Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a szomszéd a kamerájával...

Ha a szomszéd a kamerájával az én bejáratom előtti területet is felveszi, akkor hol kérhetem hivatalosan, hogy hagyjon engem békén :-D?

Figyelt kérdés
Voltam a polgármesteri hivatalban, de ott azt mondták, indítsak pert a bíróságon személyiségi jogaim megsértése miatt. De nem tudom elhinni, hogy ennél egyszerűbb megoldás nem létezik. Nagyon zavar, hogy rögzítik, ki jön hozzám, mikor és meddig tartózkodik nálam, vagy ha éppen pizsamában tolom ki hajnalban a kukát.

2013. febr. 18. 09:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Én is így gondoltam, elmentem személyesen az önkormányzathoz, és lepattintottak, miszerint ez nem birtokvédelmi, hanem személyiségi jogi ügy, ezért menjek a bírósághoz. Jó, hogy küldted ezt a hivatkozást, így egy kicsit könnyebb lesz. :-)
2013. febr. 18. 10:40
 12/22 A kérdező kommentje:
T. Almeida, köszönöm a linkeket, nagyon jó!
2013. febr. 18. 10:43
 13/22 anonim ***** válasza:

Pont a linkelt oldalon van hasonló kérdés és érdekes válasz.

[link]

2013. febr. 18. 10:53
 14/22 A kérdező kommentje:
Igen, ezt is néztem, és elég elkeserítő. Miért nem lehet? Vagy akkor miért nem olyan csőkamerára cseréltetik a kamerát, amivel nem látna át a szomszédra? A végén az lesz, amit más is javasolt itt, hogy én is felszerelek egy kamerát, és majd kommentelem a látottakat. :-D
2013. febr. 18. 11:02
 15/22 anonim válasza:

Vegyél egy baromi nagy örökzöld növényt, és ültesd oda a kamera elé. A saját telked, olyan dísznövényet ültetsz elé, amilyet akarsz.

Egyrészt célzás értékű, másrészt meg is oldja a problémát.

2013. febr. 18. 15:38
 16/22 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, miért ilyen bonyolult ez a kérdezőnek.

Átmész, becsöngetsz és elmondod, hogy zavar, hogy az udvarodat veszi és hogy legyen olyan kedves, hogy fordít rajta egy kicsit. Szerintem fog segíteni.

Ha bunkózik vagy csak elutasít, akkor ha van vér a pucádba, elmész a boltba, veszel egy olcsó festék spray-t (olyan színűt, mint a kamera, hogy ne üssön el), átmész és szépen lefújod a kamerát, ha felvesz, sem probléma.

Ennyire egyszerű. Aztán mennyen ő polgári perbe fogni téged, ha van rá ideje pénze és energiája, olyan bizonyítékkal, amit nem használhat fel, mert bizonyítja a felvétel, hogy nem csak a saját területét filmezte, tehát ő is szabálysértést követett el.

De a szép szó általában célravezető.

Bár nem értem, hogy egyáltalán mért zavar. Ha rádnéz, az is baj? Bekerülsz a memóriájába, "felvett" akkor is.

Engem max akkor zavarna, ha az ablakomra állítaná direktbe, de akkor már lefújtam volna kérés és kérdés nélkül is.

2013. febr. 18. 18:00
 17/22 anonim ***** válasza:
Én még örülnék is neki. Ha véletlenül betörnének, el lehet kérni tőle a felvételeket. Alapesetben meg semmi olyan izgalmas nem történik a bejárat előtti területen, amit ne örökíthetne meg.
2013. febr. 18. 18:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Szerintem meg örülj neki, hogy előtted is kamerával megfigyelt a terület.:)

(Különben, ha így állították be, előzetesen az írásbeli beleegyezésed kellett volna kérni. Így már csak a bíróság a megoldás).

2013. febr. 19. 09:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Nálunk is van kamera, de nem kukkoljuk. Egy esetleges behatolásnál van jelentősége, hogy a felvételt át lehessen adni a rendőrségnek.

Nálam ősszel volt egy betörés (akkor még nem volt kamera). Úgy a rendőrség, mint a biztosító első kérdése volt, hogy felvétel van-e? Úgyhogy szerintem értékeld, hogy ott van.

2013. febr. 19. 09:12
 20/22 anonim ***** válasza:
Ez a jó ebben a fórumban ,hogy alig -alig kapsz választ a kérdésedre,mindenki a saját dolgát fújja.Nem a kérdésre válaszol. Nehogy má ő verje költségekbe magát a szomszéd kamerája miatt .Mond meg neki ,hogy zavar,és ha nem fordítja el ,akkor megteszed a kellő lépéseket a hatóság felé.Ha ő nem tiszteli a te akaratodat,akkor te miért ne mernéd megtenni a kellő lépést.Mert ha zavar az nagyon kellemetlen érzés a saját területeden. A betörök stb ellen meg semmit nem ér a kamera! Ha csak nem olyan közeli és jó minőségű a profil kép. Aminek kicsi az esélye! Az egyik ismerősnél 4-m ről vette a csávót amikor bemászott a kerítésen, és azt is amikor kiment,semmit sem ért,pedig éjjel látó volt, és az utcai lámpa is jól bevilágított.
2013. febr. 19. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!