Kémény nélküli gáz-vízmelegítőről kérdeznék. Segítene valaki?
Van kéményünk,de nincs bélelve.Ez 63ezer ft-ba kerülne az átfolyós vízmelegítőhöz.
Van tartályos vízmelegítő 120 literes ami szintén 63 ezer ft.Akkor inkább olyat vennék.
Viszont mit jelent az,hogy kémény nélküli?Szellőző azért kell rá? Mert pont az a lényeg,hogy nálunk nem lehet udvarra vezetni,mert nem fér oda,arra a falra.
Szóval akkor a kémény nélkülinek is kell a kémény?Kell a szellőző?
Jaj,nem tudom érthető-e? :)
Kémény nélküli azt jelent,hogy nem kell hozzá semmilyen kémény mert zárt rendszerű csak egy "úgynevezett" őrlángnyi gáz melegíti folyamatosan a tartály kevés hőt ad de folyamatosan és ha egyszer felfűtőtte a 150 liter vizet az sokáig elég. Lényege evvel a kis gázlánggal nem képződik akkora égéstermék amit el kéne vezetni. A gáztűzhely vagy a gyertya lángját sem kell elvezetni. Csak hogy érzékeltessem a különbséget. Hátránya a hőtárolós boylernak az átfolyóssal szemben,hogy kevés gáz de folyamatosan megy.Az átfolyós csak a szükségletet melegíti de azt azonnal nagy hővel.De ehhez kémény kell.
Ha ehhez nincs jó megoldás akkor nincs más mint a hőtárolós gáz vagy villany boyler.
Köszi a választ.
Szóval,mivel ugyanannyiba kerül a kémény bélelése,mint egy tartályos vízmelegítő,akkor érdemesebb a kéményt megcsináltatni? (Mert átfolyós melegítőnk van,kaptuk)
Nekem azt mondták,gazdaságosabb a tartályos,mert ha nem is használjuk el a vizet,sokáig megmarad.(Pár napig)
2,5 óra alatt melegít fel 80 litert. 0,222 cm3/h.
Az átfolyós nem tudom hogy fogyaszt.
A kémény nélkülinél nincs kémény, DE ELŐÍRÁS az, hogy az ajtót alul-fölül szellőzőráccsal kell ellátni, és meghatározott légköbméterű helyiségbe kell szellőznie. Mert amúgy veszélyes. Tehát nem mindegy, hogy mekkora az akkora.
Az átfolyós vízmelegítőnek nagy hátránya még az is, hogy a csőben lévő "hideg" vízen túl a víz felmelegedésének elindulásáig is "pocsékolod" a vizet. Tehát a vízfogyasztása több az átfolyósnak, mint a hőtárolós rendszerűnek. Én a hőtárolósra szavazok.
Köszi a választ.
Meggondolandó:)
Jajjj,most már teljesen tanácstalan vagyok:)
A hőtárolósra azt mondták napokig tartja a melegvizet és el is lehet zárni.
Viszont van már egy átfolyósunk amit ingyen kaptunk,de ahhoz kéményt kell bélelni.
Tudom ítam már,de ugyanannyiba kerül mint egy hőtárolós készülék.
Ez a fogyasztás valóban nem tűnik soknak.
Én elírtam,nem cm3 hanem m3 :)
De holnap a boltban okosabb leszek.
Vagy még jobban összezavarodok:)
Az átfolyós pláne a nyílt égésterű veszélyesé s pazarló, egyetlen előnye az átfolyósnak ,hogy sosem fogy ki a víz, mert folyamatosan melegíti. De egyszerre csak egy helyen folyhat a melegvíz, nagyobb a teljesítménye, mert azonnal melegíti a vizet, nem fokozatosan. A tartályos meg ha egyszer felfűt napokig képes tartani a hőt, nekünk villanybojler van ha lekapcsolom akkor még másnap is van melegvíz, és nem okoz gondot az sem ha egyszerre több helyen folyik pl. miközben zuhanyozok valaki megnyitja a konyhában is a csapot, mert pl. mosogat. Az átfolyósnál azt nem szeretem még, hogy nehéz beállítani az optimális hőfokot, kicsit jobban elzárom a melegvizet, kialszik a láng és nincs túl hideg, kicsit jobban megnyitom belobban és tűzforró (tetézi a dolgot ha olyan csaptelep van, ahol nem külön hideg-meleg víz van, hanem egy oldalra eltolható fogantyúval kell állítani. Kicsit arrébb lököm a meleg irányba és tűzforró, mert indul a bojler, erre kicsit visszább veszem pár mm-t kikapcsol és nincs meleg víz.
Ráadásul egy átfolyós nagyon sok gázt használ el ha még mellé nyílt égésterű is akkor a fürdőszoba levegőjét zabálja ha sokáig megy és nincs nyitva az ablak ,vagy nem szellőzik jól elfogyasztja az oxigént ha bármi baj van kéménnyel akkor meg jön vissza az égéstermék és az nyír ki. Nem bíznék benne. Egy kémény nélküli tartályos meg sokkal kevesebb gázt használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!