Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Be kell engednem a magát...

Be kell engednem a magát kéményseprőnek mondott embert?

Figyelt kérdés
Előbb jött egy kéményseprő, hogy ellenőrizné a kéményt. Mi gázcirkót használunk, a kéményt sosem használtuk. Köteles vagyok beengedni? Most nem engedtem be, de nem is szeretném, hogy ilyen koszosan végigmenjen a szőnyegünkön és a lakáson. Ha kötelességem beengedni, akkor milyen igazolványt kéne mutatnia, hogy biztos legyek benne, hogy nem betörő, aki körül akar nézni?
2013. dec. 5. 13:45
 1/7 anonim ***** válasza:

Be kell engedni, ha van igazolványa. Szerintem az igazolványt a cég adja ki, viszont területenként változhat, melyik kéményseprő cég csinálja.

Pl:

[link]

Önkormányzatnál lenne érdemes rákérdezni.

2013. dec. 5. 14:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
a gázcirkó a szobába szuszogja az égésterméket?
2013. dec. 5. 14:24
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Én múltkor megmondtam neki,hogy ne haragudjon meg, de nemsokára jön haza a férjem, fél óra múlva jöjjön vissza. Kisgyerekkel vagyok itthon, senkit nem engedek be. Még ha igazolványt mutogat akkor sem.
2013. dec. 5. 15:12
 4/7 anonim ***** válasza:
53%
Minek engednéd be ! Hátha rátok robban v megfulladtok,csak azért mert te mindenkitől félsz. :-) Ha be akarnak törni hozzád ,be is fognak.És ha kárt akar benned tenni azt is megteszi, ha azt akarja.Mert megvárja a kellő alkalmat.És Te tudnád,hogy az az igazolvány valódi-e, v csak 1 nagyon jó hamisítvány. Na ezért szívás az ilyen és ehhez hasonló munkák.
2013. dec. 5. 15:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát 6 éve lakunk itt, évente egyszer ellenőriztetjük a cirkót, ami turbós, modern. De eddig ide sosem akart jönni kéményseprő, most sem küldtek előzetes értesítést csak jött. Nem is lenne most időm takarítani utána, ha a fürdőszobát osszakormozná. (ott van a kazán) És pénzem sincs rá így karácsony előtt, hiszen 3 gyerek van.
2013. dec. 5. 15:53
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt 6 évben is kellett volna jönnie a kéményseprőnek csak gondolom a turbós kazán kéménye nem lett átvetetve a nálatok illetékes szervvel. Örvendetes, hogy évente átnézetitek a kazánt, de ez a legtöbb esetben csak arra terjed ki, hogy egy illető látványosan kiporszívózza a kazán belsejét, de a füstgázelvezetés megfelelőségét már nem ellenőrzi senki. Nekem is turbós, zárt égésterű kazánom van mégis évente jön a kéményseprő. Elindíttatja a kazánt és egy műszerrel ellenőrzi a kazánt és a kéménycsövet, holott nekem is koaxiális kéményem van. Igaz nem is kér érte sokat, kb. ezer forintot. Ha másodszori próbálkozásra sem engeded be, akkor jelentheti a katasztrófavédelemnek, aki tűzvédelmi bírságot szabhat ki az ingatlan tulajdonosára. Ez az összeg a kéményseprés díjának több tízszerese is lehet. Érdekes, nálam sose koszol össze semmit a kéményseprő, szerintem nálad sem fog. Szerintem évi ezer forintot megér ez, főleg, hogy három gyereked van.
2013. dec. 5. 18:42
 7/7 anonim ***** válasza:
65%

Van kéményed,vagy nincs?

Ha nincs,mondd meg neki,hogy nincs,írd alá,és kész.

Egy-a falon 20 cm-re oldalra kivezetett turbó(iker)csövön egy kéményseprőnek nincs mit nézni!

Ha van...nálunk csak úgy fogadják el,hogy nincs használatban,ha a tető alá vissza van bontva.

2013. dec. 5. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!