Hogyan aprítsam fel a fát baltával? 16/L
A szüleimnek sokat kell dolgoznia, alig vannak itthon, nekem pedig ebben az évben már csak keveset kell tanulnom, mert minden tantárgyból most írtunk témazárót, téli szünet előtt már csak egy-két kisdolgozatra lehet számítani. Tehát rengeteg időm lesz, úgyhogy arra gondoltam, besegítek a háztartásba, vagyis inkább megpróbálok mindent megcsinálni, amit csak tudok. Nagyjából mindent tudok, mi hogy működik, a farönkök aprításával viszont bajban vagyok, nem igazán tudom a technikáját, pedig ha az megcsinálnám, nagy terhet vennék le a szüleim válláról, mert most, a tél közeledtével az veszi el a legtöbb időt a szabadidejükből...
Tudnátok segíteni?
16/L
Ja, és van még körfűrészünk is, de nem tudom, az mennyi áramot fogyaszt??
És ne mondjátok, hogy kérdezzem meg a szüleimtől, mert nem engednék, azt hiszik, hogy nem tudom megcsinálni... Pedig nem vagyok már kislány, nekem is meg kell tanulnom ezeket a dolgokat.
A fát egy nagy rönkre teszed majd a méretétől függően fogsz egy fejszét vagy egy baltát és ráütsz a fára...ezt addig ismételed ameddig a kívánt méretet kapod.
A fűrészt meg szerintem te inkább ne piszkáld,de miután ennyire tisztába vagy azzal,hogy kell a fát aprítani lehet nagyon nem kellene csinálnod.
A favágás férfi munka.
Senki nem várja el tőled, hogy megcsináld. Bőven elég ha a más téren besegítesz.
http://www.youtube.com/watch?v=zsN3ipSIs3s
Ezt a videót nyugodtan végignézheted, de 7 perctől van a rád vonatkozó rész.
Annyit mondanék, hogy ez tényleg férfi munka. Inkább próbálj megkérni valakit, aki segít. Ha nem görcsös a fa, akkor nem gond, de egy görcsös fát felaprítani már kemény meló.
Ezek lesznek a Te fegyvereid:
De aztán ne gyere ide sírva, hogy levágtad a fél lábat.
Neki eshetsz fejszével is. Legalább jól elfáradsz és nem hülyeségeken fog járni az agyad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!