Ti kiadnátok albérletbe?
Kaptam a szüleimtől egy panellakást. Teljesen bevan rendezve és felvan újítva. 54m2-es azthiszem, nappali és még 2 szoba van benne. Az egyiket én használom hálónak a másik pedig tök üresen áll.
Arra gondoltam, hogy az üres szobát kiadom albérletbe. Egyrészt a bérleti díj fedezné az én rezsi részemet így szinte "ingyen" laknék ott. Másrészt pedig jó lenne társaság is. Nem nagyon szeretek egyedül lakni.
Viszont felmerültek bennem kérdések.
Pl kinek lenne jobb kiadni? Pasinak vagy csajnak? Mindenképpen fiatal és független személynek szeretném. Egy pasival talán könnyebben összeszoknánk. Viszont egy átlag pasas nem annyira rendszerető. Meg a tisztaságra is kevésbé ügyel mint egy nő. Egy növel talán nehezebb lenne összeszokni, de talán hosszútávon jobb lenne. Meg valahogy jobban szeretnék nő lakótársat (most minden hátsó szándék nélkül értem:)).
Na szóval Ti kiadnátok azt az egy szobát és ha igen akkor kinek? Ha meg nem akkor miért nem?
22/F
Jó nyilván én se a legszívesebben osztozkodok a saját lakásomon egy idegennel, de azért az anyagi vonzata nem mindegy.
A lakás rezsije kb 50 ezer forint. Ebben benne van minden. Víz, villany, fűtés, közös költség, kábel TV, net.
Bérleti díjnak olyan 20-25 körül gondoltam kérni. Plusz a rezsi fele. Azaz én pont nullán jönnék ki. Most meg egyedül fizetem az 50 ezres rezsit. Ha lenne albérlőm minden hónapban 50 ezerrel előrébb lennék. Azért az nem mindegy.
Mivel fiatal vagyok és relative nagy a lakás egymagamra, akkor kiadnám amíg nem "népesedik a család", értem azt, amíg párod nem lesz, aki szívesen odaköltözne és esetlegesen kellemetlenné válna a harmadik személy jelenléte.
Én azt is mérlegelném (nem írtad, van e barátnőd), hogy egy barátnő sem nézi jó szemmel azt, ha a párja egy számára idegen nővel lakik együtt. Vagy legalábbis igen lazának kell lenni ahhoz, hogy ezt probléma nélkül benyelje valaki.
Én nem mondanám magamat egy kifejezetten tiszta csajnak, olykor kupi marad és csak másnap mosogatok el, mert úgy van kedvem, nem fertőtlenítek mindent két naponta, de azért nem vagyok trehány. Amit anno kolis szobatársam művelt, viszont már engem is sokkolt olykor, tehát én is megcáfolnám, hogy egy nővel feltétlenül jobban jársz! Felhordta a haverokat, amikor tanultam, megetette velük a kajámat, amíg nem voltam ott, b*szott se elmosogatni más után és akkor a porszívózásról már szót sem ejtenék.
Én azt mondom, hogy az érdeklődőket "interjúztasd" le, illetve egyezzetek meg alapvető szabályokban, hogy ha felvisz valakit szóljon kicsivel előre, házibuli a tudtodon kívül nincs, egyezzetek meg abban, hogy az okozott károkért felelnie kell (ezt írásban is természetesen) és hogy te mit vársz a leendő lakótárstól, illetve ő mit vár.
Én egyébként nyugodtabban adnám ki a lakásom szobáját úgy, hogy látom mit csinál benne a bérlő, mint úgy, hogy két havonta egyszer nézek rá a lakásra.
Nagyon nézd meg, kinek adod ki, ha fiú, ha lány. Fiúban is találhatsz pedáns rendszeretőt, éppúgy, mint link csajt.
Ha egyetem közelében laksz, add ki egyetemistának, olyan komolyabbnak, aki biztos nem fogja széthányni a falakat a haverjaival (hallottam ilyenről!).
Igen én kiadnám:
-a pénz miatt
-megválaszthatod kivel laksz, nagyobb emberismeretre teszel szert, attól függően, hogy bejöttek e a várakozásaid vagy sem
-nem te takarítod az egész lakást
Nem jössz ki nullára mert ha egyedül laksz és úgy 50 a rezsi akkor ha ketten vagytok akkor valamennyivel több lesz. Nem a duplája mert például a közös helyiségekben a fűtés ugyan úgy megy.
Én kiadnám mert nem szeretnék egyedül lakni. Sőt én személy szerint oda se költöznék egy ideig mert a panel városban van én meg falusi vagyok, itt vannak a haverok, ismerősök...
Szerintem facebookon írd ki hogy van kiadó szobád és akkor valószínűleg olyan lakótársat fogsz ki aki vagy ismerősöd vagy egy ismerősöd ismerőse
Mindegy fiú vagy lány bérlőt találsz, ha kiadod, mert mindkettőből van trehány is, meg nem is. Ha be tudod adagolni, hogy takarítani kell az ő lakrészében, illetve, hogy vannak szabályok, akkor nincs gond.
A lényeg az, hogy tudjon a bérlő alkalmazkodni.
20-25 + fél rezsiért szerintem nem lesz csábító ajánlat.
Fölé árazott.
"20-25 + fél rezsiért szerintem nem lesz csábító ajánlat.
Fölé árazott."
Nem gondolom, hogy föléárazott lenne.
Frissen, igényesen felújított lakásról van szó. Konyhában vadi új beépített konyhagépek, fürdőben hidromasszázs kabin, nappaliban LED TV-házimozi, bőr ülőgarnitúra. Stb, stb. Mindenhol igényes bútorok, igényes burkolatok. Teljesen berendezett. Ide elég egy ágyneműt hoznia a bérlőnek.
A lépcsőház tiszta és rendezett, normális szomszédokkal. A környék is jó. Két percre bolt és buszmegálló. Ingyenes parkolási lehetőség a ház előtt.
Nem gondolom, hogy sok lenne a 20, de még a 25 se.
A rezsinél meg úgy gondolom, hogy természetes a felesben fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!