Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyiből jönnék ki havonta...

Mennyiből jönnék ki havonta így, ha külön költöznék?

Figyelt kérdés

A szüleim nagyon szeretnék, ha az egyetem után hazaköltöznék, de én inkább az önállóságra vágyom. Nehezen tudok alkalmazkodni másokhoz, otthon pedig rajtam kívül még öt ember él.

Van egy használaton kívüli házunk (eladásra építettük, de jött a gazdasági válság), ami azonban teljesen üres, semmi bútor nincs benne, de a fürdő kész. A ház tetőtér beépítéses és kb. 100 négyzetméter. Nekem elég lenne a 3 közül a legkisebb szoba + a konyhát + a fürdőt használnám. A szobába a nagyimtól tudnék bútorokat hozni. Van még 3 tányérom és 4 poharam, másom viszont semmi a házba. Mennyi kellene ahhoz, hogy beköltözzek?

És mennyi lenne a havi rezsim? Telefonszámla 1500-2000 Ft, ehhez jön még majd a fűtés (gáz), víz, áram. TV, internet nélkül megvagyok, amíg szűkös a keret. Milyen fizetés kell ahhoz, hogy így eltartsam magam?

A szüleim nem támogatnak, szeretnék, ha otthon laknék még...

23/L

2013. ápr. 29. 16:37
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És még egy mosógépet és egy mikrót is kapok a nagyimtól.
2013. ápr. 29. 16:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Havi 100. ezer minimum, főleg ha nagy a lakás.

De ha nem akarják, hogy elköltőz, honnan tudod, hogy oda engednek lakni?

2013. ápr. 29. 16:41
 3/11 anonim ***** válasza:

80ezerből is ellehet élni, úgy hogy még marad is, mivel egyedül laknád, a fűtésen lehet spórolni a többi elenyésző összeg, azért itt nincs közösköltség meg ilyen f*szságok mint panelban ahová kell 120ezres kereset, hogy megtudj maradni és még jusson is egyéb dolgokra

20/F

2013. ápr. 29. 16:44
 4/11 A kérdező kommentje:

Onnan tudom, hogy odaköltözhetnék, hogy az én nevemen van a ház és én vagyok a haszonélvező is.

Eddig 70 ezres nettó fizetéses (+jutalék, ha épp van) állást ajánlottak, ebből esélytelen, hogy kijöjjek?

Jelenleg van

600 ezer Ft tartalékom, de ehhez csak végső esetben szeretnék hozzányúlni.

2013. ápr. 29. 16:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Mennyi marad most a pénzedből? Mit veszel a pénzből?

Semmi luxus nélkül talán, ha nagyon meghúzod magad. Az élelem is nagyon drága. Végül is legrosszabb esetben füledet farkadat behúzva hazamész.

2013. ápr. 29. 16:49
 6/11 anonim ***** válasza:
70-ből nagyon nagyon necces, főleg télen, főleg gáz fűtés mellett. Meg gondolj arra, hogy még jöhetnek nem várt kiadások is: elromlik a mikró, elromlik a mosógép, bekrepál a kazán, csőtörés lesz stb. stb., márpedig ha az embernek háza van ilyenek időnként mindenképpen előfordulnak.
2013. ápr. 29. 16:57
 7/11 anonim ***** válasza:
ha olyan nagy a ház, akkor vegyél magad mellé bérlőt.
2013. ápr. 29. 17:01
 8/11 A kérdező kommentje:

Bérlőt nem szeretnék, pont az a lényeg, hogy egyedül szeretnék lenni.

Jelenleg a költségeim (havonta)

50 ezer albérlet

18 ezer utazás

21 ezer Ft kaja + egyéb

De ruhákat a szüleim vesznek nekem és sokszor csomagolnak kaját is.

2013. ápr. 29. 17:03
 9/11 anonim ***** válasza:
50%
Valami nem tiszta a házzal kapcsolatban. Ha te vagy a tulajdonos, akkor nem lehetsz haszonélvező is.
2013. ápr. 29. 17:52
 10/11 anonim ***** válasza:
70 ezerből télen nem jössz ki. Fűtened kell minimum egy szobát, a konyhát és a fürdőt is, méghozzá rendesen, ha nem akarod, hogy csupa penész legyen a fal a hőingadozástól. Ki fizeti a szemétszállítási díjat, kommunális adót? A 21 kajára nagyon kevés. Venned kell mosószert, tisztító- és tisztálkodó szereket, főzéshez mindent, meg ott egy csomó konyhai cucc, ami közül gondolom még semmid sincs. Nem hiszem, hogy egyedül menne. Öcsémnek se jött ki egyedül egy panelben. :S
2013. ápr. 29. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!