Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem lehet albérletbe...

Miért nem lehet albérletbe állatot vinni?

Figyelt kérdés

Lassan 1 hete folyamatosan albérletet keresek. Ami jó környéken van, nem drágább 50.000 ft-nál abba egyikbe sem lehet állatot vinni.

De miért?!

Nyulam van. Oké, hogy rágcsál, de itthon is megoldottam, hogy ne rágja el, albérletben meg még jobban vigyáznék. Hiába hívtam fel jó pár embert, hogy nem lehetne-e mégis, elküldtek melegebb éghajlatra. :(

2013. jan. 14. 17:22
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
93%
Nekem is van kiadva lakásom, és én sem engedtem volna be állatot. Bár szerencsére hozzám állat nélküli lakók jelentkeztek csak. Én szeretem az állatokat, nekem is van, és volt is, amikor abban a lakásban adtam, de bútorokkal együtt vették ki, és nem akartam, hogy a kutya vagy a macska szétkaparja a bőrülőgarnitúrát, mert "jó állat, sose csinált még ilyet, csak hát pont most, és jajj, elnézést". Ez engem nem érdekel, és gondolom nem lett volna senkinek hirtelen 300 ezre vadonatúj bőrgarnitúrát venni, mert a macskája szétvakarta az egészet. Ha az én macskám csinálja, akkor az az én problémám, de más állata az én dolgaimat ne tegye tönkre. Persze, lehet, hogy nem történne semmi baj, de ha mégis, akkor azt ki fizeti meg nekem? Nem kockáztatok, egyszerűbb nekem a dolog, ha nem hoznak oda állatot. Amúgy én is voltam már olyan embernél, akinek van nyula, és kifejezetten istálló szag volt a házban, különösen abban a helyiségben, ahol a nyulat tartotta. Szerintem felesleges hívogatnod olyan hirdetőt, aki kiköti, hogy nem lehet állat, mert valószínűleg mind el fog küldeni, oda, ahová, mert nem véletlenül így adta fel a hirdetést. Én is elküldenélek, értő-olvasás órára.
2013. jan. 14. 17:42
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is nyulunk van. Olyannyira nem szaglik, hogy aki jött hozzánk, nem kapcsolt, hogy nem egy plüss üldögél a gyümölcsös rekesz tetején. :D

Nem is az a kérdés, hogy állatbarát-e a lakás tulajdonosa, hanem az, hogy miután elköltözik az állattartó, nem költözhet be olyan, aki allergiás az állatszőrre, mert az kitakaríthatatlan.

Másrészről persze, hogy az állatok hangossága, kártékonysága miatt aggódnak elsősorban a tulajok.

2013. jan. 14. 17:44
 13/41 anonim ***** válasza:
*laktam
2013. jan. 14. 17:44
 14/41 anonim válasza:
66%
Az én kutyámról fél év múlva tudták meg,hogy létezik, annyira csendes. A tulaj még hálálkodott is,hogy nem 1-2 hangos elkényeztett gyerek van a lakásában.
2013. jan. 14. 17:46
 15/41 anonim ***** válasza:
84%

nekünk hörcsög van és nem szóltak érte sose

mondjuk 3 gyerek is van :-)

nyuszink is volt nőstény, ha rendesen takarítod akkor nincs szaga maga az állatnak sincsen az alom meg tisztítás kérdése

amúgy ált a macska kutya ellen ágáltak mikor kérdeztem az állat tartást

hal hörcsög tengeri ellen nem szóltak

2013. jan. 14. 18:09
 16/41 anonim ***** válasza:
79%
Keress olyan albérletet ami bútorozatlan,akkor nem tud kárt tenni a berendezésben.Mi is albérletben lakunk ,van gyerekünk (sok helyen ezt sem nézik jó szemmel ) ,nekünk is volt törpenyuszink,degunk,most kutyánk van.Ha rendesen tisztán van tartva nem lehet kifogása ellene.
2013. jan. 14. 18:52
 17/41 anonim ***** válasza:
8%
Azt meg nem igazán értettem miért foglalkoznak a tulajok a szaggal :-D ,nem nekik kell ott lakniuk ;) .
2013. jan. 14. 18:54
 18/41 anonim ***** válasza:
91%

Azért utolsó, mert attól, hogy te összecsomagolsz és költözöl állatostól a szag ami feljárta a lakást, meg mindent, az marad. Ha esetleg padlószőnyeges a lakás, akkor hatványozottan.

Sőt! Amit mi vettünk, akkor lett csak igazán bűzös, miután a tulaj kiköltözött. Akkor már nem füstölőzött és illatosítózott. Átvétel utáni egyik héten reggel jöttünk, mert a fűtés a lakásba, kinyittuk az ajtót beléptünk és majdnem behánytunk a kutyahugy szagtól, amit addig elnyomott az egyéb mindenféle, de mivel már nem volt ott, így csak bűzlött a rosszul kitakarított szőnyeg, linóleum stb.

2013. jan. 14. 19:37
 19/41 anonim ***** válasza:
78%

ha kizárólag ketrecben lenne, akkor én engedném. a szaggal az a baj, h beissza magát a bútorokba.de azt úgyis érzi az ember.

adnék pár hónap próbaidőt, ezt szerződésben is leírnám. ha gond lenne, akkor fizet és kalap-kabát. ha nincs gond, akkor hosszabbítunk, viszont onnantól is elvárt a felelős állattartás és tisztaság

2013. jan. 14. 19:41
 20/41 A kérdező kommentje:
Utolsó: milyen felelős állattartásról beszélsz, mikor nálad CSAK KETRECBEN lehetne a nyúl? Naponta MINIMUM 3 órára ki kell engedni a ketrecéből!
2013. jan. 14. 19:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!