A férjemnek az a mániája, hogy csak akkor szabad szellőztetni, ha épp nem fűtünk. Szerintem meg forditva. Kinek van igaza?
"attól nem fog jobban fűteni a kazán és több fa fogyni, hogy kinyitottam az ablakot."
Ez így, ebben a formában nem igaz. Mivel szellőztetéskor hőt eresztesz ki az ablakon, és a hő nem a semmiből lesz hanem fából, így tkp. az udvart fűtöd a fával, ami (hő)veszteségként könyvelhető el. Ez pedig független attól, hogy hőszabályzós-e avagy sem a kazánotok.
Egyébként pedig:
Minél nagyobb a hőkülönbség két térrész között, annál gyorsabb kezdetben a hőátadás közöttük. Vagyis minél melegebb van a szobában, annál intenzívebb a hőáramlás, vagyis adott idő alatt annál nagyobb mennyiségű hőt veszít. Nagyobb veszteséghő - több energia - több tüzelő.
Ezt ellensúlyozhatja az, hogy az intenzívebb hőáramlás miatt gyorsabban cserélődik ki a szoba levegője, vagyis rövidebb ideig tartó szellőztetéssel tudod kiszellőztetni a szobát.
Mi mindig szellőztetünk ha úgy érezzük elfárad a levegő oda
bent .Ez egy pár perces ajtó ablak kinyitásból áll .
Csak a levegő cserélődik,és nem áthűtve minden .A friss levegő pillanatok alatt ugyan olyan hőmérsékletű lesz .
Ez a fűtési számlára nincs befolyással .FF vagyok,de neked van igazad .
"Ez a fűtési számlára nincs befolyással."
A téli szellőztetés már hogy ne lenne hatással a fűtési számlára? :) A kinti hideg és a szellőztetés idejével arányosan. Max egy egy gyors szellőztetés nem feltétlenül tűnik fel a számlákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!