Szerintetek melyik a jobb? Egy tízemeletes panel lakójának lenni vagy egy négyemeletesnek?
Gondolom ez attól is függ, hogy hanyadikon.
Én laktam 4 emeletes téglában és most lakom a nyolcadikon. Van pozitív és negatív oldala mindkettőnek.
4 emeletesnél baj, hogy nincs lift és azt a k. szemetet is le kell vinni. Számomra büdös a konvektor első indításának a szaga, aztán meg további üzemeltetés szaga is kellemetlen, mind ezért még fizetni is kell a kéményseprőnek. Net sebesség jóval gyatrább, mint egy panelban, szolgáltatók is korlátozottabban vannak jelen.
Köccsentő szomszéd, van mindenhol. A téglában volt bepisálós büdös néni, nyöszörgős kutyát levivős éjjeli szomszéd, felettünk faluról beköltöző kiscsaj, aki minden héten bulit tart, szóval...
Túl sok lenne ezt leírni egyébként.
Laktam már családi házban, három emeletes tégla épületben és 10 emeletes panelban is.
Én az internet sebessége és a ház anyaga között nem véltem összefüggést felfedezni még.
Második emeletnél feljebb akkor sem költöznék, ha ingyen lenne a lakás.
Így liftet sem használtam soha. Az elsőig felmegyek gyalog. Nem is szívesen szállnék be abba a liftbe, ami nálunk van, mert nem szeretnék semmilyen fertőzést összeszedni.
Szemétledobó meg van minden emeleten, így nem kell sehova levinni a szemetet.
A lakóközösséget meg meg kell nézni, mielőtt odaköltözik az ember. De általában van egy jó szűrő: újabb építésű, kisebb lakásszámú, drágább, jobb környékű házban általában a lakók is igényesebbek. Inkább a kisgyerekes fiatalabb párok jellemzőek ilyen házakban.
Lakótelepi lepukkant régi panelban általában gyakrabban fordulnak elő behugyozó büdös nénik, alkeszok, őrültek meg tuc-tuc zenét hallgató albérlő egyetemisták. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!