Ha a szomszéd a kamerájával az én bejáratom előtti területet is felveszi, akkor hol kérhetem hivatalosan, hogy hagyjon engem békén :-D?
Figyelt kérdés
Voltam a polgármesteri hivatalban, de ott azt mondták, indítsak pert a bíróságon személyiségi jogaim megsértése miatt. De nem tudom elhinni, hogy ennél egyszerűbb megoldás nem létezik. Nagyon zavar, hogy rögzítik, ki jön hozzám, mikor és meddig tartózkodik nálam, vagy ha éppen pizsamában tolom ki hajnalban a kukát.2013. febr. 18. 09:29
1/22 anonim válasza:
A szomszédnál nem próbálkoztál,hogy állítsa be úgy,hogy ne téged kukkoljon?? Ha úgy nézzük most oké kellemetlen engem is nagyon zavarna,de ha valaki betörne hozzám egyből hasznos lenne,hogy a szomszéd kamerája látta a dolgot :) Egyébként az a legegyszerűbb ha a szomszéddal egyezkedsz normálisan vagy felraksz egy állkamerát és jelzed neki néha,hogy láttad ezt meg azt csinálja az ajtóba,hátha átérzi a helyzeted és könnyebb lesz vele
2/22 anonim válasza:
A közterületet egyébként sem szabad kamerás megfigyelés alatt tartani, erre csak a hatóságnak lehet engedélye.
Ez innentől nemcsak a te személyiségi jogaidra vonatkozik.
Engem spec. nem zavarna, sőt, még örülnék is neki, ha erre izgul, akkor adjisten. Legalább "gond" esetén lenne felvétel.
3/22 A kérdező kommentje:
Igen, arra én is gondoltam, hogy az esetleges betörőket valszeg távoltartja a kamera, de ez az egyetlen pozitívuma, amúgy folyamatosan zavar, hogy mindenről tudnak. Beszélni velük nem lehet, más miatt egyszer már szóltam nekik, de nagyon nem voltak együttműködők. A közterületet egyáltalán nem szabad kamerázni? Még a saját házuk előtt sem? És hová lehet fordulni (a bíróságon kívül)?
2013. febr. 18. 09:50
4/22 A kérdező kommentje:
Egyik ismerősöm szerint kérjek meg mindenkit, aki kijön a lakásomból, hogy integessen a kamerába. :-))))))
2013. febr. 18. 09:51
5/22 Robi.88. válasza:
Sztem meg pizsama nélkul told ki a kukat minden reggel:D
Nem tudom milyen vilagban éltek h egy kamera barkit is elriasztana....a 8 ker tele van kamerakkal de a dzsippok ugyanugy csinalnak mindent mint elotte.
Rendorsegen nem kérdezted még ezt meg?
6/22 anonim válasza:
Mi mindenről tudnak? hogy kitolod a kukát? Hát legyen ez az élvezete, ha más nincs :) Az udvarotokat nem figyelik?
A telken kívül már közterület, és igen, azt sem figyelhetik már kamerákkal.
7/22 A kérdező kommentje:
Az udvar hátul van, tudtommal ott nincs kamera. Tulajdonképpen mindent látnak és hallanak: azt, hogy kik jönnek hozzám, milyen autóval, mikor, meddig maradnak, kivel beszélgetek, miről stb. Látszik, ha nagy csomaggal elutazunk, ha rendelek valamit és kiszállítják stb. Tulajdonképpen az egész életemről tudnak. Nem titkolok semmit, nem vagyok bűnöző, de akkor is zavar, mert rosszindulatúak és pletykásak.
2013. febr. 18. 10:27
8/22 A kérdező kommentje:
T. Almeida, nem tudnád esetleg megírni, melyik jogszabályban van ez benne? Köszi. :-)
2013. febr. 18. 10:28
9/22 anonim válasza:
10/22 anonim válasza:
Márpedig szerintem az önkormányzat jegyzőjénél kell kérned birtokvédelmet, a Ptk. (1959. évi IV. törvény) 188. § alapján. Ez kimondja, hogy birtokvédelemben kell részesíteni azt, akit birtoklásában zavarnak....esetedben a zavarást a kamerás megfigyelés kimeríti, a jegyzőnek fel kell szólítani a szomszédot a zavar tényező megszüntetésére. Add be a jegyzőhöz a kérelmed (írásban a jegyzői titkárságra, tértivevény-ajánlott levélben) és járj a nyakukra, mert olyan nincs, hogy az önkormányzatnál lepattintanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!