Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem lehet albérletbe...

Miért nem lehet albérletbe állatot vinni?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hete folyamatosan albérletet keresek. Ami jó környéken van, nem drágább 50.000 ft-nál abba egyikbe sem lehet állatot vinni.

De miért?!

Nyulam van. Oké, hogy rágcsál, de itthon is megoldottam, hogy ne rágja el, albérletben meg még jobban vigyáznék. Hiába hívtam fel jó pár embert, hogy nem lehetne-e mégis, elküldtek melegebb éghajlatra. :(

2013. jan. 14. 17:22
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Felelőset úgy értette, hogy felelősséggel a kézzel szőtt gyapjú szőnyegért, meg a karosszékért, a laminált padlóért, és a falakért, nem a nyúlért gondolom.
2013. jan. 14. 20:29
 22/41 anonim ***** válasza:
91%
Én is úgy gondolom, hogy a felelősség alatt azt értette, hogy nem hagyod, hogy teleszarja a lakást a nyulad, meg ilyenek. De mivel te így állsz hozzá ehhez a kérdéshez, ne is csodálkozz, hogy a tulajok elküldenek téged. Gondolom tőlük is hasonlóan arrogáns stílusban érdeklődsz, mint ahogy itt felháborodtál azért, mert feltételei vannak annak, ha albérletbe állatot viszel.
2013. jan. 14. 20:56
 23/41 anonim ***** válasza:
22%

nem értem az embereket, enyire kezd elh*lyülni a világ?

nyúlnak a nyúlketrecben van a helye, vagy meg az elkerített nyúlólban, tudod, ott hátul, a tyúkól mellett!

kutya, macska nem lakásba való

lehet, hogy a kis bodri vagy a cirmi cuki persze, de neki nem ez a természetes élettere, attól, hogy némelyik "gazdi" azt hiszi, hogy ez húú de jóó

orrba tudnám verni a sok marhát, akik egy 40 m2-es panelban vizslát (!) tartanak

vegyen kertes házat, ott tarthat, amit csak akar

2013. jan. 15. 08:54
 24/41 anonim ***** válasza:
43%
Barátnőm kiadta a lakását,az albérlők tartottak nyulat és macskát,mikor kiköltöztek iszonyt bűz maradt a lakásban,és tuti nem a macskától...
2013. jan. 15. 11:02
 25/41 anonim ***** válasza:
63%
a kérdző hozzázólásaiból kiderült, h nem csak ketrecben tartja, napi pár órát minimum szabadon kóricál a lakásban. ez rendben is van, így a legjobb a nyuszinak. azt viszont nem értem, h emelllett hogyan szavatolhatja, h semmit nem pisil-kakil össze? pedig ezt írta az egyik kommentjébn. a nyulak nem nevelhetőek szobatisztává, egyfolytában bogyóznak és ott pisilnek, ahol rájuk jön. nem tartják vissza. de javítsatok ki, ha nem jól tudom.
2013. jan. 15. 13:38
 26/41 anonim ***** válasza:
78%
A vizsla valóban nem való lakásba, ahogy a többi nagy testű állat sem. De pl. egy yorki-t hadd tartsak már lakásban, ha ott szeretném... Nem látom rajta, hogy lelki sérült lenne, amiért nem 150 négyzetméteres kertben rohangál, mellesleg nem lopják el (köztudott, hogy a yorkikat folyamatosan lopják, mert nem olcsó kutya, de a kisgyerek meg arra vágyik, hát lopjunk egyet neki). Már nincs kutyám, de volt, csak azóta a munkám miatt túl elfoglalt vagyok a napi több sétáltatáshoz. Illetve vannak olyan macska fajták is, amik kifejezetten lakásba valóak. A házimacska is nagyon jól elvan odabent, de ő vágyik a szabadba, mert él benne a vadászösztön. De nekem van egy brit rövidszőrűm, illetve egy bengálim is. Ha lenne kertem se engednék ki összesen 350 ezer forintot szaladgálni a kertbe, vagy az utcára a kocsi elé, valamint szintén fennáll a lopás lehetősége, mert szép cicák, de édesanyáméktól a sima házi macskát is lopkodják. És rajtuk sem látom, hogy készülnének belehalni a bentlétbe. Kicsikoruk óta soha nem voltak szabadban, azt sem tudják mi az, épp ezért nem is vágynak rá. Az olyan macskát már sajnálnám lakásban tartani, aki kinti-benti cicaként nőtt fel, majd a család a kertesből panelba költözött, és a macska se mehet többet a szabadba. De így, hogy nem vágyik ki, szerintem semmi gond vele.
2013. jan. 15. 14:48
 27/41 anonim ***** válasza:
7%

Én szeretem az állatokat természetet, de azért mindennek van határa (nálam).

A nyulak akkor is boldogan eléldegélnek, ha egész életükben egy kicsi ketrecben vannak, nem simogatják és nem énekelnek nekik és nem vesznek mézes rózsaszín prémium nyúlrágcsát meg illatos szalmát (literenkén 500Ft-ért).

Ezek inkább a te lelked boldogítja (meg az állateledeles pénztárcáját).

A nyúl úgy lett kitenyésztve, hogy minden probléma nélkül elviselje a ketreces tartást, amelyik nem bírta idegileg, azt hamar megették.

Egyébként nyugodtan tartsatok kutyát macskát nyulat a lakásban szőnyegen, de ezt nem várhatjátok el, hogy más is örüljön nekik.

Dolgoztam disznó, baromfitelepen, nekem nem volt problémás, de a szobában a szőnyegre fosás, hugyozás az valami brutál.

Utána meg azon a szőnyegen hemperegne a következő albérlő gyereke mi?

2013. jan. 15. 15:18
 28/41 anonim ***** válasza:
9%

a nyúl megeszi a saját szarát, és utána azzal a szaros szájával nyalogatja, mosdatja magát.

Adj neki egy puszit a cuki fejére.

2013. jan. 15. 15:27
 29/41 A kérdező kommentje:

Most komolyan ennyi téveszme van a nyulakról?

Az én nyulam 4 nap alatt megtanulta, hogy csak az alomtálcájába szabad pisilnie! 1 hónap alatt azt, hogy bogyózni is csak oda lehet. Ha kell neki, akkor beugrik a ketrecbe és elvégzi a dolgát az alomban.

De amúgy az össze-vissza bogyózás sem lenne gond, a nyúlbogyó nem büdös (!), és 1 perc felporszívózni.

Másodszor, ha szerinted a nyulak nem igénylik a szeretgetést, akkor az én nyulam miért ugrik fel az ölembe, hogy simogassam? Miért dugja a fejét a kezem alá? Ja és most figyelj: a nyulak is tudnak "dorombolni"! Ez náluk a fogkocogtatás.

Ugyanúgy lehet tanítgatni trükkökre, mint pl a kutyákat. Az enyém tud egy csomó trükköt, klikkerrel egy trükköt betanul 1 nap alatt.

Azt már csak halkan megjegyezném, hogy egy törpenyúl az udvaron meghalna, mivel érzékenyek. Egy hidegebb huzat is elég ahhoz, hogy halálos fülgyulladást kapjon.

Egyelőre csak álom, hogy az emberek megismerhessék a hobbinyúltartást...

2013. jan. 15. 19:42
 30/41 A kérdező kommentje:
27-es: még annyit, hogy a törpenyulak egyáltalán nem arra lettek kitenyésztve, hogy kint legyenek ketrecben tartva télen, nyáron. Beleőrülnének, ha nem lennének kiengedve. Egy nyúl is lehet depressziós, a saját szememmel láttam...
2013. jan. 15. 19:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!