Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelház külső szigetelésével...

Panelház külső szigetelésével kapcsolatban kérdeznék?

Figyelt kérdés

Van valakinek kézzel fogható adata arra vonatkozóan, hogy mennyit lehet megtakarítani szigetelés után a fűtésen egy panelházban, távfűtéssel, 55m2-en?

Tudom, h mindenkinek mások az igényei, szokásai, stb. Csak egy kb összeg/GJ érdekelne!

Ja, az egyedi mérők, ablakok cseréje már egy korábbi projektben megtörtént.

2009. szept. 5. 09:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk 55 nm-es a lakásunk, és szigetelt a ház. Szélső lakás, északi és keleti oldalra néznek az ablakok. Az egyedi mérők digitálisak, le tudom írni, hogy egyes helyiségekben hány egységet "fogyasztottunk el" úgy, hogy be se kapcsoltuk a radiátorokat, csak a csövekben cirkuláló víz fűtött, 21-23 fok volt a lakásban.

Konyha: 66 egység (a radiátor a mérővel együtt közvetlenül a tűzhely mellett van),

egyik kisszoba: 84 egység (ezt a konyha és a másik kisszoba fogja közre és a ruhákat is ott szárítottam),

másik kisszoba - mi hálónak használjuk: 5 egység,

nagyszoba - itt szinte végig bukóra nyitva volt az ablak: 6 egység.

Ha jól értelmezem a számlát, (bár ebben nem vagyok biztos, mert szerintem elég kusza) 28,000 GJ-t fogyasztottunk el, a fűtésköltség elszámolásakor 24 ezer forintot kaptunk vissza. Nem tudom, ez reális-e, az előző télen még gázfűtéses lakásban laktunk, ahol ugye gázszámlát kellett fizetni. Remélem azért tudtam segíteni!

2009. szept. 5. 10:00
 2/4 A kérdező kommentje:
Azta! Ezt a precizitást!!! Összesen 28GJ/fűtésszezon? Mármint október 15- május 15ig???
2009. szept. 5. 10:17
 3/4 anonim ***** válasza:
mi kissé nagyobb lakásban 40e forintot spóroltunk, egyedi fűtéssel!
2009. szept. 5. 12:52
 4/4 A kérdező kommentje:
És mennyi volt a beruházás összege? Egyedi fűtés? Gáz? Tehát nem távhő???
2009. szept. 5. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!