szentelt?

2009. dec. 3. 13:45
 3/3 anonim ***** válasza:
ööööööööö...... Veszel egy sima gyertyát, amit aztán megszenteltetsz egy pappal!
2009. dec. 3. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!