Szerintetek melyik a jobb? Egy tízemeletes panel
lakójának lenni vagy egy négyemeletesnek?
20 évig éltem 4 emeletesben. hát annyi sutyerákot egy rakáson! hogy úgy mondjam összehordta a szemetet a szél :)
aztán elköltöztem egy 8 emeletesbe. itt csupa normális, kedves idős ember lakik, sokan már a ház megépítése óta. innen is látszik, h nem egy alja környék :)
kicsit lutri a dolog, de ha megnézed a környezetét a háznak, h milyen állapotú a lépcsőház, akkor le lehet szűrni valamit a lakók IQ szintjéről.
2012. aug. 6. 14:04
12/32 A kérdező kommentje:
nekem nincsenek nagy igényeim. csak hogy senki ne zajongjon 12-15 óra között, meg este 19 órától reggel 7ig. (babám miatt) amúgy bármi jöhet. még hallgatózni is szeretek szóval a lépcsőházi pletyikkel sincs bajom:DD
13/32 A kérdező kommentje:
a lépcsőház külleme: nagyon igazad van. viszont növényest már keveset fogok látni mert azzal a tűzoltóknak van bajuk. egyébként tényleg jó dolgot írtál:D
14/32 anonim válasza:
Lepontozott 5-ös vagyok.
Kiszűrni nem tudod sajnos, de mielőtt lakásokat néznétek, érdemes beszélni olyannal, aki már huzamosabb ideje ott lakik. Ha lakótelepről, vagy ilyesmiről van szó, akkor pedig a 'vérbeli telepiektől' (nem degradálóan mondom, én is az vagyok:D) érdeklődj. Én konkrét társadalomrajzot tudnék neked adni a saját lakótelepemről. Van olyan utca, ahol a jobb anyagi helyzetben lévők élnek, van ahol pedig nem tanácsos este sétálni. De lépcsőházak között is van különbség, néha óriási. Nálunk az utca elején vannak a normálisabb lakóközösségek, ahol nem divat vasárnap délben fúrni meg eldobálni a taknyos zsepit a liftben... az utca végén meg örülj, ha nem sz*rnak be mindennap a lépcsőfordulóba. :/
2012. aug. 6. 14:09
15/32 A kérdező kommentje:
a sutyerák alatt mit értesz? kétszínűek? mert az nálunk is van. folyamatosan megy a névtelen levelek kiragasztgatása. például a legújabb: az alsó szomszédnak is van egy kicsi babája, de ők a szaros pelenkát nem a kukájukba, hanem a közös szórólapos ládába dobják. és mi kaptuk a névtelen levelet pedig nem mi csináltuk. de engem tényleg ez se zavar. néha már röhögök rajta...
A zajongás lutri, bár a kisbabásokra azért figyelnek a lakók. Panelba csörögni 8-16ig lehet. Mi 10 emeletesbe lakunk, ha felújítás van azt ki szokták írni és akkor mamáéknál alszunk. De általában 12-15ig a csendesebb munkákat szokták csinálni, de ha nem akkor szólsz :)
2012. aug. 6. 14:09
Földszintre eleve nem költöznék egyikbe sem. Első emeletnél feljebb pedig csak liftes jöhetne szóba.
És igen, minden áthallatszik, az, ha szexel az alattad lakó, ha fúrnak kettővel feletted és még sorolhatnám.
1 hónapja költözött fölénk egy kisgyerekes pár, egy dolog idegesít, hogy hétvégén ahelyett, hogy levinnék/elvinnék valahova a gyereket, akár játszótérre vagy bárhova, otthon rohangál fél órákon keresztül a kisgyerek teli talppal a lakásban, amikor mi szeretnénk egyet aludni ebéd után..
2012. aug. 6. 14:24
18/32 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy szomszédok szempontjából-mindkettőben laktam- mindkettőben elsőzör tök jó volt, aztán az alattunk illetve mellettünk lévő lakást is kiadták az egyikbe buli volt éjjel nappal, a másikba pedig veszekedős-verekedős házaspár tucat kölyökkel...Mikor odamentünk kedves csendes fiatal pár lakta a másikat meg egy idős néni....
2012. aug. 6. 14:24
Én 10emeletesben lakom, a legfelső szintén, csodás kilátással, ugyanis szemben csak 4 emeletesek vannak, így látom a hegyeket körben, a Megyeri hidat.. gyönyörű a táj. Úgyhogy egészen biztosan 10emeletesbe költöznék, ha hasonló a kilátása mint a miénknek. A 4 emeletesekben pedig nincsen lift, és a közös költség is jóval magasabb, mint a nagyobb házaké. De mondom, számomra a kilátás a legmeggyőzőbb érv a 10es mellett :)
2012. aug. 6. 14:28
Nem hiszem, hogy bárki levinné azért a déli negyven fokban a kisgyerekét, mert az alattuk lakó fiatal pár szundítani vágyik... A panel ezzel jár, ott emberek laknak, zajonganak, a csecsemő sír, a kisgyerek rohangál, az alsó lakó tuti feldohányzik, a felső lakó meg az erkélyünkre szórja a hamut, a kamasz fiú alkalmatlan időpontban gyakorol a dobszerkóján (nekem soha nem lenne alkalmas ezt hallgatni) stb. Akinek ez nem tetszik, költözzön egy erdő közepére. Egyébként meg el kell egymást viselni, szélsőséges esetben pedig akár szólni is lehet.
2012. aug. 6. 14:31
Kapcsolódó kérdések: