Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kell-e bejelentést tennem a...

Kell-e bejelentést tennem a kéményseprőnek?

Figyelt kérdés
Van egy 15éves családiházunk.2kéményes.Idáig csak egyet használtunk,a gázfütéshez,de most vettünk egy vas kályhát és ezzel is szeretnénk füteni.A kémény 15éves,de még soha nem volt használva.Be kell jelentenem,illetve kell hogy valamilyen vizsgálatot végezzenek rajta?Vagy csak simán szereltessem be és kész...nem lesz igy veszélyes?A kéményadót mind két kéményre fizessük.
2012. okt. 8. 09:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Elvileg a kéményseprőnek szólj, mikor megy az évenkénti ellenőrzésre, hogy mostmár a másik kéményt is használod, azt is ellenőrizze le ( és ne csak a számlát írja meg róla!).

Amennyiben kétségeid vannak, természetesen soron kívüli ellenőrzést és seprést is kérhestsz a fűtési szezon előtt.

Ha eddig nem volt használva, praktikus lenne kisepertetni és ellenőriztetni használat előtt, mert a madárfészektől a pókokig sokminden belekerülhetett 15 év alatt...

2012. okt. 8. 10:31
 2/4 belapus ***** válasza:

Amikor új vízmelegítőt szereltettem fel, a helyi városszolgáltatótól ki kellett hívni az illetékest, aki egy tükörrel ellenőrizte, hogy átjárható-e a kéménycsatorna (amit már vagy 20 éve használtam az előző vízmelegítővel).Kb. 3000 Ft.

Még ha nem is kellene neked akkor is "életbevágóan" fontos, mert mint írtad 15 éve nem használtátok.

2012. okt. 8. 10:34
 3/4 A kérdező kommentje:

Hát felhívtam a kéménysepröket....lehet kár volt...

béleltetni kell a kéményt:(

Ez kötelező lenne?Nélküle nem használhatom a kéményt?

2012. okt. 8. 19:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Mi lenne ha saját magam csak ugy bekötném?Egy kis fatüzelésű kályháról lenne szó..Megkérdeztem...a bélelés 150000ft-200000ft között lenne..

Régen se voltak bélelve a kémények....a kéményseprő azt mondta leéghet a tető....mitől?CO méröt természetesen veszek.

2012. okt. 19. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!